به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، سید سعید میرشریفی، درباره اهمیت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران و جهان اظهار کرد: یکی از روشهای مهمی که میتوان با استمداد از آن بدون وارد شدن آسیب به محیط زیست نسبت به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال اقدام کرد، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی افزود: ایران دارای مناطق بسیار وسیع در معرض نور شدید خورشید و باد ماندگار است و برای تولید انرژی تجدیدپذیر شرایط خوبی دارد و با توجه به پراکندگی ذاتی تولید برق با این روش، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر میتواند در رفع ناترازی کنونی و تأمین برق پایدار شبکه بهخصوص در مراکز تولیدی «صنعتی / کشاورزی» در کشور نقش بسزایی داشته باشد.
ناظر عالی شرکتهای توزیع سراسر کشور اضافه کرد: در دو دهه اخیر تولید انرژی برق از منابع تجدیدپذیر در جهان با بیشترین رشد در سبد متنوع تولید نیروگاهی همراه بوده است و افزایش تولید با این روش تنها در سال ۲۰۲۲ در دنیا، حدود چهار برابر کل تولید برق در ایران بوده است.
میرشریفی صرفهجویی در مصرف آب، جلوگیری از افزایش گرمای زمین و کاهش آلایندههای جوی را از جمله مزایای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دانست و یادآور شد: مطابق سند انرژی اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۳۴ درصد از کل سبد انرژی و ۵۰ درصد از سبد انرژی برق جهان را انرژیهای تجدیدپذیر تشکیل خواهد داد.
وی با بیان اینکه طبق سند توسعه انرژی اتحادیه اروپا، از سال ۲۰۶۰ به بعد سهم تولید کربن در اروپا صفر درصد میشود، تصریح کرد: بر این اساس سهم انرژیهای بادی، خورشیدی، زمینگرمایی، آبی، اقیانوسی و زیستتوده در تأمین انرژی برق جهان افزایش چشمگیری پیدا میکند.
ناظر عالی شرکتهای توزیع سراسر کشور با اشاره به هدفگذاری بلندمدت اروپاییها برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در کنار صنایع انرژیبر تصریح کرد: از کشورهای سوئد، دانمارک، قبرس، اتریش و یونان میتوان به عنوان پیشتازان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در قاره اروپا یاد کرد.
میرشریفی در پایان خاطرنشان کرد: در اوج بار سال جاری ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر کشور به ۱۲۰۰ مگاوات رسید، اما مطابق با برنامهریزیهای صورت گرفته انتظار میرود تا پایان برنامه هفتم توسعه ظرفیت تجدیدپذیرهای کشور به ۳۰ هزار مگاوات برسد که عملی شدن این برنامه نقش مؤثری در رفع ناترازی برق کشور خواهد داشت.
نظر شما