به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، حبیب عبدلی صبح امروز _دوشنبه دوم شهریور_ در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه میزان بارش از اول مهر سال گذشته تا سیویکم شهریور سال جاری (یک سال آبی) در استان ۲۹۴.۵ میلیمتر ثبت شده است، اظهار کرد: در سال آبی گذشته ۲۲۴.۲ میلیمتر بارش در این استان ثبت شده بود.
وی افزود: میزان بارش سال آبی جاری حاکی از تأمین حدود ۹۴.۶ درصد از متوسط بارش سال آبی آذربایجان شرقی است، بهطوری که متوسط بارش یک سال کامل آبی استان ۳۱۱.۳ میلیمتر است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی با بیان اینکه متوسط بارش بلند مدت استان در این بازه زمانی حدود ۳۱۱.۳ میلیمتر است، گفت: در این بازه زمانی میزان بارش سال آبی جاری نسبت به بلندمدت ۵.۴ درصد معادل ۱۶.۹ میلیمتر کاهش نشان میدهد.
عبدلی ادامه داد: در سال آبی جاری بیشترین بارش در استان از ورزقان به میزان ۳۹۱.۳ میلیمتر و کمترین بارش از شرق دریاچه ارومیه و ملکان به ترتیب ۱۷۰.۳ و ۲۰۰.۷ میلیمتر گزارش شده است.
وی یادآور شد: میزان بارش سال آبی جاری در ورزقان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته (۲۴۴.۷ میلیمتر) حدود ۱۴۶.۶ میلیمتر و نسبت به بلند مدت (۳۴۲ میلیمتر) حدود ۴۹.۳ میلیمتر افزایش یافته است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی در ادامه گفت: میزان بارش در شرق دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته (۱۳۸.۹ میلیمتر) حدود ۳۱.۴ میلیمتر افزایش و نسبت به بلند مدت (۲۲۴.۹ میلیمتر) حدود ۵۴.۶ میلیمتر کاهش نشان میدهد.
عبدلی ادامه داد: میزان بارش سال آبی جاری در ملکان نیز نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته (۲۱۳.۳ میلیمتر) حدود ۱۲.۶ میلیمتر و نسبت به بلند مدت (۲۶۹ میلیمتر) حدود ۶۸.۳ میلیمتر کاهش یافته است.
وی میزان بارش در سال آبی جاری در تبریز را ۲۷۹ میلیمتر اعلام کرد و یادآور شد: میزان بارش سال آبی جاری در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته (۱۷۴.۳ میلیمتر) حدود ۱۰۴.۶ میلیمتر و نسبت به بلند مدت (۲۷۳ میلیمتر) حدود شش میلیمتر افزایش یافته است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: دمای استان در سال آبی زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال آبی زراعی گذشته هفت دهم درجه سانتی گراد افزایش یافته است.
عبدلی، با بیان اینکه میانگین دمای ثبت شده در این بازه زمانی در سطح استان ۱۲.۷ درجه سانتی گراد است، افزود: میانگین دمای ثبت شده در این بازه زمانی در بلند مدت ۱۰.۸ درجه و در سال زراعی گذشته ۱۲ درجه سانتی گراد است.
وی اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیشترین افزایش دما نسبت به بلند مدت در شهرهای کلیبر و خداآفرین به میزان ۲.۶ درجه سانتی گراد و کمترین افزایش دما در هریس و ورزقان به میزان ۱.۲ درجه سانتی گراد ثبت شده است.
عبدلی، یادآور شد: در این بازه زمانی دمای بلند مدت در کلیبر، خداآفرین، هریس و ورزقان به ترتیب ۱۳.۶، ۱۶.۵، ۱۱.۳ و ۹.۸ درجه سانتی گراد ثبت شده است.
نظر شما