سهم موثر مودیان مالیاتی در تامین مالی طرح‌های حمل‌ونقل کشور

مودیان مالیاتی با شرکت در طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها» و انتخاب هزینه‌کرد مالیات خود، بیشترین سهم را در تامین مالی طرح‌های حمل‌ونقل کشور با حدود ۶۰ درصد داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سازمان امور مالیاتی کشور در دوره تحولی خود، زمینه انتخاب هزینه‌کرد مالیات را در تأمین مالی طرح‌های مختلف فراهم کرد، از این‌رو مودیان می‌توانند مالیات خود را صرف تأمین طرح‌های مختلف کنند.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران و تصویب آئین‌نامه مربوط به آن، امکان انتخاب محل هزینه‌کرد مالیات‌های پرداختی توسط مودیان مالیاتی فراهم شد؛ در همین راستا نیز از اوایل مرداد سال جاری «طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها» رونمایی شد.

طبق این طرح مودیان می‌توانند محل خرج‌کرد مالیات‌های خودشان را انتخاب کنند و هزینه مالیات با مشارکت مودیان در طرح‌های مختلف عمرانی، حمل‌ونقل، بهداشتی، آموزش و پرورش و سایر حوزه‌ها اختصاص پیدا کند.

اختصاص رتبه نخست هزینه‌کرد مالیات به اجرای طرح‌های حمل‌ونقل

حمل‌ونقل یکی از مهم‌ترین مسائل شهری و خدماتی است که مورد نیاز جامعه است، از این‌رو بیشترین دغدغه مودیان مالیاتی به این حوزه معطوف شده است.

بر پایه آمارهای منتشرشده سازمان امور مالیاتی، ۱۲ هزار و ۴۱۶ میلیارد ریال از محل هزینه کرد مودیان به طرح‌های حمل‌ونقل اختصاص یافته است و مودیان با انتخاب آن، موضوع حمل‌ونقل را در صدر قرار داده‌اند.

پس از آن، آموزش و پرورش، منابع آب و بهداشت و درمان با بیشترین تعداد مشارکت‌کننده به عنوان محل مصرف مالیات توسط اصناف انتخاب شده است.

بر اساس این گزارش، مجموع مودیان شرکت‌کننده در انتخاب «طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها»، ۳۴۹ هزار و ۲۹ نفر بود که ۶ هزار و ۸۴۶ میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های مختلف عمرانی، خدماتی، بهداشتی و… اختصاص داده‌اند.

حمل‌ونقل با ۶۴ هزار و ۴۲۴ نفر شرکت‌کننده و با حدود ۶۰ درصد اعتبار تأمین‌شده، آموزش و پرورش با ۶۱ هزار و ۲۵۳ نفر شرکت‌کننده با ۶۹.۷ درصد اعتبار، منابع آب با ۵۸ هزار و ۶۵۷ شرکت‌کننده و ۴۸.۶ درصد و بهداشت و درمان با ۴۲ هزار و ۱۹۲ شرکت‌کننده و معادل ۶۶.۷ درصد اعتبار بیشترین سهم را انتخاب هزینه‌کرد مالیات داشته‌اند.

بیشترین مشارکت مودیان در انتخاب محل هزینه کرد مالیات به حوزه حمل‌ونقل با هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان، در حوزه آموزش و پرورش با هزار و ۲۸۸ میلیارد تومان و منابع آب با هزار و ۱۱۸ میلیارد تومان اختصاص یافته است.

مودیان همچنین محل هزینه‌کرد مالیات خود را به سایر حوزه‌ها از جمله بهداشت و درمان، ورزش و تفریح، آموزش عالی، فرهنگ و هنر و گردشگری، صنعت و معدن، توسعه و خدمات، حفظ نظم و امنیت عمومی، عمومی و فضایی، اداره امور عمومی، امداد و نجات و حفاظت از محیط زیست اختصاص داده‌اند.

بر اساس این گزارش، سهم مودیان در تکمیل طرح‌های حمل‌ونقل، آموزش و پرورش و منابع آب بیشتر از سایر حوزه‌ها است، از این‌رو مودیان در زمان پرداخت مالیات در جریان ارائه فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، می‌توانند محل خرج‌کرد مالیات‌های پرداختی خود را تعیین و در طرح نشان‌دار کردن مالیات و انتخاب محل هزینه‌کرد مالیات شرکت کنند.

کد خبر 792248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.