به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، نخستین مرکز اهدای پلاسما بخش خصوصی با حضور محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه، ماموستا عبدالرحمن مرادی امامجمعه اهلسنت، قباد محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی، فضلاله رنجبر نماینده مردم کرمانشاه در مجلس، اسکندر کاکایی مدیرعامل تأمین اجتماعی استان و دیگر مسئولان استان افتتاح شد.
این چهارمین مرکز اهدای پلاسمای بخش خصوصی در کشور است که با چهار تخت فعال برای ۱۵ نفر از نخبگان استان کرمانشاه اشتغال ایجاد کرده است.
محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در حاشیه این افتتاح، اظهار کرد: عمده تلاشهای بخش خصوصی میتواند در حوزه درمان مکمل کننده تلاشهای دانشگاه علوم پزشکی باشد.
وی در اشاره به داروهای تولید شده از پلاسما، گفت: نیازمند ارتقا سطح سلامت خود و جامعه هستیم چون از یاد نمیبریم در دهه ۱۳۷۰، فرانسویها چگونه خونآلوده را به عزیزان ما فروختند و ناجوانمردانه شاهد آبشدن سرمایههای زندگی خانوادههای ایرانی بودیم.
صحرایی ادامه داد: در آن مقطع زمانی به علت نیاز بیماران به دارو، بهناچار باید از کشورهای مدعی تولید دارو درخواست میکردیم که متأسفانه داروهایی از خونهای آلوده به ما دادند که همچون سم عمل کرد، لذا باید روی پای خود بایستیم.
وی در بخش دیگر از سخنانش از تمرکز استان بر توسعه زیرساختهای استان در بخشهای مختلف سخن گفت و ادامه داد: در آینده نزدیک شاهد افتتاح بزرگترین اورژانس غرب کشور در بیمارستان آیتالله طالقانی خواهیم بود.
استاندار کرمانشاه به حضور دانشجو از ۱۰ کشور دنیا در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره و بیان کرد: در آیندهای نهچندان دور کرمانشاه بهعنوان قطب گردشگری به کشور معرفی خواهد شد.
وجود پلاسما جهت ادامه حیات ضروری است. مایع زردرنگ موجود در خون شامل آب و پروتئینهایی است که برای مبارزه با بیماریهای عفونی و جلوگیری از ادامه خونریزی به آن نیازمند هستیم.
به همین علت پلاسما در تهیه بسیاری از داروهای نجاتبخش برای بیماران هموفیلی، دارای نقص سیستم ایمنی و در بسیاری از جراحیها و درمان سوختگی استفاده میشود.
تاکنون پلاسما بهصورت سنتتیک در هیچ آزمایشگاهی تولید نشده است و این مایع حیاتبخش را میتوان تنها از یک فرد سالم مانند شما دریافت کرد.
نظر شما