به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _چهارشنبه بیستوهشتم شهریور_ در برنامه رادیویی «بیواسطه با مردم» ضمن تبریک فرارسیدن میلاد رسول اکرم (س) اظهار کرد: در آستانه بازگشایی مدارس سعی کردیم شهر را با کمک پلیس راهور و آموزشوپرورش آماده خدمترسانی کنیم.
وی افزود: در آستانه هفته دفاع مقدس و بازگشایی مدارس قرار داریم؛ اصفهان همیشه یک شهر زنده و پویا در این مناسبها بوده است که امیدوارم مردم در حال تجربه روزهای خوبی باشند و ماه مهر به خوبی آغاز شود و سال پر خیر و برکتی برای دانشآموزان و معلمان باشد.
شهردار اصفهان گفت: در آغاز دوران مدیریت من به دلیل شرایط کرونا بسیاری از اتوبوسهای شهر زمینگیر شده بود و مسافران رغبتی برای استفاده از وسیله عمومی نداشتند، این مسائل موجب شده بود که تعداد اتوبوسهای در مدار خدمت کاهش پیدا کند؛ آن زمان ۵۵۰ اتوبوس در خطوط ناوگان اتوبوسرانی شهر اصفهان قرار داشت، اما در حال حاضر ۹۰۸ اتوبوس آماده خدمترسانی به شهروندان است.
قاسمزاده تصریح کرد: امیدوارم اتوبوسهای نو به ناوگان اضافه شود تا بتوانیم زمان انتظار مسافران را کاهش دهیم، همچنین با کاهش سن ناوگان، به کاهش آلودگی هوا کمک کنیم.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم شرایط برای هفته اول مهر فراهم شود تا شهروندان از آسایش بیشتری برخوردار باشند، تصریح کرد: بهرغم این تلاشها باز هم ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد، بنابراین تقاضا دارم شهروندان از طریق تماس با شماره ۱۳۷ بخشی از موارد را که به شهرداری برمیگردد، به ما اطلاع دهند، زیرا ستاد مهر برای رفع مشکلات آماده است.
وی تاکید کرد: قرارداد خرید اتوبوس برقی قطعی شده و اولین سری این اتوبوسها تا دو ماه آینده وارد ناوگان حملونقل عمومی خواهد شد.
سوال شهروندان و پاسخ مسئولان
بخش دیگر این برنامه به پرسش شهروندان و پاسخ مدیران شهری اختصاص یافت.
برای تعریض پل فردوسی باید آزادسازی ورودی خیابان فردوسی انجام شود
شهروند: قرار بود برای رفع گره ترافیکی پل فردوسی پروژه تعریض پل عملیاتی شود، اما این پروژه به فراموشی سپرده شد؛ تقاضا دارم برای رفع مشکل این محدوده پروژه را در اولویت قرار دهید.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: این مکان طرح مصوبی دارد که باید پل تعریض شود، حتی در مقطعی فونداسیون ریخته، اما پروژه متوقف شد. تحلیل کارشناسان این بود که به دلیل کوچک بودن چهارراه، ورودی خیابان فردوسی دچار مشکل میشود، بنابراین ابتدا باید راستگرد خیابان کمال اسماعیل را تعریض کنیم و بعد از آن پل تعریض شود.
امیدوارم سال ۱۴۰۴ این پروژه در اولویت قرار گیرد و بتوانیم آن را در دستور کار قرار بدهیم.
اصغر کشاورزراد، معاون عمران شهری شهردار اصفهان: این پروژه از اواخر سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ کلید خورد و توسط سازمان عمران شهرداری شمعها و ایجاد فونداسیون در دو طرف پل اجرا شد، اما متوقف شد.
در دوره ششم مدیریت شهری نظر کارشناسان حملونقل این بود که اگر آزادسازی سمت شمال پل، ورودی خیابان فردوسی انجام نشود، پل تنها نقش پارکینگ را بازی میکند و گره ترافیکی افزایش پیدا میکند، از اینرو قرار شد مجدد بررسیها انجام شود و هزینه آزادسازی در بودجه در نظر گرفته و در ادامه تعریض پل انجام شود.
تمام مسائل حاشیهای سرویسها بهصورت هوشمند کنترل میشود
شهروند: با توجه به بازگشایی مدارس، شهرداری برای کاهش ترافیک و تأمین امنیت دانشآموزان چه اقداماتی انجام داده است؟
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: کار مهمی که امسال بدون نقص انجام شد، سرویس مدارس بود؛ یکی از دغدغههای سالهای پیش خانوادهها انتخاب سرویس و راننده بود، سال گذشته سامانه «سفیر مهر» بهکار گرفته شد که خانوادهها بهصورت غیر حضوری ورود و برای ثبت نام اقدام میکردند.
سال جاری سامانه ارتقا پیدا کرد و طی آخرین گزارشها شهروندان و رانندگان سرویسهای حملونقل دانشآموزی از روند برنامهریزیها راضی بودند، همچنین قیمتها مشخص و عدالت رعایت میشود.
تمام مسائل حاشیهای سرویسها بهصورت هوشمند کنترل میشود که این اقدام گامی به سمت شهر هوشمند است.
خانوادهها اول مهر اضطراب دارند تا فرزند خود را به مدرسه جدید برسانند، بنابراین برای کنترل ترافیک، حملونقل عمومی را در روز اول مهر رایگان کردیم و از خانوادهها تقاضا دارم در این روز از وسایل شخصی استفاده نکنند.
علاوه بر این ساعت شروع فعالیت مدارس طوری تنظیم شده است که تمام مقاطع تحصیلی در یک ساعت شروع نمیشود.
حسین حقشناس، معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان: تلاش کردیم برای گونههای مختلف حملونقل عمومی تجهیزات و ایمنی را فراهم کنیم؛ برای ایمنی عابران پیاده گذرگارهها مجدد خطکشی و به کمک پلیس راهور اعمال قانون برای کنترل سرعت رانندگان انجام شد، همچنین هنگام شب گذرگاههای عابران پیاده به چراغ روشنایی مجهز شدند.
برای استفاده دوچرخه دانشآموزان پسر تمهیداتی پیشبینی شده است تا با نصب گیره در حیاط مدرسه، دانشآموزان بتوانند دوچرخه خود را در این محلها پارک کنند، در این راستا مدارسی که تقاضا دارند، میتوانند به شهرداری منطقه خود مراجعه کنند.
همچنین چهار ایستگاه برای تعمیر دوچرخه دانشآموزان در سطح شهر دایر میشود و به کمک یک خیریه دانشآموزی دوچرخههایی بهصورت امانت برای استفاده دانشآموزان مناطق محروم در نظر گرفته شده است.
تعدادی از اتوبوسهای شهر اصفهان نوسازی و اورهال تعدادی از رامهای قطار شهری انجام شده است.
هرسال شاهد هستیم هنگام تعطیلی مدارس، ترافیک سنگینی در محدوده مدارس ایجاد میشود، از اینرو امسال طبق برنامهریزی و شناسایی مدارس پرترافیک، با همکاری پلیس راهور این مدارس را کنترل میکنیم و تقاضا داریم مدارسی که حیاط بزرگ و مناسبی دارند، به رانندگان سرویسهای دانشآموزی اجازه توقف در حیاط مدرسه را بدهند، همچنین والدین و دانشآموزان در کنترل این ترافیک مؤثر باشند.
امسال بهصورت پایلوت حدود ۱۰ نقطه مشخص شده است تا برای مناطقی که مدارس متراکمی دارد و خطوط محدود اتوبوسرانی جوابگو نیست، اکیپهای اتوبوسرانی چند دقیقه قبل از تعطیلی مدرسه در ایستگاه مستقر شود و دانشآموزان را جابهجا کند.
سازوکار سرویس مدارس با بخش خصوصی است، باید برای راننده نیز بهصرفه باشد، سال جاری ثبت نامها را زودتر شروع کردیم و این کار موجب شد که هماهنگیها زودتر انجام شود تا بخشی از مشکلات سال پیش کنترل شود، اما بهرغم انجام این اقدامات هنوز مشکلاتی وجود دارد.
محمد پرورش، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اصفهان: مهمترین کاری که سال جاری انجام شد، ساماندهی سرویس مدارس بود که این سرویسدهی بهصورت هوشمند انجام میشود.
تا این لحظه ۷۰ هزار و ۴۴۴ نفر در سامانه سفیر مهر ثبت درخواست کردند و ثبت نام حدود ۵۹ هزار نفر قطعی شده است؛ اگر شرکتهای حملونقل دانشآموزی بتوانند این تعداد را مسیربندی کنند، کمک بزرگی به رفع مشکل ترافیک و از تردد خودروهای تکسرنشین جلوگیری میشود.
سال جاری برای اولین بار نصب آرم بر خودروهای سرویس مدارس انجام میشود و با هماهنگی پلیس راهور با خودروهای شخصی و بدون مجوز برخورد میشود؛ در دو سال کرونا افراد زیادی که در سرویس مدارس فعالیت میکرند، به سمت شغلهای دیگر رفتند، اما سال جاری مشکل راننده در سرویس مدارس نخواهیم داشت.
با توجه به پراکندگی مسیرها و اینکه در بعضی مسیرها هممسیر وجود ندارد، در حال حاضر حدود هفت هزار نفر مسیربندی نشدند که برای تمام این افراد دو روز پیش پیامک ارسال شده است.
اولیای دانشآموزان میتوانند برای مشاهده اطلاعات شرکت مربوط به سرویس مدرسه دانش آموز خود به سامانه و پنل دانشآموزی مراجعه کنند و برای اطلاع از آخرین وضعیت سرویسدهی دانشآموز به قسمت سرویس جاری مراجعه و اطلاعات راننده و پلاک خودرو را مشاهده کنند.
رفع مشکل ترافیک محدوده ترمینال کاوه یک اقدام بین دستگاهی است
شهروند: از ساکنان خیابان کاوه هستم، برای رفع مشکل ترافیک محدوده ترمینال کاوه چه برنامهای دارید؟
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: یکی از محورهایی که گره ترافیک دارد، ترمینال کاوه است، رفع مشکل این محدوده یک اقدام بین دستگاهی است و شهرداری به تنهایی نمیتواند این مشکل را حل کند.
شهرداری برای رفع مشکل انبارها ورود کرد و طرحی مطرح شد که مکانی در خارج از شهر برای انبارها پیشبینی شود، اما با یک مشکل قانونی مواجه شدیم، اینکه در کل اتوبوسهای مسافربری اجازه حمل بار ندارند، درواقع راه حل این مشکل این است که با اعمال قانون، محدوده را از مزاحمتهای ترافیکی پاک کنیم.
ابوالفضل توکلی، مدیرعامل سازمان پایانههای مسافربری شهرداری اصفهان: اواخر سال ۶۸ پایانه کاوه در این محدوده احداث شد که آن موقع توسعه شهری وجود نداشت، اما در حال حاضر این پایانه در محدوده مسکونی قرار گرفته و این دغدغه موضوع اصلی شورای ترافیک استان است.
یکی از معضلات توقف اتوبوسهای سایر استانها در مقابل ترمینال و محدوده غرضی است؛ بیشتر مسیر اتوبوسهای جنوب و غرب به سمت شمال از استان اصفهان است که صندلیهای خالی را در اصفهان پر میکنند، اما برخورد با آنها در حیطه پلیس راهور است.
در این راستا اعمال ماده ۱۱ و ۱۲ در برخورد با رانندههای متخلف انجام میشود، شهرداری اصفهان برای تسهیل این امر و کمک به پلیس راهور اقدام به نصب دوربینهای کنترل و پلاکخوان کرده است تا در راستای اعمال قانون ۱۱ و ۱۲ کمک کند.
نظر شما