توسعه بی‌رویه کشاورزی دلیل خشکی دریاچه ارومیه است

رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: توسعه بی‌رویه و ناهمگون اراضی کشاورزی و ساخت سازه‌های آبی متعدد از دلایل اصلی خشکی دریاچه ارومیه و شرایط کنونی آن است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، یدالله آذرهوا صبح امروز _چهارشنبه بیست و هشتم شهریور_ در بازدید از تالاب‌های پیرامونی دریاچه ارومیه، یکی از راهکارهای مهم و مؤثر در احیای این دریاچه را توجه به تالاب‌های اطراف ان عنوان و اظهار کرد: باید با اعمال سیاست‌های تکلیفی حقابه تالاب‌های تأمین شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۲ ستاد احیای دریاچه ارومیه تعداد ۲۶ راهکار عملیاتی برای احیا پیشنهاد داد، افزود: عمده‌ترین و مؤثرترین آنها بحث‌های مربوط به لایروبی رودخانه‌های حوضه آبریز و منتهی به دریاچه ارومیه بود که در کنار آن طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی همچون اصلاح الگوی کشت و کاهش مصرف آب و توسعه آبیاری‌های تحت فشار باید اجرایی می‌شد.

رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی عمده سیاست‌های ابلاغی و طرح‌های مصوب برای احیای دریاچه ارومیه به منظور حفاظت محیط زیست منطقه را توجه به اجرایی شدن طرح‌های یاد شده اعلام و اضافه کرد: بر این اساس طرح‌های مدیریت عواقب بحران همچون طرح قرق دریاچه ارومیه باید بیش از پیش مورد توجه جدی و اهتمام ویژه دستگاه‌های متولی قرار بگیرد.

آذرهوا وسعت دریاچه ارومیه را پنج هزار کیلومتر مربع اعلام کرد که با حوضه آبریز مساحتی بیش از ۵۲ هزار کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد که بین استان‌های آذربایجان شرقی، غربی و کردستان قرار دارد.

وی محل تغذیه آبی دریاچه ارومیه را ۱۴ رودخانه فصلی به جز رودخانه‌های زرینه و سیمینه اعلام کرد که این ۲ رودخانه دارای بستر آبی دائمی هستند.

رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به ارزش و اهمیت تنوع زیستی و گیاهی دریاچه ارومیه، گفت: در این دریاچه تاکنون تعداد ۵۵۰ گونه گیاهی، ۲۵۰ گونه پرنده، ۲۷ گونه پستاندار، ۲۶ گونه ماهی و سایر خزندگان و دوزیستان شناسایی شده است.

آذرهوا اضافه کرد: گونه جانوری شاخص دریاچه ارومیه «آرتمیا» است که در حالت فوق اشباع شوری آب، زنده نمی‌ماند.

وی به رنگ متمایل به سرخی دریاچه ارومیه در فصل کنونی نیز اشاره کرد و افزود: وجود نوعی باکتری به نام «هالو باکتریوم» و جلبکی به نام «دونالینا سالینا» دلیل اصلی این پدیده است که در فصل سرما رنگدانه این جلبک‌ها آبی، اما در حالت شرایط فوق اشباع شوری آب و فصل گرما رنگدانه ها به رنگ قرمز تغییر کرده و رنگ دریاچه ارومیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کد خبر 791070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.