بیش از ۷۰ درصد سطح کشت کشاورزان کشور زیر ۵ هکتار بوده است

رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: طبق اعلام وزارت کشاورزی بالغ بر ۷۰ درصد سطح کشت کشاورزان کشور زیر ۵ هکتار بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، محمد ابراهیمی‌نیا بعدازظهر امروز _سه‌شنبه بیست‌وهفتم شهریور_ در حاشیه بیست‌ویکمین گردهمایی سالانه اعضای هیئت علمی و پژوهشگران بخش‌های پژوهشی ستاد مؤسسه تحقیقاتی فنی و مهندسی کشاورزی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از مؤسسات توانمند که در آینده هم بر رشد و تعالی کشاورزی بسیار اثرگذار خواهد بود، مؤسسه تحقیقات و آموزشی است که با ترویج و نیروی انسانی قوی فعالیت می‌کنند و مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی زیر مجموعه آن است و این گردهمایی در این مؤسسه برگزار شد.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم بخش کشاورزی را از حالت فعلی خود خارج کنیم و به سمت بهره‌برداران و کشاورزان ثروتمند شده و شرایط معیشتی آن‌ها بهبود یابند دست باید کشاورزی را از حالت معیشتی خارج کنیم.

ابراهیمی‌نیا با بیان اینکه طبق اعلام وزارت کشاورزی بالغ بر ۷۰ درصد سطح کشت کشاورزان کشور زیر ۵ هکتار بوده است، افزود: در زیر ۵ هکتار نمی‌توانیم کشاورزی صنعتی داشته باشیم و برای یک پارچه کردن اراضی کشاورزی باید یافته‌های خود را در بخش‌های مختلف تحقیقاتی و فنی و مهندسی در عرصه و میدان استفاده کنیم.

رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: حلقه گمشده کشور که بین بخش دولتی و نظام تسهیل‌گری باید وارد میدان شود و نظام یکپارچه‌سازی اراضی و مسائل دانش‌بنیان و بهره‌وری بهتر و عملکرد به سمت مزارع و کشاورزی سوق دهد و کشاورزی هوشمند و دانش‌بنیان را جدی‌تر بگیریم.

وی با اعلام اینکه شاخص ناخالص داخلی بخش کشاورزی حدود ۷ درصد است، افزود: در ده سال آینده می‌شود این عدد را به عدد معناداری رساند.

ابراهیمی‌نیا با بیان اینکه در قانون برنامه توسعه ۹۰ درصد محصولات استراتژیک کشاورزی در بخش امنیت قضائی کشور باید خودکفا شویم، افزود: اما عدد آب مصرفی خود را از ۸۲ میلیارد به ۶۵ میلیارد برسانیم که این عدد بسیار زیاد است و نیاز به تلاش‌های بسیار زیاد دارد تا بخشی از آب‌های ذخیره شده را به تالاب‌ها برسانیم.

رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه در چندین سال گذشته بودجه جاری کشور در این حوزه به شدت افزایش یافته است و طرح‌های تملک و دارایی سرمایه که همان طرح‌های عمرانی بوده تغییرات محسوسی با توجه به افزایش قیمت دلار داشته است، گفت: تسهیلات بخش کشاورزی بسیار بالا است، اما ظرفیت‌های خوبی در بحث بودجه است.

وی با اشاره به اینکه اگر دولت پشت کشاورزان باشد تا صادرات بیشتری داشته باشند، افزود: در این صورت کشاورزان دیگر نیاز به حمایت دولت ندارد.

ابراهیمی‌نیا در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا مبنی بر اینکه با توجه به تنش آبی در کشور راهکاری برای کشاورزان برای مصرف بهینه آب در حوزه کشاورزی داده شده است، افزود: اقلیم کشور بسیار خاص بوده و کشاورزان ما به بارش‌های سال قبل کشاورزی خود نیازمند هستند، در شرایطی که کشور دچار تنش آبی شده است و طبق مصوبات قوانین بالا دستی اولین وظیفه حاکمیت تأمین آب شرب است و بعد آن حق آبی زیست محیطی باید تأمین شود سپس بخش کشاورزی باشد.

این مسئول با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه مقرر شد تا بخش آبخوان‌ها را به کشاورزان واگذار کنند و دشت‌ها را صیانت کنند، گفت: این کشور برای اینکه بتواند رشد و تعالی برسد باید بخش خصوصی خود را تقویت کند و دولت کمتر وارد عرصه شود.

وی در پایان گفت: برای احیای جنگل‌های زاگرس باید جدی‌تر عمل کرد و مردم خود از جنگل‌ها صیانت کنند و اجازه ندهند معیشت مردم از جنگل تأمین شود.

کد خبر 790903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.