به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجتبی حقشناس امروز _دوشنبه بیستوششم شهریور_ در حاشیه برنامه «گوش به زنگ» که با موضوع رسیدگی به مسائل شهروندان و پیگیری تماسها و درخواستهای پیشین آنها برگزار شد، اظهار کرد: همکاران ما در مرکز ۱۳۷ با صداقت و صبوری تمام، مشکلات و معضلات شهروندان را که از طریق این سامانه انعکاس میدهند، رصد میکنند و به اطلاع مسئولان میرسانند، مسئولان نیز وظیفه دارند که این موارد را با دقت رسیدگی کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز بیشتر تماسها به موضوعات مربوط به فضای سبز اختصاص داشت، افزود: تعداد تماسها بسیار زیاد بود و از تمام حوزهها شهروندان نقطه نظرات خود را ارائه کردند، عمده تماسها به مشکل آبیاری برمیگشت و بسیاری از شهروندان از اینکه آبیاری بهصورت منظم انجام نمیشود یا آب کافی به درختان نمیرسد، گلایه داشتند؛ برخی شهروندان نیز به این موضوع توجه داشتند آبی که به درختان داده میشود بسیار کمتر از میزان لازم است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: در این زمینه باید اذعان کنیم که حق با شهروندان است، باید بپذیریم که آب موجود برای گیاهان و درختان بسیار کمتر از نیاز اصلی آنها است؛ این مشکل به کمبود منابع آبی در شهر برمیگردد؛ در حال حاضر ما تنها کمتر از نصف میزان آب مورد نیاز فضای سبز را در اختیار داریم، بنابراین ناچار به کمآبیاری هستیم، البته این کمآبیاری باید بهصورت منظم انجام شود.
حقشناس ادامه داد: در مواردی که شهروندان به نبود نظم در آبیاری اشاره کردند، بهطور حتم باید به آن رسیدگی کنیم، باید با همان میزان آب محدود، نظمی دقیقتر در آبیاری برقرار کنیم.
وی اضافه کرد: شهروندان به مشکلاتی همچون شکستگی جداول و نشت آب در خیابانها اشاره کردند، این موضوع نیز باید بهسرعت با بخش عمرانی هماهنگ شود تا جداول و خیابانها ترمیم شوند؛ برخی شهروندان پیشنهاد استفاده از گونههای مقاوم به خشکی و کمآبی را دادند که این مورد در دستور کار سازمان پارکها و فضای سبز قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: کاشت گونههای با نیاز آبی بالا همچون کبوده و سپیدار در سطح شهر اصفهان بهطور کلی ممنوع شده و کاشت درختان در این سالها با استفاده از گونههای مقاوم به خشکی و کمآبی صورت گرفته است.
حق شناس تاکید کرد: برای ششمین سال متوالی کاشت چمنهای پرنیاز به آب را در کلانشهر اصفهان ممنوع کردهایم، چراکه منابع آبی کافی برای این گیاهان نداریم؛ البته نمیتوانیم پارکها را بهصورت خاکی و بدون پوشش گیاهی رها کنیم، زیرا شهروندان نیز از ما انتظار دارند فضاهای سبز شهری زیبا و پویایی داشته باشد.
امیدوارم که با تداوم همکاریها و استفاده از راهکارهای هوشمندانه، بتوانیم فضای سبز پایداری را برای شهروندان فراهم کنیم
وی ادامه داد: به جای چمنهای پرنیاز به آب، از چمنهای مقاوم به خشکی همچون چمن آفریقایی استفاده میکنیم، چراکه این نوع چمن برخلاف چمنهای معمولی که هر روز به آب نیاز دارند، تا ده روز بدون آبیاری دوام میآورند.
وی بیان کرد: در خصوص درختان و درختچههایی که در سطح شهر کاشته میشود نیز، طی ۱۵ سال گذشته، ما هیچ درخت پرنیاز به آب در شهر نکاشتیم، مگر در موارد خاص و عمده توسعه فضای سبز و کاشت درختان در این سالها با استفاده از گونههای مقاوم به خشکی و کمآبی صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه سامانه ۱۳۷ حلقه گمشده در مدیریت شهری بود، عنوان کرد: با راهاندازی این سامانه، اعتماد شهروندان به شهرداری افزایش پیدا کرده است؛ سامانه ۱۳۷ تنها برای شنیدن مشکلات نیست؛ بلکه تا مرحله رفع مشکل نیز پیگیری و نظارت میکند و این روند بسیار مثبتی است؛ سازمانهای وابسته به شهرداری باید گزارشهای سامانه ۱۳۷ را دریافت و تحلیل کنند، این تحلیلها کمک میکند تا معایب موجود در بخشهای مختلف از جمله فضای سبز شناسایی شود.
حق شناس افزود: گاهی اوقات، تحلیل گزارشهای سامانه ۱۳۷ به ما نشان میدهد که باید آموزشهایمان را چه در سطح باغبانان و چه در سطح کارشناسان بهبود ببخشیم، همچنین این تحلیلها به ما کمک میکند تا استراتژیهای جدیدی برای رسیدن به فضای سبز پایدار و مدیریت بهینه منابع در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: امیدوارم که با تداوم همکاریها و استفاده از راهکارهای هوشمندانه، بتوانیم فضای سبز پایداری را برای شهروندان فراهم کنیم و مشکلاتی همچون کمبود آب را نیز بهطور بهتری مدیریت کنیم.
نظر شما