به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، شهریور که به نیمه میرسد، بیش از هر زمان دیگری حالوهوای مدرسه و ماه مهر به مشام میرسد، دانشآموزان و خانوادههایشان در تکاپو هستند تا سال تحصیلی جدید را با یک خاطره خوش آغاز کنند، در این میان دستگاههای متولی در تلاش هستند تا ماه مهر به یادماندنی برای دانشآموزان و دانشجویان رقم بزنند.
آموزشوپرورش به عنوان یکی از دستگاههای متولی که سکاندار تعلیم و تربیت در کشور است، تابستان پرکاری را پشت سر گذاشته است تا شروع یک سال تحصیلی جدید بدون چالش و دغدغه برای دانشآموزان رقم بخورد.
شروع سال تحصیلی در چهارمحالوبختیاری با ۲۰۸ هزار دانشآموز
افشین امیریان، مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحالوبختیاری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: تلاش ما این است که تمام بخشهای پروژه مهر از جمله ثبتنام دانشآموزان، ساماندهی نیروی انسانی، فضا و تجهیزات، نقلوانتقال فرهنگیان، توزیع کتب درسی و سایر موارد ضروری مرتبط، با تلاش شبانهروزی در بالاترین کیفیت انجام شود.
وی با بیان اینکه سال تحصیلی جدید بدون هیچ مشکلی آغاز میشود، میافزاید: با توجه به برنامهریزی صورت گرفته در سالجاری هیچ کلاس بدون معلمی نخواهیم داشت و در همه مناطق سازماندهی معلمان صورت گرفته و ابلاغ برای معلمان صادر شده است.
مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحالوبختیاری تصریح میکند: در سال تحصیلی جدید آموزشوپرورش استان میزبان تعداد ۲۰۸ هزار دانشآموز در دو هزار و ۱۳۷ آموزشگاه در قالب هشت هزار کلاس درس است، همچنین دو میلیون کتاب درس از دهم شهریور در سراسر مدارس استان در حال توزیع است.
امیریان با بیان اینکه روز دوشنبه، بیستوششم شهریور جشن غنچهها ویژه دانشآموزان پیشدبستانی، روز سهشنبه، بیستوهفتم شهریور جشن شکوفهها ویژه دانشآموزان اول دبستان، روز چهارشنبه، بیستوهشتم شهریور جشن جوانهها ویژه دانشآموزان پایه هفتم و جشن آغازین سال تحصیلی با عنوان زنگ مهر و ایثار در روز یکشنبه، یکم مهر برگزار میشود، ادامه میدهد: با توجه به برنامهریزی صورت گرفته در نخستین روز از آغاز سال تحصیلی از خانواده شهدا، جانبازان، فرهیختگان و دانشآموزان نخبه در هر آموزشگاه تقدیر خواهد شد.
۷۰ کلاس درس در مهر سالجاری به بهرهبرداری میرسد
ایرج کریمی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری میگوید: تعداد ۲۷ طرح آموزشی و ورزشی با زیربنای ۱۰ هزار مترمربع، شامل ۲۳ مدرسه و ۷۰ کلاس درس، از هفته دولت تا مهر سالجاری در مناطق مختلف استان تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از چهار سالن ورزشی با زیربنای چهار هزار مترمربع میافزاید: عملیات ساخت ۱۱ طرح جدید نیز آغاز شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحالوبختیاری ادامه میدهد: تا مهر سالجاری ۴۴ طرح در قالب استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس و انجام تعمیرات اساسی فضاهای آموزشی و کمک آموزشی با اعتباری بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال آماده بهرهبرداری است.
کریمی با اشاره به اینکه هماکنون ۱۰۵ طرح آموزشی و ورزشی در قالب ۲۵۵ کلاس درس با زیربنای ۴۸ هزار متر مربع در دست اجرا است، ادامه میدهد: هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مسئولیت اجتماعی شرکت نفت، در مصوبات سفر رئیسجمهور شهید برای اجرای طرحهای نیمهتمام در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه تجهیزات بهویژه تجهیزات هنرستانها، با اعتباری بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال انواع تجهیزات کارگاهی و آموزشی برای تجهیز کارگاههای الکترونیکی، کارگاهی عمرانی، کارگاهی چوب و نجاری، کامپیوتر و دستگاه CNC تهیه شده است، میگوید: در سه سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی ویژه آزمایشگاهی مدارس و پژوهشسراهای دانشآموزی، ۶۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات گرمایشی ویژه استانداردسازی سیستمهای گرمایشی، ۲۰ میلیارد ریال برای تجهیزات ویژه دانشگاه فرهنگیان، ۲۰۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات شامل میز و صندلی، وسایل آموزشی و کمک آموزشی هزینه شده است.
کریمی با اشاره به اینکه طرح شهید پناهی با هدف جمعآوری مدارس کانکسی برای جمعآوری ۱۹ مدرسه کانکسی در استان از سال گذشته آغاز شد، میافزاید: از این تعداد ۹ مدرسه کانکسی جمعآوری شده و مابقی منتظر زمین برای ساخت است، در این طرح مدارس یک کلاسه با سازههای پیش ساخته در مناطق سختگذر احداث خواهد شد که برای اجرای این طرح اعتباری بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال تخصیص داده شد.
وی با بیان اینکه طرح استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس در قالب طرح شهید عرب در ۱۸ مدرسه استان در قالب ۱۱۰ کلاس درس با اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد ریال و با مشارکت مردم و گروههای جهادی انجام شده است، ادامه میدهد: ماکنون عملیات احداث ۱۰۰ باب مدرسه با ۳۶۰ کلاس درس و ۷۸ هزار مترمربع زیربنا در استان در دست اجراست که از این تعداد ۸۰ طرح بهصورت مشارکتی و با کمک خیران مدرسهساز اجرا میشود.
آموزشوپرورش در رابطه با سرویس مدارس وظیفه اطلاعرسانی دارد
فضلالله بهمنی، رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحالوبختیاری میگوید: یکی از مهمترین دغدغههای والدین، نحوه رفتوآمد فرزندشان به مدرسه است، به استناد مصوبه هیئت وزیران، متولی سرویس مدارس به شورای ترافیک واگذار شده است و سازمان حملونقل شهری در شهرها شهرداری و در روستاها دهیاریها متولی سرویس مدارس هستند و آموزشوپرورش وظیفه اطلاعرسانی را برعهده دارد.
وی میافزاید: سامانه «سپند» سامانهای است که والدین با ثبتنام در آن میتوانند از انواع خدمات ارائه شده برای حملونقل دانشآموزان استفاده کنند، این سامانه دارای قابلیتهای جدیدی است که با بهروز شدن آن اضافه خواهند شد.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری ادامه میدهد: اولیا باید در سامانه فعال سپند ثبتنام و با ثبت مشخصات ولی دانشآموز، مشخصات فرزندان و انجام و ثبت آدرس محل سکونت و آدرس مدرسه براساس کروکی، تأیید درخواست خود را ثبت کنند.
بهمنی میگوید: در شهرکرد ۲۰ شرکت از سوی شهرداری تأیید شده است که میتوان با انتخاب یکی از شرکتها سرویس مدرسه را انتخاب کرد.
وی با اشاره نحوه قرارداد میافزاید: والدین خود با شرکت قرارداد منعقد میکنند و مسئولان مدرسه حق انعقاد قرارداد با شرکتها را ندارند، آنها با مشاهده قیمتها بر اساس کروکی محل که مشخص است، سرویس را انتخاب میکنند، آموزشوپرورش استانها دسترسی به آمار ثبتنامی در سامانه سپند را ندارند که باتوجه به فعال بودن سامانه، نتایج ثبتنامی هنوز مشخص نیست و متولی سازمان شهرداری است که به آمار دسترسی دارد.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحالوبختیاری ادامه میدهد: با توجه به اینکه، این سامانه در سالجاری برای نخستینبار به این شیوه راهاندازی شده است، احتمال اینکه در خصوص سرویس مدارس چالشهایی به وجود آید، وجود دارد.
سعی شده از رنگهای شاد برای لباس فرم مدارس استفاده شود
وی با اشاره به نحوه قیمتگذاری لباس فرم مدارس اضافه میکند: گشتهای مشترک بازرسی متشکل از بازرسان آموزشوپرورش، صمت و اتاق اصناف بر روند تهیه و توزیع لباس فرم دانشآموزی نظارت میکنند، قیمت فرم مدارس براساس شاخصهای مختلف و در چندین مرحله انجام میشود
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری میگوید: اتاق اصناف قیمت را براساس آیتمهای مختلف از جمله جنس پارچه، مقطع تحصیلی نوع و کیفیت دوخت به اداره صنعت، معدن و تجارت ارسال میکند و اداره صمت بعد از بررسیهای مختلف، نتیجه را به اداره آموزش و پرورش اعلام میکند، پس از ارسال بخشنامه و دستورالعمل مدارس، رئیس انجمن اولیا و مربیان مدارس به عنوان کارفرما و مدیر مدارس به عنوان ناظر با شرکتهای تولیدی مجاز به عنوان مجری قرارداد را منعقد میکنند و کیفیت دوخت و نوع پارچه باید به تأیید سرصنف برسد.
بهمنی با بیان اینکه در پایان کارگروهی با مشارکت و دبیری اداره آموزشوپرورش با حضور اتاق اصناف و اداره صمت، قیمت نهایی را مشخص میکنند که این قیمت با تأیید اداره صنعت، معدن و تجارت به مدارس ابلاغ شده است، میافزاید: اتحادیه خیاطان لیست تولیدیهای مردانه و زنانه را برای آموزشوپرورش ارسال میکند و جهت کیفیت نیز نوع پارچه در هر مقطع تعیین و بر درجه یک بودن از هر نوع پارچه تاکید شده است.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحالوبختیاری خاطرنشان میکند: تولید کننده براساس قیمت مصوبه باید هزینه دریافت کند و حق هیچ هزینه اضافی را ندارد، قیمت مصوب برای هر دوره به صورت جداگانه ارسال شده است.
بهمنی تصریح میکند: تولید کنندگان موظف هستند، سه درصد از تولیدات خود را برای خانوادههای کمدرآمد در اختیار مدرسه قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه در انتخاب فرم مدارس سعی بر آن است که از رنگهای شاد استفاده شود، میگوید: به جهت تحمیل نشدن هزینههای اضافی به سبد خانوار مدارس ترجیحاً از رنگ و مدل سالهای قبل استفاده شود، همچنین اولویت استفاده از لباس فرمهای سال گذشته است.
ثبتنام ۱۸ هزار کلاس اولی در چهارمحالوبختیاری
نصرتالله محمودی، معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه نزدیک به ۱۸ هزار و ۲۰۰ نفر در پایه اول ابتدایی ثبت نام کردهاند، میگوید: پیشبینی میشود ۱۹ هزار دانشآموز کلاس اولی در مدارس سراسر استان ثبتنام کنند.
وی میافزاید: سال گذشته ۱۱۴ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی ثبتنام کردند و تاکنون ۱۱۳ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی قطعی شده و ثبتنام سه هزار دانشآموز دیگر باقی مانده است.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه تاکنون ۹۸ درصد ثبتنامها در مقطع ابتدایی و ۹۴ درصد ثبتنامها در پایه اول ابتدایی انجام شده است، تصریح میکند: با توجه به زمان باقی مانده تا پایان این هفته تمام ثبتنامها تعیین تکلیف خواهند شد.
محمودی ادامه میدهد: سال گذشته تا این زمان ۱۹ هزار دانشآموز کلاس اولی ثبتنام کرده بودندکه این رقم در سالجاری حدود هزار نفر کم شده است.
شادابسازی ۵۴۳ مدرسه در طرح شهید عجمیان
احسان طاهری، دبیر قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر چهارمحالوبختیاری با اشاره به آغاز طرح شهید سیدروحالله عجمیان در استان میگوید: بهسازی و شادابسازی مدارس، دیوار نویسی، تعمیر سرویس بهداشتی مدارس، تعمیر صندلی و نیمکت دانش آموزان از جمله اهداف طرح شهید عجمیان است.
وی میافزاید: در تابستان سالجاری بهسازی و شادابسازی ۵۴۳ مدرسه و سه هزار و ۱۷ کلاس درس انجام و همچنین بیش از هفت هزار نیمکت و صندلی دانشآموزان طی این طرح تعمیر شده است.
دبیر قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر چهارمحالوبختیاری تصریح میکند: این طرح با کمک گروههای جهادی معلم محور و دانشآموزی محور، همکاری اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس، دستگاههای خارج از آموزشوپرورش ازجمله بسیج دانشآموزی، بسیج دانشجویی و بسیج سازندگی صورت میگیرد.
طاهری میگوید: طرح شهید عجمیان را میتوان یکی از مهمترین حرکتها در راستا کنشگری دانش آموزان در اجتماع و حل مسائل جامعه و مردمیسازی آموزشوپرورش دانست.
به گزارش ایمنا، همه شواهد از آمادگی کامل مدارس چهارمحال و بختیاری برای شروع سال تحصیلی جدید خبر میدهد تا دانشآموزان و معلمان بدون هیچ دغدغهای پا به مدارس بگذارند و در کنار یکدیگر برای ساختن فردایی بهتر و ایران قوی و متحد تلاش کنند.
نظر شما