به گزارش خبرگزاری ایمنا، وحید ذاکریان از نظارت کامل ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بر عملیات مرمت پشت بام رواقهای این پل عظیم تاریخی خبر داد و اظهار کرد: در چند سال گذشته با واژهای بهنام تنفس مصالح و حبس رطوبت بدون اطلاع از فرایند ایجاد آن در برخی محافل مرمتی روبهرو هستیم.
وی افزود: اصولاً فرایند بسط و گسترش رطوبت در بناهای محصور اتفاق میافتد، بهنحوی که در مکانهایی که کوران هوا در آن وجود ندارد، بهدلیل راکد ماندن هوا، رطوبت در مصالح به حد اشباع میرسد، لکن در بناهایی همانند پلها که بهصورت مداوم کوران هوا در آن جریان دارد احتمال چنین پدیدهای تقریباً به صفر میرسد.
ناظر طرح مرمت پشت بام سیوسهپل گفت: با توجه به جزئیات اجرایی ساخت طاقهای طبقه دوم و تراز بالای تیزهها و طاقها، نسبت به هره پیشانی نما و مرمت دهههای گذشته پشت بام رواقهای دو سمت عرشه سیوسه پل که کف فرش آن با ملات ماسه و سیمان و بدون شیب بندی بوده است، امکان اجرای غوره گل و کاهگل حتی در زمان ساخت آن وجود نداشته، لذا با توجه به بررسی کارشناسان میراثفرهنگی بر روی انواع روشهای مرمتی و با توجه به وضع موجود، بهترین روش مرمتی با کمترین میزان آسیب برای مرمت بنا در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایمنا، مرمت پشت بام رواقهای دو سمت عرشه سیوسه پل از بهار امسال با بودجهای بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال آغاز شده است.
نظر شما