رشد ۵ درصدی اهدای خون در سال جاری / بالاترین شاخص اهدای خون زنان متعلق به خراسان شمالی است

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران از افزایش پنج درصدی اهدای خون در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: بالاترین شاخص اهدای خون زنان در پنج ماه نخست سال جاری هم اکنون متعلق به استان خراسان شمالی است که نزدیک به ۹ درصد اهدای خون زنان را به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان انتقال خون ایران، بشیر حاجی‌بیگی اظهار کرد: در پنج ماه نخست سال جاری، شاخص اهدای مستمر در کل کشور به بیش از ۵۵ درصد رسید که نزدیک به دو درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشت و بیش از ۱۵ درصد اهدا کنندگان را اهدا اولی‌ها تشکیل دادند، همچنین درصد اهدا کنندگان با سابقه که اقدام به اهدای خون کرده‌اند، حدود ۳۰ درصد بود و شاخص اهدای بانوان با وجود شیب ملایم افزایشی هنوز کمتر از پنج درصد است.

وی شاخص اهداکننده خون به هزار نفر جمعیت را ۲۷.۳ عنوان کرد و افزود: در پنج ماه گذشته، استان تهران با بیش از شش درصد رشد شاخص اهدا، همچنان مشارکت بیشتر مردم این استان را برای تأمین نیاز خون و فراورده‌های خونی می‌طلبد.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: در این مدت پایتخت‌نشینان ۱۷۰ هزار و ۵۴۴ واحد خون اهدا کرده‌اند، استان تهران از مصرف‌کنندگان عمده خون و فرآورده‌های آن است که به دلیل بیمار پذیر بودن و ارائه خدمات بهداشت و درمان به تمام کشور و گستردگی مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی، نیازمند مشارکت فعال اهدا کنندگان سخاوتمند است.

حاجی‌بیگی افزود: در پنج ماه نخست سال جاری، استان کهگیلویه و بویراحمد با رشد بیش از ۳۷ درصدی، بیشترین افزایش را در آمار اهدای خون به خود اختصاص داد، همچنین استان سیستان و بلوچستان با نزدیک به ۱۷ درصد و استان کرمانشاه با بیش از ۱۴ درصد رشد اهدای خون در رتبه‌های دوم و سوم ایستادند.

وی افزود: در پنج ماه گذشته شاخص اهدای مستمر در کشور بیش از ۵۵ درصد بود که استان سمنان با بیش از ۶۷ درصد در این شاخص از سایر استان‌ها پیشی گرفت و پس از آن استان یزد با شاخص بیش از ۶۶ درصد و استان قم با شاخص نزدیک به ۶۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

بالاترین شاخص اهدای خون زنان هم اکنون متعلق به استان خراسان شمالی است

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اعلام کرد: بالاترین شاخص اهدای بانوان در پنج ماه نخست سال جاری هم اکنون متعلق به استان خراسان شمالی است که نزدیک به ۹ درصد اهدای خون زنان را به ثبت رسانده است، پس از آن استان لرستان با شاخص نزدیک به هشت درصد و استان سیستان و بلوچستان با شاخص بیش از هفت درصد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

حاجی‌بیگی خاطرنشان کرد: هنوز برای رسیدن به شاخصی که درخور زنان کشورمان باشد، فاصله زیادی داریم، اما امیدواریم با برنامه‌ریزی‌ها و پویش‌های مؤثری که انجام شده مانند پویش اهدای زنان موسوم به مهربانو که تا آبان ادامه خواهد داشت، در آینده نزدیک شاهد نقش‌آفرینی بیشتر زنان در عرصه اهدای خون باشیم.

وی با اشاره به نقش مهم شبکه ملی خون رسانی در عبور از تنش‌های فصلی و دمایی مانند زمستان و تابستان و روزهای تعطیل، عملکرد این شبکه را در پنج ماه ابتدایی سال جاری ارزنده توصیف کرد و گفت: در این مدت بیش از ۱۱ درصد فعالیت این شبکه افزایش یافته و خون جابه‌جا شده در این شبکه از ۸۹ هزار و ۴۷۹ واحد در مدت مشابه سال گذشته به ۹۹ هزار و ۷۱۰ واحد در پنج ماه سال جاری رسیده است.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران نیاز به خون و فرآورده‌های آن را همیشگی دانست و ضمن تقدیر و تشکر از تمامی اهداکنندگان سخاوتمند، از مردم دعوت کرد تا این کار خداپسندانه و انسان دوستانه را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

کد خبر 788879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.