به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، محمدبرزعلی صبح امروز -چهارشنبه بیستویکم شهریور- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قطع مستمر برق چاههای کشاورزی و تامیننشدن آب مورد نیاز، دلیل اصلی کاهش سطح زیرکشت پنبه شد که تلاش داریم با حل منطقی این مشکل، سطح زیرکشت این محصول را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۱ سطح زیر کشت این محصول ۱۱۸ هزار هکتار بود که در سال گذشته و در سالجاری به ترتیب به ۹۲ هزار هکتار و ۸۵ هزار هکتار کاهش پیدا کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان بیان کرد: دو سال قبل میزان برداشت وش ۳۷۴ هزار تُن بود که ۱۰۵ هزار تُن الیاف به دست آمد و سال قبل این میزان به ترتیب به ۲۷۰ هزار تُن و نیز ۷۵ هزار تُن رسید.
وی پیشبینی کرد: در سالجاری با توجه به کاهش سطح زیرکشت این محصول، ۲۳۰ هزار تُن وش و ۷۰ هزار تُن الیاف به دست آید.
برزعلی ادامه داد: این آمارها در حالی است که کشور سالانه به ۱۵۰ هزار تُن الیاف نیاز دارد و مجبوریم بقیه نیاز کشور را از طریق واردات تأمین کنیم.
وی افزود: امنیت غذایی برای مسئولان اهمیت زیادی دارد و پنبه به عنوان یک گیاه استراتژیک و صنعتی، از قابلیت به دست آوردن ۷۰ فرآورده برخوردار است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان اضافه کرد: در زمان کشت پنبه، یک نفر بهطور مستقیم و چهار نفر بهطور غیرمستقیم در هر چهار هکتار مشغول کار میشوند و این مسئله موجب شده است که این محصول استراتژیک اهمیت راهبردی بیشتری داشته باشد.
به گفته وی، ارزش افزوده پنبه حدود هزار و ۲۰۰ درصد است و سرمایهگذاریهای خوبی در دنیا برای آن انجام شد.
برزعلی با بیان اینکه ایران زیرساختهای خوبی در حوزه کشت پنبه به ویژه سازگاری ارقام مختلف آن با تنوع آب و هوایی کشور دارد، افزود: در دنیا حدود ۳۳ میلیون هکتار سطح زیر کشت پنبه معادل سه درصد از اراضی جهان وجود دارد که از این کشت حدود ۲۵ میلیون تن الیاف برداشت میشود.
وی گفت: مشکل کمآبی به وجود آمده برای کشاورزان در سالهای اخیر، خسارات زیادی به بخش کشت پنبه وارد کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان در خاتمه بیان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه گلستان ۱۵ هزار هکتار بود و در سالجاری پیشبینی میشود این مقدار به ۱۲ هزار هکتار برسد که از این میزان ۲۵ هزار تُن وش و حدود هفت هزار تُن الیاف به دست خواهد آمد.
نظر شما