به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، محمد ثابت اقلیدی در حاشیه بازدید از مقبره فرزند کریم خان زند در شیراز اظهار کرد: این قبر مربوط به دوره زندیه و متعلق به محمدرحیم خان زند است.
وی با بیان اینکه حفظ و حراست از این مقبره تاریخی دغدغه بسیاری از فعالان و علاقهمندان حوزه میراث فرهنگی است، بر ضرورت ساماندهی و بهسازی وضعیت فعلی آن تاکید کرد و افزود: طبق اسناد تاریخی مقبره مذکور دارای ساختمان بوده که در دوره پهلوی تخریب میشود و دو ستون سنگی آن به هنرستان طالقانی که در ضلع شمالی آستان مقدس علیبنحمزه (ع) قرار دارد، انتقال پیدا میکند و در حال حاضر در طرفین ورودی ساختمان این هنرستان قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تصریح کرد: اکنون از آرامگاه تنها سنگ قبری بسیار زیبا برجای مانده است که این سنگ از جنس مرمر سبز به طول ۲۰/۲ و عرض ۷۰ سانتیمتراست و ۲۵ سانتیمتر از سطح زمین ارتفاع دارد و روی آن پنج بیت شعر به قلم نستعلیق شکسته با تزئین گل و بوته نیز حک شده است.
ثابت اقلیدی با بیان اینکه در اطراف سنگ قبر نام مبارکه ۱۲ امام به قلم ثلث خفی با تزئین نوشته شده است، خاطر نشان کرد: در زیر اشعار نام متوفی محمدرحیم زند آمده است که در سنه ۱۱۹۰ هجری قمری در ۱۸ سالگی از دنیا رفته است.
وی اضافه کرد: با توجه به ارزشمندی این سنگ قبر و پیشینه تاریخی، مقبره پسر کریم خان زند به شماره ۱۴۷۷۸ در فهرست ملی به ثبت رسیده است.
به گزارش ایمنا، در ضلع جنوبی حرم مطهر علیبنحمزه (ع)، آرامگاه رحیمخان زند فرزند کریمخان زند بنیانگذار سلسله زندیه قرار دارد، بنا بر روایات آرامگاه فرزند پادشاه زندیه مربوط به حدود ۲۲۰ تا ۲۶۰ سال پیش است، اینگونه نقل میشود که روی قبر رحیم خان زند ساختمانی وجود داشته و بر اثر زلزله سال ۱۲۶۹ یا زلزله سال ۱۲۳۹ هجری قمری تخریب شده است.
نظر شما