محمدعلی ایزدخواستی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آغاز پروژه «مرمت کوشک میانی باغ قوشخانه» اظهار کرد: باقوشخانه یا باغ قوشخانه نام یکی از باغهای بزرگ و باشکوه سلطنتی در شهر اصفهان بود که در عصر صفوی و دوران سلطنت شاهعباس محل نگهداری و پرورش قوش و بازهای شکاری بهشمار میرفت.
وی با بیان اینکه این باغ در دورههای مختلف تاریخی بهاندازهای بااهمیت بوده است که در سفرنامه سیاحان خارجی همچون «ژان شاردن» سیاح فرانسوی به آن اشارهشده است، افزود: این باغ در ابتدای دوره پهلوی به همراه ابنیه موجود در آن تحت تملک یکی از سران حکومتی پهلوی به نام «مشیرفاطمی» قرار گرفت که وی ضمن ایجاد تغییراتی در بنای یادشده در جبهه میانی باغ نیز بنای کوشک مانند دیگری برای اقامت شخصی خویش احداث کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دیوارهای باغ برداشته شد و بهعنوان یک پارک شهری در اختیار مردم قرار گرفت و کوشک میانی مشیرفاطمی به کتابخانهای عمومی تبدیل شد که تا حدود یک دهه پیش این کتابخانه فعال بود و پس از تعطیل شدن کتابخانه، کوشک میانی بهعلت رهاشدگی و آسیبهای وارده به مکانی متروکه بدل شده بود.
ایزدخواستی با اشاره به اینکه مساحت عرصه پارک باغ قوشخانه ۴۷ هزار و ۷۲۴ مترمربع است، اضافه کرد: مساحت کوشک میانی که در این باغ قرارگرفته بالغبر ۲۷۶ مترمربع است و بهواسطه مخروبه بودن این بنا، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان مرمت آن و عرصه اطرافش را که درمجموع بالغبر ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع است را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه مطالعات و طرح مرمت کوشک مذکور در سال گذشته توسط آتلیه سازمان انجام شد و عملیات مرمت کوشک میانی باغ قوشخانه از هفته پیش آغازشده است، گفت: مدت انجام این پروژه تا پایان سال جاری است که کفسازی، بدنه سازی، مرمت بام، استحکامبخشی جرزها، طراحی تأسیسات الکتریکی و مکانیکی، ساخت درب و پنجره بخشی از عملیات این پروژه است و اعتبار مرمتی آن از محل منابع منطقه ۷ شهرداری اصفهان تأمین میشود.
کاربری جدید کوشک میانی باغ قوشخانه
مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان اظهار کرد: عملیات مرمت و احیای کوشک میانی باغ قوشخانه همچون سایر پروژههای مرمت و احیایی توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان بهگونهای خواهد بود که بر ساختار و هویت تاریخی بنا لطمهای وارد نشود و مکان ارزشمند تاریخی دیگر شهر اصفهان برای بهره بیشتر شهروندان و حفظ هویت تمدنی آنها احیا شود.
ایزدخواستی گفت: این بنا پس از مرمت در اختیار سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان قرار میگیرد و بهعنوان مرکز فرهنگی کودک و نوجوان به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه طرح احیای باغ مذکور نیز بر مبنای یک باغ ایرانی در سال گذشته توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تدوین شد، اضافه کرد: این طرح با توجه به مؤلفههای باغهای ایرانی و شواهد تاریخی و اسناد دوره قاجار همچون نقشه چیریکوف انجام شد که امکان اجرای قسمتی از آن که با پوشش گیاهی باغ در تعارض نیست، وجود دارد و در دستور کار منطقه ۷ شهرداری اصفهان قرار دارد؛ بنابراین باغقوشخانه بهعنوان یکی از معدود باغات بهجامانده از میان بیش از ۱۰۰ باغ دوره صفوی، میتواند بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری شهر فعال شود.
نظر شما