میلاد حمزه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی با اشاره به انتقادات پیرامون عملکرد داوران مسابقات فوتبال در خراسان شمالی اظهار داشت: قبل از قبولی مسئولیت در کمیته هیئت فوتبال خراسان شمالی این نکته را متذکر شدم که با تغییر اسم هیچ اتفاق مثبتی نخواهد افتاد لذا باید دیدگاه ما نسبت به امر داوری در استان عوض شود.
وی با اشاره به هجمه بسیار زیاد به داوران در مسابقات فوتبال خراسان شمالی افزود: ما دچار مشکلات عمده و زیادی هستیم؛ از فرهنگ تیمها، بازیکنان و مربیان گرفته تا هجمه بالایی که به داوران وارد میشود به همین خاطر هیچ جوانی در استان حاضر نیست به سمت داوری حرکت کند.
رئیس کمیته داوران هیئت فوتبال خراسان شمالی با بیان اینکه طی دو هفته گذشته تمامی مسابقات فوتبال برگزار شده در استان را مشاهده کردم، تصریح کرد: طی دو هفته گذشته تنها نقطه بارز و شاخصی که هر فردی وارد استادیوم شود میتواند به آن پی ببرد عدم احترام به داوران، تهدید و فحاشیهای مکرر علیه جامعه داوری است.
حمزه در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر جایگاه و احترام یک داور از دروازهبان سوم یا چهارم هر تیم پایینتر است؛ به طور مثال در کدام فینال جام رمضان یا مسابقات استانی علاوه بر تیمهای برگزیده از داوران هم تقدیر میشود؟
وی گفت: ورود جوانان و ورزشکاران به حوزه داوری نیاز به یک برنامهریزی بلند مدت دارد که نتیجه آن قطعاً نیازمند بازه زمانی مشخص و تعریف شده است. قطع به یقین تقدیر و حمایت از داوران مقابل چشمان تماشاگر و بازیکنان و مربیان میتواند مسیر را برای ورود جوانان به عرصه داوری فراهم کند.
رئیس کمیته داوران هیئت فوتبال خراسان شمالی با اشاره به فعالیت غیر فرهنگی برخی از باشگاهها بیان داشت: به طور مثال در یک مسابقه نونهالان در استادیوم بجنورد علاوه بر بازیکنان و مربیان که مدام به داور مسابقه هجمه وارد میکنند عدهای هم را به کار گرفتند تا در سکوها علیه داور فحاشی کنند.
حمزه خاطرنشان کرد: این نکته در بین همه تیمها و بازیکنان مرسوم شده که داوری نامناسب است. در این بین باید دیدگاه باشگاهها نسبت به داوران، دیدگاه هیئت به داوران و دیدگاه داوران نسبت به باشگاهها و هیئتها تغییر پیدا کند. با دست خالی هیچ کاری انجام نمیشود لذا باید هم بازیکنان هم باشگاهها و هم مربیان پای کار بیایند تا عرصه برای ورود جوانان به امر داوری فراهم شود.
رئیس کمیته داوران خراسان شمالی با انتقاد از کمبود داور در مسابقات فوتبال استان گفت: تعداد مسابقات فوتبال در خراسان شمالی نسبت به تعداد داوران بیشتر است لذا با کمبود داور مواجه هستیم چرا که داوران نمیتوانند استراحتی داشته باشند. در حال حاضر عملاً کمیته داوران داور ندارد و ما برای برگزاری هر مسابقه و چینش داوری دچار مشکل هستیم.
وی در پایان گفت: چینش کوبل داوری بر اساس استانداردهای ملی و بینالمللی نیازمند تعداد بالای داور برای گزینش افراد جهت امر قضاوت در هر مسابقه است. لذا توصیه میشود تمامی افراد دخیل در برگزاری یک مسابقه فوتبال پای کار بیایند تا با همت و خرد جمعی مشکل کمبود داور مرتفع شود.
نظر شما