علائم هشداردهنده‌ سکته مغزی که نباید نادیده گرفت

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بر اهمیت شناخت علائم سکته مغزی تاکید کرد و گفت: اگر فردی دچار علائمی از قبیل اختلال بینایی یا تاری دید، اختلال تعادل، ضعف یا بی حسی در یک سمت بدن و اختلال تکلم شود، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر منا احمدی، به تشریح علائم سکته مغزی پرداخت و اظهار کرد: سکته مغزی به دو صورت اصلی رخ می‌دهد اول، زمانی که خون‌رسانی به بخشی از مغز به دلیل انسداد رگ‌ها قطع می‌شود و دوم، هنگامی که رگی در مغز پاره شده و خونریزی ایجاد می‌کند که هر دو حالت منجر به آسیب سلول‌های مغزی و بروز علائم مختلف می‌شود.

وی با اشاره به عوامل خطر سکته مغزی، افزود: فشار خون بالا، دیابت و چربی خون مهم‌ترین فاکتور سکته مغزی است، البته سکته مغزی در افرادی که سنشان بالا است شیوع بالاتری دارد لذا با افزایش سن احتمال بروز سکته مغزی افزایش پیدا می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب، با تاکید بر اهمیت شناخت علائم سکته مغزی، خاطرنشان کرد: اگر فردی دچار علائمی از قبیل اختلال بینایی یا تاری دید، اختلال تعادل، ضعف یا بی حسی در یک سمت بدن و اختلال تکلم شود، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کند.

احمدی با اشاره به اینکه تاری دید ممکن است چند ثانیه، چند ساعت و یا چند روز تداوم داشته باشد، اضافه کرد: بروز تاری دید و اختلال در دیدن یک علامتی برای سکته مغزی محسوب می‌شود، گاهی افراد با شکایت اختلال تعادل نیز مراجعه می‌کنند که حین راه رفتن احساس سرگیجه، عدم تعادل و مشکل در راه رفتن پیدا می‌کنند.

فلج صورت از علائم شایع بروز سکته مغزی است

وی گفت: یکی از علائم شایع بروز سکته مغزی می‌توان به فلج صورت بویژه انحراف گوشه لب اشاره کرد همچنین ضعف یا بی حسی در یک دست، یک پا یا یک سمت صورت که قدرت و توانمندی فرد را کاهش می‌دهد.

این متخصص تصریح کرد: گاهی کاهش قدرت به گونه‌ای است که فرد مبتلا نمی‌تواند یک قسمت از اندامش را حرکت دهد، پس اختلال در حرکت دادن یک اندام یا یک سمت بدن یکی دیگر از علائم سکته مغزی است.

احمدی یادآور شد: علامت دیگری که در ارتباط با سکته مغزی مرتبط است و باید به آن دقت کرد این است که افراد اختلال تکلم و حرف زدن پیدا می‌کنند به عبارتی تکلم فرد نامفهوم می‌شود اطرافیان دقیق متوجه حرف‌های بیمار نیستند یا اینکه آن فرد متوجه پیام‌ها و حرف‌های اطرافیان نیست در واقع بیمار نمی‌تواند محتوای کلام اطرافیان را درک کند.

سکته مغزی با شناخت علائم و درمان سریع، بهبودی به دنبال دارد

احمدی با بیان اینکه در ساعت اولیه شروع سکته مغزی یعنی سه تا چهار ساعت اول بعد از بروز سکته مغزی زمان طلایی درمان برای درمان است، تأکید کرد: هر دقیقه‌ای که از زمان بروز سکته مغزی می‌گذرد، سلول‌های مغزی بیشتری از بین می‌روند. بنابراین، درمان سریع و مؤثر سکته مغزی بسیار مهم است که در ساعت‌های اولیه پس از سکته مغزی، پزشکان می‌توانند با استفاده از داروهای انحلال‌دهنده لخته خون، از آسیب بیشتر به مغز جلوگیری کنند.

این متخصص مغز و اعصاب در کردستان اضافه کرد: اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار علائم سکته مغزی شدید، بدون اتلاف وقت با اورژانس تماس بگیرید چون هر دقیقه تأخیر می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

کد خبر 786918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.