به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، اسدالله طاهری امروز_ شنبه دهم شهریور_ در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: شرکت فارس یکی از بزرگترین شرکتهای توزیع و تأمین فرآوردههای نفتی در کشور است و با این تفاوت که همه کشور به جز استان فارس، متصل به خطوط لوله اصلی انتقال است.
وی افزود: روزانه بالغ بر ۱۶ میلیون لیتر تأمین و توزیع سوخت توسط نفتکشهای جاده پیما صورت میگیرد که شامل ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بنزین و ۶ میلیون لیتر گازوئیل و سایر فرآوردههای نفتی است.
رئیس شرکت پخش فرآوردههای نفتی فارس تصریح کرد: شرکت پالایشگاه شیراز بیش از ۵۰ سال است که احداث شده و در یک مقطع زمانی در ۴ استان پوشش و توزیع سوخت داشته است اما در حال حاضر این شرکت کمتر از ۱۷ درصد بنزین را تأمین میکند و مابقی فرآوردههای نفتی را مجبور هستیم به صورت یک کار عملیاتی از سایر مبادی وارد کنیم.
طاهری خاطر نشان کرد: بالغ بر ۶۰ درصد بنزین استان از بندرعباس و از مبادی شرقی همچون نورآباد، کازرون، قائمیه، کوه چنار و مناطق جنوبی همچون لار، لامرد، خنج، مهر، اوز و گراش به صورت مستقیم و در موارد جزئی از مناطقی همچون داراب و جهرم به وسیله خط لولهای که به سیرجان متصل است بارگیری سوخت انجام و سایر بارگیریها توسط نفتکشها انجام میشود.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۳۳۰ جایگاه پمپ بنزین، نفت و گاز در سطح استان داریم که به وسیله ۴ هزار و ۲۰۰ نازل عملیات سوخت رسانی انجام میشود؛ همچنین ۱۳۳ جایگاه CNG داریم و ۷۳۸ فروشنده تعاون روستایی و ۳۹ تأسیسات سیلندرپرکنی که در سراسر استان فعال هستند.
رئیس شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه فارس، ادامه داد: در سطح استان تأمین سوخت هواپیماها در چهار فرودگاه شیراز، لارستان، لامرد و جهرم را بر عهده داریم که در فرودگاه بینالمللی شهید دستغیب شیراز سالانه حدود ۲۵ میلیون لیتر فرآورده توزیع میشود و توزیع سوخت در دو فرودگاه لار و لامرد کمتر بوده و فرودگاه جهرم به علت تعمیرات، عملیات سوخت رسانی آن تعطیل است.
طاهری اظهار کرد: مقدار توزیع مصرف روزانه CNG در سطح استان یک میلیون و ۵۵۰ هزار مترمکعب است که اگر این سوخت نبود باید سالانه ۵۶۰ میلیون لیتر بنزین توزیع میشد.
وی تصریح کرد: تاکنون تعداد ۲۰ هزار خودرو عمومی همچون وانت و تاکسی ناوگان آنها سوخت دوگانه CNG است.
طرح تخصیص نفت و گاز بر اساس اسناد حمل بر خط، دیگر موضوع مورد اشاره مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی فارس در این جلسه بود و وی در این خصوص اضافه کرد: این طرح با همکاری سازمان راهداری و سازمان شهرداریهای سراسر کشور و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرا میشود و تمهیدات لازم برای اجرا در دستور کار است.
طاهری همچنین به تسریع در روند توزیع و صدور کارتهای سوخت اشاره و خاطر نشان کرد: هم اکنون مدت زمان صدور کارتهای سوخت در شیراز ۱۰ تا ۱۵ روزه است و با توجه به اینکه تمام کارتهای سوخت سراسر کشور در شیراز در شرکت صنایع الکترونیک تولید میشود پیشنهاداتی مطرح شده است تا پروسه پاکت گذاری نیز به طور کامل به شرکت پخش کننده محول شود.
فارس رتبه اول کشور در ساخت جایگاههای سوخت
وی ادامه داد: استان فارس در تابستان سال جاری، سال پر مصرفی را در مصرف سوخت داشت، به گونهای که در ۵ ماه گذشته بیش از یک میلیارد و ۲۸۵ میلیون لیتر بنزین مصرف شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.
رئیس پخش شرکت فرآوردههای نفتی منطقه فارس اظهار کرد: مصرف نفت و گازوئیل در بازه زمانی پنج ماهه سال جاری یک میلیارد لیتر بوده است که نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش داشتهایم و در مابقی مصارف همچون سوخت هوایی نسبت به سال گذشته ۳ درصد رشد منفی داشتهایم که این کاهش به علت تعطیلی یکی از فرودگاهها بوده است.
طاهری همچنین در خصوص احداث جایگاههای سوخت در استان افزود: طی ۳ سال گذشته ۲۷ جایگاه در استان فارس افتتاح شد که در حوزه ساخت و راه اندازی جایگاه، استان در رتبه نخست کشوری قرار دارد.
وی تصریح کرد: روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ نفتکش در جادههای استان به جهت تأمین سوخت استان، به صورت رفت و برگشت تردد دارند و به جهت رفع دغدغههای استان در این حوزه، مقرر شده است تا یک خط از بندرعباس به شهرستان فسا در استان منتقل شود و محل خط اصلی در انبار شهید تندگویان جنب پالایشگاه شیراز تعیین شده است.
قاچاق سوخت دیگر موضوع مورد اشاره رئیس شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه فارس بود و وی در این خصوص اضافه کرد: استان فارس به دلیل قرارگیری آن در مرکز، بارانداز قاچاق سوخت استانهای اصفهان، شهرهای مرکزی و تهران است و سوخت از این استان به سمت بندرعباس قاچاق میشود که گاهاً در قالب تیمهای سازمان یافته و حتی مافیایی قاچاق اتفاق میافتد. اما در مسیر شیراز بندرعباس بیشترین قاچاق سوخت را شاهد هستیم.
نظر شما