نصب تابلوهای معرفی محورهای گردشگری در بافت تاریخی اصفهان

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان از اجرای پروژه «طراحی، ساخت و نصب تابلوهای معرفی محورهای گردشگری در بافت تاریخی اصفهان» در راستای خواناسازی بافت تاریخی و رونق هر چه بیشتر گردشگری در این شهر خبر داد.

محمدعلی ایزدخواستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت بافت تاریخی شهر اصفهان اظهار کرد: یکی از نیازهای جدی بافت تاریخی اصفهان، معرفی و خواناسازی است تا شهروندان و گردشگران، ارزش نهفته بناها و آثار ارزشمند بافت تاریخی را بشناسند.

وی افزود: بافت تاریخی اصفهان دارای عناصر ارزشمند بسیاری است که برای مردم شناخته شده نیست، از این‌رو آشنایی مردم با این گوهرهای میراث فرهنگی، زمینه‌ساز توجه و میل به بازدید می‌شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: به این شکل، شرایط مطلوبی برای باز شدن در این اماکن روی مردم فراهم می‌شود، زیرا متقاضی خود حمایت اقتصادی را به‌دنبال می‌آورد و برای مالکان آثار، این امکان را ایجاد می‌کند که زیرساخت گردشگر پذیری را در مکان فراهم کند.

ایزدخواستی بابیان اینکه در مجموعه مدیریت شهری، متولی بافت تاریخی در شهر اصفهان، سازمان نوسازی و بهسازی است، گفت: در راستای رونق هر چه بیشتر گردشگری در بافت‌های تاریخی این سازمان از سال گذشته پروژه‌ای را تحت عنوان «طراحی، تولید و نصب تابلوهای معرفی محورهای گردشگری در بافت تاریخی شهر اصفهان» را آغاز کرد که این پروژه در چند فاز در حال اجرا است.

وی ادامه داد: ابتدا در اتاق‌های فکر سازمان، مسئله خواناسازی بافت تاریخی مطرح و روش‌های مختلف تحقق این امر مورد بررسی قرار گرفت، سپس تابلوهای راهنما به‌عنوان یکی از راهکارها مورد توجه و شرایط آن تحلیل شد، همچنین تیم طراحی تشکیل و نخستین وظیفه آن، بررسی سابقه تابلوهای شهری اصفهان در نیم قرن اخیر شد.

مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: بر این مبنا، با شکلی پیوند خورده با این سابقه تاریخی، ۹ شکل مختلف از تابلوها در سه دسته ایستاده شامل تابلوهای ورودی محورها، تابلوهای راهنمای مسیر و تابلوهای معرفی بنا و یک دسته دیواری شامل تابلوهای جهت‌یابی طراحی شد و در جلسات مختلف مشورتی با تیم‌های اجرایی شهری و استان، کمیسیون معماری و شهرسازی شورا و شورای عالی بافت تاریخی شهرداری اصفهان مطرح و یک طرح آن انتخاب و وارد مسیر تولید شد.

ایزدخواستی گفت: همزمان با روند طراحی و ساخت، تیم مطالعاتی و شهرسازی تشکیل و وظیفه جانمایی و دریافت اطلاعات پایه را برعهده گرفت که با حضور شهرسازان و محققان، کار مطالعات شهری و تاریخی آن در حدود شش ماه انجام شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان افزود: انتخاب نقاط معرفی، انتخاب نقاط نصب تابلو و فاصله تابلو تا هر مکان به متر، معرفی سابقه تاریخی بنا از متون معتبر و معرفی منابع تحقیق، بخش‌های مختلف این روند بود.

نصب تابلوهای معرفی محورهای گردشگری در بافت تاریخی اصفهان

ایزدخواستی گفت: فاز نخست این پروژه در منطقه ۳ این کلان‌شهر در پهنه دردشت، شهشهان و سنبلستان از خیابان ابن‌سینا آغاز و تا خیابان عبدالرزاق مسجد جامع این پروژه عملیاتی شد.

وی ادامه داد: در این پروژه بناهای تاریخی این پهنه در قالب نصب تابلوهای راهنما و معرفی به عموم مردم و گردشگران در قالب چهار نوع مختلف تابلو راهنمایی معرفی‌شده است.

مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان با اشاره به اینکه در پهنه باباقاسم ۶۸ تابلوهای معرفی محورهای گردشگری در بافت تاریخی شهر اصفهان نصب جانمایی و نصب‌شده است، تاکید کرد: از مجموع تابلوها ۹ عدد تابلو مربوط به ورودی خیابان‌ها و کوچه‌ها محله‌های تاریخی است و دومین دسته تابلوها که حدود ۲۹ تابلو است، تابلوهای راهنمایی مسیر است که تعداد مسافت باقی‌مانده تا بنای تاریخی را مشخص کرده است.

ایزدخواستی گفت: سومین دسته تابلوها، تابلوهای معرفی بناهای تاریخی آن بافت است که شامل ۳۰ بنا همچون «مقبره باباقاسم»، «بقعه شهشهان» و سایر بناها می‌شود و این تابلوها به دو زبان انگلیسی و فارسی طراحی، جانمایی و نصب‌شده است، همچنین دسته دیگر تابلوها به شکل دیواری وظیفه جهت‌یابی را برعهده دارد.

وی با اشاره به اینکه فاز بعدی این پروژه محله هارونیه و بازار بزرگ است، اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح رونق هر چه بیشتر گردشگری و تقویت هویت تمدنی شهروندان اصفهان است، زیرا وقتی شهروندان یا گردشگران وارد بافت تاریخی می‌شوند، به‌خاطر ساختار مورفولوژی که بافته‌ای تاریخی دارند پیدا کردن بناهای تاریخی برای آن‌ها دشوار است، از این‌رو نصب تابلوها کمک شایان‌ذکری در پیدا کردن بنای تاریخی و معرفی هر چه بیشتر آن می‌کند.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تصریح کرد: تأثیر تابلوها در زیبایی محله نیز مورد توجه این سازمان بوده است که امیدواریم این مهم نیز محقق شده باشد.

به گزارش ایمنا، خواناسازی بافت تاریخی و معرفی بناهای ارزشمند تاریخی می‌تواند کمک زیادی به رونق این پهنه‌های ارزشمند شهری داشته باشد.

کد خبر 785842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.