قانون سقف بودجه موجب پسرفت فوتبال کشور می‌شود

مدیرعامل اسبق باشگاه ذوب‌آهن گفت: این گونه قانون‌گذاری‌ها موجب پسرفت صددرصدی فوتبال کشور می‌شود، سقف بودجه یک الگوبرداری ناقص با ادعای جلوگیری از ورشکستی باشگاه‌ها است، سقف بودجه قانون درستی با روش اجرای غلط است، نباید سقفی یکسان برای همه تیم‌ها در نظر گرفت.

مجتبی فریدونی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره مباحث مربوط به سقف بودجه و مشکلاتی که در پی آن برای تیم‌های حاضر در رقابت‌های آسیایی به وجود آمده اظهار کرد: سقف بودجه یک قانون غیرمنطقی است که قابلیت اجرایی ندارد، به این قانون نمی‌شود «سقف بودجه» گفت، زیرا بودجه به معنی درآمد در یک دوره مالی یک ساله است.

وی افزود: در سقف بودجه فقط به بخش هزینه‌های بازیکنان توجه شده است، سقف بودجه برای همه تیم‌ها یکسان است و تنها تفاوت اندکی برای تیم‌هایی که در لیگ پایین جدول هستند با تیم‌هایی که در تورنمنت‌های آسیایی شرکت می‌کنند، قائل شده‌اند و مقداری سقف را بالا برده‌اند که کافی نیست.

این مدیر ورزشی تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا قانون سقف بودجه وجود ندارد، هر باشگاه بسته به میزان درآمد می‌تواند هزینه کند، تنها محدودیت این است که ۷۰ درصد درآمد باید صرف کادر فنی و بازیکنان و باقی صرف مخارج دیگر تیم شود. این قانون را سال گذشته اجرا کردند، اما کامل نشد.

وی بیان کرد: اجرای قانون سقف بودجه امکان ندارد و حتی فسادهای دیگری برای پرداخت مازاد قرارداد همچون زیرمیزی، پرداخت‌های پنهانی و خارج از عرف، پرداخت توسط هوادار، اهدای زمین و ساختمان یا ماشین را پیش می‌آورد. پرداخت‌های خارج از قرارداد قابل کنترل نیست و نمی‌شود گفت سقف رعایت شده است، مسائلی همچون سقف بودجه توازن بین تیم‌ها را برهم میزند.

قانون سقف بودجه باعث پسرفت فوتبال کشور می‌شود

فریدونی با اشاره به متضرر شدن باشگاه‌های ایرانی و کم شدن سهمیه‌های آسیایی تصریح کرد: کل سقف بودجه‌ای که فدراسیون در نظر گرفته هشت میلیون دلار است در صورتی که تیم‌های دیگر در آسیا به‌ویژه تیم‌های عربی ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار فقط برای جذب یک بازیکن خرج می‌کنند در نتیجه قدرت رقابت تیم‌های کشورمان در آسیا کم می‌شود.

وی افزود: سهمیه لیگ آسیا ایران در ابتدا ۲+۲ بود که تبدیل به ۱+۲ شد و برای سال آینده ۱+۱ شده و در دو سال بعد تنها یک سهمیه باقی خواهد ماند و با این فرمان تا سه سال دیگر نیز به‌طور کل از آسیا حذف می‌شویم و تنها یک سهمیه در لیگ قهرمانان خواهیم داشت. با این روند کم‌کم فوتبال ما تبدیل به یک لیگ داخلی یا حتی محلی غیرحرفه‌ای و آماتور تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل سابق باشگاه ذوب‌آهن ادامه داد: این گونه قانون‌گذاری‌ها موجب پسرفت صددرصدی فوتبال کشور می‌شود، سقف بودجه یک الگوبرداری ناقص با ادعای جلوگیری از ورشکستی باشگاه‌ها است، سقف بودجه قانون درستی با روش اجرای غلط است، نباید سقفی یکسان برای همه تیم‌ها در نظر گرفت. باید در ابتدا منابع درآمدی هر باشگاه شناسایی شود و باشگاه تا سقف درآمدی خود هزینه کند و برای جلوگیری از ورشکستی نباید بیشتر از درآمد هزینه شود.

مدیرعامل اسبق باشگاه ذوب‌آهن گفت: باشگاه فولاد مبارکه ۱۲۲ هزار میلیارد تومان سود داشته و ذوب‌آهن پنج هزار میلیارد تومان ضرر کرده پس نمی‌توانند در یک سطح خرج کنند و نباید به یک چشم دیده شوند. با این کارها و قوانین غلط چهار تیمی که در آسیا حضور دارند محدود می‌شوند و به مرور زمان سهمیه‌ها را از دست می‌دهیم، باشگاه‌هایی که خارج از سیستم رسمی پرداختی داشته باشند، به‌طور طبیعی مشکلی با سقف بودجه ندارند، زیرا پرداختی‌های پنهان بوده قابل کنترل نیست. قراردادهایی که در سازمان لیگ ثبت شود بی‌مشکل است، اما اینکه بیرون از سازمان و قانون چه اتفاقی رخ می‌دهد حتی قابلیت ردگیری را ندارد.

فریدونی در رابطه با شرایط اقتصادی باشگاه ذوب‌آهن بیان کرد: میزان بودجه‌ای که به باشگاه ذوب‌آهن تزریق شده به شکل درست مدیریت نشده و افراد بیش از بودجه مصوب خرج کرده‌اند به همین علت همچنان قراردادهای فصل گذشته پرداخت نشده و چشم‌اندازی برای بهبود وضعیت ذوب‌آهن قابل تصور نیست.

کد خبر 785281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.