ضرورت احیا و تقویت پوشش گیاهی برای مدیریت سیلاب

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، احیا و تقویت پوشش گیاهی را از جمله روش‌های غیرسازه‌ای مدیریت سیلاب در سطح حوزه‌های آبخیز برشمرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، حسن وحید صبح امروز _سه‌شنبه ششم شهریور_ در آئین افتتاح طرح آبخیزداری کله جوب از توابع شهرستان شازند اظهار کرد: در چهارچوب اهداف مدیریت ریسک، پوشش گیاهی نقش پیشگیرانه‌ای در کاهش سیل‌خیزی دارد.

وی افزود: مدیریت سیلاب، بهترین راهکار برای احیا و حفظ پوشش گیاهی در مناطق مختلف کشور به شمار می‌رود.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: سیل همواره و به خودی خود بلا نیست بلکه می‌توان گفت بخشی از اثرات تخریبی آن نتیجه عملکرد انسان‌ها است که باعث می‌شود بارش باران و وقوع سیل خسارت‌هایی را به دنبال داشته باشد که از مهمترین این اقدام‌ها تخریب جنگل‌ها و پوشش گیاهی است که زمینه ساز ایجاد سیل در مناطق مختلف می‌شود.

وحید افزود: پایداری اکوسیستم‌های طبیعی و احیای پوشش گیاهی از جمله راهکارهای کاهش سیل‌خیزی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در شرایط خشکسالی کنونی سیلاب، فرسایش خاک و تبخیر مهمترین معضل کشور است. سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، احیا و تقویت پوشش گیاهی را از جمله روش‌های غیرسازه‌ای مدیریت سیلاب در سطح حوزه‌های آبخیز برشمرد.

وحید با بیان اینکه متوسط فرسایش خاک در ایران با ۱۵.۴ تن در هر هکتار بیشتر از نرم جهانی است اظهار کرد: عرصه‌های زیادی در کشور دچار معضلی به نام سیلاب است و برای اینکه بتوانیم سیلاب و فرسایش را کنترل کنیم راهکاری جز احیا و ایجاد پوشش گیاهی وجود ندارد که این مهم نیز با اجرای طرح‌های آبخیزداری قابل اجراست‌.

وی اضافه کرد: یکی از طرح‌های اقتصادی که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان منابع طبیعی در حال اجرا است، ساخت بند خاکی، احداث باغات، در اراضی شیبدار با مشارکت مردم است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از اختصاص ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح آبخیزداری کله جوب شازند در سال جاری خبر داد و گفت: قرارداد دو هزار هکتاری در سامانه عرفی در قالب طرح چند منظوره به مدت ۲۰ تا ۳۰ سال به این روستا واگذار می‌شود.

وحید افزود: به علت موقعیت جغرافیایی ایران که در منطقه گرم و خشک قرار دارد و همراه با بحران‌های سیل و سیلاب و خشکسالی و فرسایش بالای خاک همراه است، اهمیت اقدامات عملیات آبخیزداری را در کشور چند برابر می‌کند، بخصوص اینکه تغییرات شدید اقلیمی هم افزایش یافته و همه جا با غافلگیری همراه است.

کد خبر 784820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.