به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود پزشکیان اوایل هفته جاری با شخصی به نام «رشید دانشجویی»، روزنامهنگار و فعال مدنی آذری مصاحبهای در رابطه با مسائل مربوط به آذربایجان و شهروندان تُرک ایران در دولت چهاردهم داشت.
رئیس جمهور در این مصاحبه که به زبان ترکی انجام گرفت در پاسخ به سوالی درباره انتظارات شهروندان تُرکی که در انتخابات ریاست جمهوری به او رأی دادهاند، گفت: از خداوند میخواهم در مقابل آذربایجانیهایی که سر صندوق آمده و پشت ما ایستادند شرمنده نشوم، البته تازه کار را آغاز کردهایم و دولت دو سه روز قبل در مجلس رأی اعتماد گرفته است.
پزشکیان در پاسخ به مطالبات مربوط به اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی این کشور و آموزش زبان مادری در مدارس نیز تصریح کرد: چیزی که باید درباره حقوق آذربایجان به جای بیاوریم؛ چه درباره زبانمان یعنی اصل ۱۵ قانون اساسی که یک قانون است و ما نیز اول گفتهایم که پیمان ما پایبندی به قانون خواهیم بود و قانون را اجرا خواهیم کرد.
گفتی است که اصل ۱۵ قانون اساسی کشور، بر حق تحصیل به زبان مادری در کنار زبان فارسی در مدارس تاکید دارد. این اصل میگوید: زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران، فارسی است و اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد، اما استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.
اما آنچه در این گفتوگو مورد توجه قرار گرفته و نگرانیهایی ایجاد کرده است، استفاده خبرنگاراز واژه «ملت» برای مردم شریف آذربایجان است، واژهای که دارای بار مفهومی و سیاسی خاص خود است و معمولاً برای مردم ایران به طور کلی به کار میرود نه مردم یک استان. همین موضوع سبب شده است تا برخی فعالان رسانهای نسبت به سکوت رئیس جمهور در واکنش به سخن این مصاحبهگر با رنگ و بوی قومیتی انتقاد کنند، چراکه رئیس جمهور، نماینده برگزیده همه «ملت ایران» است و نه یک گروه یا قومیت خاص و از آنجایی که این موضوع از حساسیت بالایی برخوردار است ضروری است تا شخصی در جایگاه ریاست جمهوری، نسبت به این مسئله با دقت نظر بیشتری رفتار کند.
نظر شما