به گزارش خبرگزاری ایمنا، هرساله پنجم شهریور یکی از مواردی که در تقویم به چشم میخورد زادروز پهلوان تختی است که همواره اهالی ورزش اخلاق و منش این قهرمان ملی را الگوی خود قرار دادهاند. امسال نیز موزه ملی و ورزش المپیک به مناسبت زادروز این پهلوان برای اولین بار از نامه دستنویس ناصر گیوهچی برای پهلوان غلامرضا تختی رونمایی کرده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
«فرستنده نامه: ناصر گیوه چی
گیرنده نامه: جهان پهلوان غلامرضا تختی
تاریخ: ۲۲/۰۱/۱۳۳۴
حضور محترم برادر عزیزم آقای غلامرضا تختی، پس از عرض سلام و اظهار ارادت امیدوارم که وجود شریف در زیر سایه حضرت حسین بن علی علیه السلام محفوظ باشد.
باری اگر از راه لطف جویای حال اینجانب باشید بحمداله سلامتی حاصل است بجز دوری دیدار شما آنهم امید دارم انشا اله به زودی زود دیدارها تازه شود. باری بنده خیلی (متأسفم) که تنها آمدم طهران شمارا گذاشتم امیدوارم که عفو میشود. جریان خودم را برای شما مفصل شرح دادم امیدوارم که باعث گله نباشد.
از لحاظ پولی در مضیغه بودم و اطمینان نداشتم پول برایم بفرستند. تو را به پنج عمام (امام) که قفلش را گرفتیم قصمت (قسمت) میدهم هرچه قدر پول لازم شد برایم بنویسید یا تلگراف میشود فوری برائت میفرستم انشالا فراموش ننمایید.
در طهران آقای زندی و تمام ورزشکاران از من سوال بنمودند که چرا آقای تختی را گذاشتی برود بنده هم گفتم میروند به شام و بیروت دوماه میمانند و بر میگردد.
زیاده وقت شما را نگیرم بقا موفقیت شمارا از حضرت احدیت خواستارم.
خدا را قسم میدهم بحق حسین بن علی موراد (مراد) شما را بدهد.
جواب نامه را فوری بدهید منتظرم
قربان- ناصر گیوه چی»
غلامرضا تختی پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ در خانوادهای متوسط در محله خانیآباد تهران به دنیا آمد و ورزش حرفهای خود را در شرایطی دشوار آغاز کرد.
پهلوان تختی در طول مدت زندگی حرفهای خود در تورنمنتهای بین المللی بسیاری همچون مسابقات آسیایی، المپیک و رقابتهای جهانی حضور پیدا کرد و علاوه بر کسب عنوانهای ورزشی مختلف تبدیل به نخستین کشتیگیر ایرانی شد که در سه وزن مختلف ۷۹ کیلوگرم، ۸۷ کیلوگرم و ۹۷ کیلوگرم موفق به کسب مدالهای جهانی و المپیک شده است.
جهان پهلوان تختی در بازیهای المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی مدال نقره در وزن ۷۹ کیلوگرم را از آن خود کرد و در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن نیز در وزن ۸۷ کیلو گرم موفق به کسب مدال طلا شد، این ورزشکار محبوب در المپیک ۱۹۶۰ رم نیز مدال نقره را در وزن ۸۷ کیلو گرم به خود اختصاص داد و در المپیک ۱۹۶۴ توکیو جایگاه چهارم در وزن ۹۷ کیلو گرم را به دست آورد.
غلامرضا تختی در مسابقات قهرمانی جهانی ۱۹۵۱ هلسینکی با کسب مدال نقره در وزن ۷۹ کیلوگرم، کسب جایگاه پنجم در وزن ۸۷ کیلو گرم در تورنمنت قهرمانی ۱۹۵۴ به میزبانی توکیو، کسب مدال طلا در وزن ۸۷ کیلو گرم در سال ۱۹۶۱ به میزبانی یوکوهاما و به دست آوردن مدال نقره در وزن ۹۷ کیلو گرم مسابقات جهانی ۱۹۶۲ به میزبانی تولیدو افتخارات دیگری را به کارنامه ورزشی خود اضافه کرد.
اسطوره کشتی ایران در مسابقات آسیایی ۱۹۵۸ به میزبانی توکیو مدال طلا در وزن ۸۷ کیلو گرم را از آن خود کرد و در مجموع با چهار مدال طلا و چهار مدال نقره تبدیل به پرافتخار ترین کشتیگیر ایران شد.
غلامرضا تختی علاوه بر عرصه ورزشی در اخلاق و منش نیز سرآمد بود شاید به همین دلیل است که نسلها است از وی به عنوان جهان پهلوان یاد میشود.
در بخشی از زندگینامه این جهان پهلوان آمده است که وی هنگام عزیمت به آخرین سفر خود، در میان خیل عظیم مردمی که برای بدرقه او و همراهانش آمده بودند در گفتوگو با خبرنگار گفته است: «هیچ چیز نمیتواند مرا خوشحال کند، پول، مدال طلا، عشق و حتی عشق.
نسبت به این مردمی که به فرودگاه آمدهاند، احساس شرمندگی میکنم. راستی چقدر محبت بدهکارم؟ من چرا باید کشتی بگیرم؟ چرا باید همراه تیم مسافرت کنم، تا سبب این همه مراجعت باشم؟ اگر پاسخ به این پرسش را میدانستم من هم میتوانستم ادعا کنم چون دیگران هستم… وقتی کسی نداند چه عاملی سبب خوشحالی اش خواهد شد، یقیناً نخواهد توانست بگوید چرا کشتی میگیرد و چرا همراه تیم مسافرت میکند»
غلامرضا تختی پس از این سفر و قبول شکست مقابل حریفان خود برای همیشه از ورزش کشتی خداحافظی کرد، اما همچنان مردم وی را به دلیل منش پهلوانی و اخلاق شایسته، جهان پهلوان خود مینامند و بی شک این نام بر تاریخ ورزش ایران ماندگار خواهد بود.
نظر شما