اولین روحانی شهید دفاع مقدس که بود؟/ شرافتِ شریف

محمدحسن شریف طبع، معروف به شیخ شریف قنوتی در سوم تیر ۱۳۱۳شمسی در اروندکنار در استان خوزستان به دنیا آمد و در راه دفاع از حق، شکنجه‌های زیادی را تحمل کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدحسن شریف طبع، معروف به شیخ شریف قنوتی در سوم تیر ۱۳۱۳ شمسی در اروندکنار در استان خوزستان به دنیا آمد و در دامان پدری روحانی و مادری پارسا تربیت و پرورش یافت؛ روح مذهبی حاکم بر خانواده، زمینه‌ای را فراهم آورد تا محمدحسن راهی مکتب‌خانه شود و او پس از نُه ماه توانست زیر نظر استاد خود، قرآن را ختم کند و استعداد سرشار او در فراگیری دروس کلاسیک باعث شد که به پیشنهاد مدیر مدرسه و نظر مساعد معلمان، مدرسه را از کلاس دوم ابتدایی آغاز کند؛ بعد از اتمام کلاس ششم ابتدایی، راهی حوزه علمیه آبادان شد.

پس از آن به خاطر دستیابی به علوم جدیدتر و استفاده از محضر اساتید گرانقدری چون حضرت امام خمینی و آیت‌الله گلپایگانی و دیگر علمای دینی راهی حوزه علمیه بروجرد و قم شد.

عهده‌داری امام جماعت یکی از مساجد بروجرد، اجرای برنامه‌های دینی و ایراد سخنرانی در آن مساجد، آغاز فعالیت‌های مذهبی و سیاسی او را رقم زد؛ او به مرور وارد جریانات سیاسی علیه رژیم شاه شد و در سخنرانی‌هایش به افشاگری پرداخت و همین امر باعث تحت نظر گرفتن او از طرف ساواک شد؛ یافتن نقطه‌ای محروم از کشور برای ارائه آموخته‌های دینی و نگرانی از تعقیب توسط نیروهای ساواک، شیخ را بر آن داشت تا هجرت کند؛ روستای سرنجلک در منطقه فارس، سه سال میزبان شیخ بود.

در سال ۱۳۳۹ ازدواج کرد و پس از آن به خاطر وسعت‌دادن به دامنه فعالیت‌های خود و درخواست جمعی از مؤمنین شهرستان اردکان به آنجا رفت و ۱۸ سال یعنی تا پیروزی انقلاب در آن دیار باقی ماند؛ شهید قنوتی همگام با قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، علناً وارد صحنه سیاسی شد و در جهت معرفی نهضت امام خمینی از هیچ کوششی دریغ نکرد؛ او که پیش از این بارها مورد بازخواست ساواک قرار گرفته بود، پس از آن بارها دستگیر و روانه زندان شد و تحت انواع شکنجه‌های جسمی و روحی قرار گرفت به طوری که رنج ناخن کشیدنش در زندان تا آخرین روزهای شهادت او را رها نکرد؛ او تا پیروزی انقلاب اسلامی، ممنوع‌المنبر بود.

به دنبال حضور مؤثر او در منطقه بود که از طرف حضرت امام خمینی به‌عنوان نماینده ایشان برگزیده شد و آن حضرت در پیامی او را «عمادالأعلام» لقب داد؛ او همچنین به عنوان نماینده حضرت آیت‌الله گلپایگانی انتخاب و مأمور جمع‌آوری وجوهات هر دو مرجع تقلید مسلمین شد.

سرانجام شیخ در ۲۴ مهر ۱۳۵۸ به دست شقی‌ترین افراد دشمن به شهادت رسید و در مظلومیتی عظیم به سوی منتهای عظمت هستی، پیش رفت و نام مقدس آن شهید والامقام به عنوان اولین روحانی شهید دفاع مقدس به ثبت رسید؛ شهادت برای مردی که پیش از قیام ۱۵ خرداد، خانه به خانه و روستا به روستا تنها گمشده او بود و در راز و نیازهای شبانه و بر سجاده نماز شب‌هایش بارها آن را از خداوند طلب می‌کرد.

آن‌قدر خاطره شهید در دل مردم جاودانه شد سه مزار در ایران اسلامی دارد، سنگ مزار یادبودی در گلزار شهدای اردکان برای شهید ساختند و یکی هم در بهشت شهدای بروجرد، مدفن اصلی این شهید بزرگوار در زادگاهش آبادان است.

کد خبر 783301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.