راه‌اندازی نخستین سامانه تصفیه پساب «نانو کلر» کشور در قزوین

برای نخستین‌بار در کشور سامانه فناورانه نانوکلر برای گندزدایی از پساب در تصفیه‌خانه شهرستان تاکستان راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، عصر امروز _چهارشنبه سی‌ویکم مرداد_ برای نخستین‌بار در کشور و با همت یک شرکت‌دانش‌بنیان سامانه فناورانه نانوکلر برای گندزدایی از پساب در تصفیه‌خانه شهرستان تاکستان راه‌اندازی شد.

بر این اساس عصر امروز سامانه نانوکلر تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تاکستان پس از نزدیک به یک‌سل کار مهندسی با جضور عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و داراب بیرنوندی مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان قزوین به صورت رسمی افتتاح شده و به بهره‌برداری رسید.

داراب بیرنوندی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین در این مراسم درباره طرح استفاده از فناوری نانوحباب در سیستم‌های گندزدایی پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تاکستان اظهار کرد: این طرح برای نخستین بار در کشور تکنولوژی نانو حباب در سیستم‌های گندزدایی پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تاکستان با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان اجرایی شده است.

وی افزود: روش معمول اختلاط کلر با پساب در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب است که کارآیی بالایی ندارد و سبب افزایش میزان مصرف کلر و در نتیجه افزایش هزینه‌های بهره‌برداری می‌شود؛ در فرآیند جدید اختلاط کلر با پساب توسط سامانه نانو کلر صورت می‌گیرد که کلر را در ابعاد نانو در داخل پساب منتشر می‌کند.

مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین درباره مزیت‌های این طرح تازه گفت: افزایش قابل توجه سطح تماس کلر، توزیع ایده‌آل و یکنواخت کلر، ارتقای ظرفیت واحدهای گندزدایی، کاهش میزان مصرف ماده گندزدا به میزان ۳۰ درصد، ارتقای کیفیت پساب خروجی از لحاظ بار آلودگی کلیفرمی و کاهش زمان مورد نیاز برای گندزدایی از جمله مزایای این روش است.

بیرنوندی بهره‌مندی حداکثری از فناوری‌های پیشرفته با کارایی بالا و هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری پایین را از مهمترین اهداف وزارت نیرو در این گونه طرح‌های فناورانه عنوان کرد و افزود: با فناوری‌های کهنه و قدیمی نمی‌توان مسائل و چالش‌های حوزه آب و فاضلاب را رفع کرد.

وی ادامه داد: این مهم استفاده از دانش‌بنیان‌ها را به یک ضرورت تبدیل کرده و از همین‌رو با در نظر گرفتن فایده و هزینه رویکرد ما استفاده مناسب از فناوران و دانش‌بنیان‌ها با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف برای به‌روزرسانی صنعت آب و فاضلاب است.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان قزوین با بیان اینکه این سامانه توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی ساخته شده است، گفت: این شرکت به دانش فنی تولید حباب‌های بسیارریز دست یافته که به منظور بهره‌مندی از فناوری‌های پیشرفته با کارایی بالا و هزینه‌های عملیاتی پایین در صنایع مختلف از قبیل آب و فاضلاب، محیط زیست، آبزی‌پروری، کشاورزی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

بیرنوندی اضافه کرد: این شرکت موفق به طراحی و ساخت ژنراتورهای صنعتی میکرو حباب، میکرو نانوحباب و نانوحباب برای گازهایی همچون هوا، اکسیژن، ازن، نیتروژن و دی‌اکسید کربن شده و از از فناوری نانوحباب در حوزه‌های مختلف همچون آبزی‌پروری، تقویت گیاهان، رفع بوی نامطبوع آب شهری و همچنین تولید آب سالم و تصفیه فاضلاب‌های صنعتی بهره گرفته است.

کد خبر 783234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.