به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، اسماعیل چمنی، در ششمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان دانشگاه معین استان اردبیل یکی از دانشگاههای پیشرو در عرصه علمی است، گفت: این دانشگاه دارای ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانشجوی ایرانی و یک هزار و ۵۰۰ دانشجوی بینالمللی، ۴۲۰ عضو هیاتعلمی، ۴۰۰ کارمند، ۱۶۲ رشته در مقطع کارشناسی، ۷۵ رشته در مقطع کارشناسیارشد و ۶۸ رشته در مقطع دکتری است.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبهبندی ISC رتبه ۱۷ و رتبهبندی تأثیر تایمز رتبه ۲ را دارا است، افزود: همچنین در رتبهبندی شانگهای نیز در حوزه مهندسی مواد جایگاه نخست، در حوزه مهندسی انرژی رتبه هفتم و در حوزه کشاورزی رتبه ششم کشور را دارا است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشگاه پتانسیل بسیار خوبی در حوزه فناوری دارد، تصریح کرد: این دانشگاه همچنین همه توان خود را در راستای تحقق جهاد علمی مدنظر مقام معظم رهبری به کار گرفته است.
چمنی با بیان اینکه گل و گیاهان زینتی در همه دنیا جایگاه ویژهای داشته و صنعتی پویا و توانمند است، گفت: تراز تجاری این محصول سالانه در همه دنیا ۱۱۰ میلیارد دلار بوده که کشور ما از این میزان ۱۰ تا ۲۵ میلیون دلار نقش دارد.
دبیر علمی اول ششمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی با بیان اینکه ایران از لحاظ تولید گل و گیاه زینتی رتبه ۱۷ دنیا ولی از لحاظ فروش و صادرات در جایگاه ۱۰۷ دنیا قرار دارد، افزود: توسعه صنعت تجاری گل و گیاه در ایران باید مورد توجه قرار گیرد، چراکه ایران یکی از مناطق مناسب از نظر شرایط آب و هوایی است.
وی با بیان اینکه متأسفانه فرهنگ استفاده از گل و گیاه زینتی در ایران جا نیفتاده است، تصریح کرد: در حال حاضر جامعه به صورت نامناسب به سمت مصرفگرایی میرود و متأسفانه به جای استفاده از گل و گیاه زینتی که میتواند روح و روان انسان را تلطیف کند، از گل مصنوعی استفاده میکنیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه ابتدا باید فرهنگسازی کنیم تا مردم به سمت استفاده از گل و گیاه زینتی بروند، افزود: از نظر علمی نیز ثابت شده که وجود گل و گیاه نزد بیماران در بهبودی آنها مؤثر است.
چمنی با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات حوزه گل و گیاهان زینتی محدود به موضوع فرهنگ نیست، ادامه داد: سیستم حمل و نقل و انبار مناسب در فرودگاههای ما وجود ندارد و صادرات این محصول تجاری را با مشکلاتی مواجه میکند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه سیستم صادراتی کشور نیز به نحوی است که تولیدکننده ریسک و رغبت نمیکند به این حوزه ورود کند، خاطرنشان کرد: همچنین گلهای تولیدی نیز باید کیفیت لازم را جهت رقابت در بازار جهانی داشته باشند.
نظر شما