به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدی پور امروز_سهشنبه، سیام مرداد_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی در خصوص وقوع بارشهای «مونسونی» از روز دوشنبه ۲۹ مرداد تا جمعه دوم شهریور، از بهرهبرداران بخش کشاورزی استان تقاضا میشود تمهیدات لازم را جهت مراقبت از زمینهای کشاورزی، مزارع پرورش ماهی، باغات و دامهای خود به کار گیرند.
وی بهترین راه جبران خسارت در بخش کشاورزی را از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: کشاورزان در فرصت باقیمانده هر چه سریعتر نسبت به بیمه مزارع پرورش ماهی، دامها، گلخانه، باغات و سایر فعالیتهای خود اقدام نمائید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، مدیریت بحران را به سه بخش قبل از وقوع، حین و پس از وقوع تقسیم نمود و گفت: در مرحله پیش از وقوع و پس از تشکیل نشست ستاد بحران سازمان جهاد کشاورزی با حضور تمام دستگاههای مرتبط، پیامکهای تخصصی به بالغ بر ۹۸ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی ارسال شدهاست.
وی تصریح کرد: زنبورداران نسبت به برداشت عسل و مدیریت تغذیه زنبورستانهای خود اقدام نموده و کندوهای خود را به مناطق امن انتقال دهند.
معتمدیپور خاطرنشان کرد: باغداران با برداشت محصولات باغی و انتقال به سردخانههای استان که در حال حاضر از زیرساخت و ظرفیت مناسبی برخوردارند، از خسارت به محصولات باغی جلوگیری نمایند.
وی افزود: لازم است بهرهبرداران از سمپاشی مزارع و باغات خود طی این بازه زمانی اجتناب کرده و نسبت به انتقال علوفهها و محصولات برداشت شده به مکانهای مسقف، کنترل رطوبت انبارها جهت جلوگیری از بیماریهای قارچی به دلیل رطوبت بالای هوا، بسته نگه داشتن دریچه گلخانهها و همچنین لایهروبی دهانه پلها، پاکسازی مسیر آب مزارع، باغات و کانالها اقدام نمایند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، مدیریت مزارع پرورش ماهی را در این هشدار بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: پرورشدهندگان نسبت به پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی استخرهای پرورش ماهی و جلوگیری از ورود روان آب به استخرها، مدیریت تغذیه آبزیان و تأمین ژنراتورهای دیزلی در صورت قطع برق هوشیار باشند.
وی تصریح کرد: در مزارع پرورش ماهی اگر محصول به وزن مطلوب رسیده است جهت جلوگیری از خسارت نسبت به برداشت آن اقدام نمایند.
معتمدیپور خاطرنشان کرد: دامداران و عشایر از چرای دام و تردد در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع و همچنین تأمین علوفه دستی مورد نیاز خودداری کنند.
وی از عشایری که در مناطق صعبالعبور سکونت دارند درخواست نمود که در فرصت باقیمانده به مناطق با دسترسی راحتر جابه جا شوند تا در صورت بروز مشکل خدمات رسانی به آنها به نحو مطلوبتری صورت گیرد.
نظر شما