وضعیت سدها و منابع آبی استان مرکزی نامطلوب است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: سال گذشته میزان بارش‌ها در این استان مطلوب بود، اما در حال حاضر ذخیره سدها و منابع آبی رضایت‌بخش نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، حشمت‌الله عباسی صبح امروز _سه‌شنبه سی‌ام مرداد_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اگر امسال بارندگی در حد نرمال نباشد شرایط تأمین آب به سختی امکان‌پذیر است.

وی افزود: میزان آب قابل برداشت در سد الغدیر ساوه پنج درصد و سد کمال صالح ۱۷ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: سال گذشته میزان بارش‌ها در این استان مطلوب بود اما هم اینک ذخیره سدها و منابع آبی رضایت بخش نیست.

عباسی ادامه داد: سدهای استان مرکزی شرایط بسیار سختی دارند و این امر یک هشدار برای مردم استان است که باید در مصرف خود صرفه‌جویی کنند.

وی گفت: پنج درصد منابع آب استان در بخش صنعت، چهار درصد در بخش شرب و ۹۱ درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که در صورت مدیریت ۱۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی، معادل دو درصد آب شرب تأمین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با بیان اینکه متوسط بارندگی در دنیا بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ لیتر در سال است تصریح کرد: این میزان در ایران ۲۶۰ تا ۲۷۰ میلی لیتر است، متأسفانه سرانه مصرف ایران از متوسط دنیا بالاتر است و هشداری برای ما به شمار می‌رود.

عباسی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا درباره فرسودگی شبکه انتقال آب در استان اضافه کرد: شبکه انتقال آب از جنس چدن، فولاد، پلی‌اتیلن و آزبست است و از سال‌های گذشته در شهر اراک از جنس آزبست (لوله‌های سیمانی) بوده که در دنیا به علت شکنندگی منسوخ شده است که باید برای این مهم از برنامه هوشمندسازی شبکه با هدف مدیریت مصرف استفاده شود.

وی از بهره‌برداری از ۱۱ طرح آبفا در استان مرکزی در هفته دولت خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح‌ها بالغ بر ۵۴۴ میلیارد ریال از منابع ملی، استانی، محرومیت‌زدایی و دهیاری‌ها تأمین و صرف شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی افزود: امسال در هفته دولت، افتتاح مخزن آب روستای کلاغ‌نشین، افتتاح شبکه آب شرب روستایی علی‌آباد خنداب، نصب و راه‌اندازی مخزن در روستای موک خنداب، آبرسانی به مجتمع کمال‌آباد، آبرسانی به روستای انجیل آبند در شهرستان ساوه و آبرسانی و برق‌رسانی به روستای پیغمبر در دستور کار قرار دارد.

عباسی ادامه داد: طرح آبرسانی ملی در بخش محرومیت زدایی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به استان مرکزی ابلاغ شده است.

وی گفت: فاز نخست پروژه‌های جهاد آبرسانی در سطح کشور ۱۰ هزار روستا و فاز دوم نیز ۱۰ هزار روستاست که با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی افزود: در قالب قرارداد نخست، در استان مرکزی عملیات آبرسانی به ۶۷ روستا با اعتباری بالغ بر ۲۳۵ میلیارد تومان اجرا شده است.

عباسی اظهار کرد: در مرحله دوم ۱۳۲ روستا با ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اجرا شده که با اجرای آن، سطح برخورداری در روستاها به بالاترین سطح می‌رسد و روستایی در استان وجود نخواهد داشت که با تانکر آبرسانی شود.

وی ادامه داد: هم اینک یک‌هزار و ۱۱۱ روستا در استان وجود دارد که از این تعداد ۸۷۸ روستا تحت پوشش خدمات آبفا استان قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی خاطرنشان کرد: این شرکت در تلاش است تا با وجود کمبود آب، قطعی با برنامه نداشته باشد و آب برای مشترکان تأمین شود و امورات روزمره مشترکین با مشکل روبرو نشود.

عباسی از شناسایی ۲۱۴ انشعاب غیرمجاز در استان مرکزی و تبدیل آنها به انشعاب مجاز در سال‌جاری خبر داد و گفت: این نوع انشعاب، سلامت سایر مشترکان را به خطر می‌اندازد زیرا اکثر آب‌های غیرمجاز در استخر و باغچه استفاده می‌شود که دور از انصاف است از آب تصفیه شده برای آبیاری استفاده شود.

کد خبر 782828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.