رعایت چه نکات تغذیه‌ای در پیاده‌روی اربعین لازم است؟

تغذیه افراد از جمله مهم‌ترین مواردی است که در طول پیاده‌روی اربعین باید مدنظر قرار گیرد تا علاوه بر تضمین سلامت زوار، از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری شود و زائران امام حسین (ع) به سلامت به دیدار یار بروند و به سلامت به وطن بازگردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هر سال تعداد زیادی از افراد راهی سرزمین عشق می‌شوند تا به وصل یار برسند، آنها تمام سختی‌ها، مشکلات و دشواری‌های مسیر را تا حرم دوست به جان می‌خرند و چنان قدم برمی‌دارند که گویی نیرویی خارق‌العاده به آنها داده شده است، آنها هیچ ترس و نگرانی به خود راه نمی‌دهند و تنها به امید نیم نگاهی از حضرت یار به مسیر ادامه می‌دهند.

در این سفر چند روزه نکات بسیاری وجود دارد که راهیان کوی یار باید به آنها توجه کنند تا به سلامت به وصال برسند و پس از زیارت یار به وطن بازگردند و در این بین، نکات تغذیه‌ای از جمله مهم‌ترین نکاتی است که عاشقان حسین (ع) باید به آن توجه داشته باشند تا سلامت آنها تضمین شود و از توفیقات این سفر نهایت بهره را ببرند.

بنابر توصیه متخصصان امر، مصرف شربت بیدمشک، تمشک، گلاب و شربت آبلیمو و سکنجبین در مسیر گرم کشور عراق می‌تواند برای پیشگیری از گرمازدگی به کمک زوار بیاید و زوار می‌توانند حین پیاده‌روی از میوه‌های خشک و مغزیجات خشک و بسته‌بندی شده استفاده کنند.

همچنین زائران در پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) باید از مصرف مواد غذایی حاوی سس مایونز و تخم مرغ، مانند سالاد الویه که سریع فاسد می‌شود خودداری کنند و موکب‌ها نیز باید بعد از طبخ غذا بلافاصله آن را توزیع و زائران نیز بلافاصله پس از دریافت غذا از موکب، آن را مصرف کنند.

رعایت چه نکات تغذیه‌ای در پیاده‌روی اربعین لازم است؟ / امتحان غذاهای جدید ممنوع

در طول پیاده‌روی اربعین از امتحان غذاهای جدید پرهیز کنید

با توجه به اهمیت رعایت نکات تغذیه‌ای در سفر اربعین و تضمین سلامت افراد، سارا محمدی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رعایت کردن نکات تغذیه‌ای در سفر اربعین از جمله مهم‌ترین عواملی است که باید مورد توجه زوار قرار گیرد، چراکه درگیر شدن با مشکلات گوارشی از جمله مهمترین عواملی است که می‌تواند پیاده‌روی اربعین را برای زوار دشوار سازد و در مقابل، رعایت نکات تغذیه‌ای سلامت زوار را تضمین می‌کند.

وی با بیان اینکه با توجه به گرمای هوای کشور عراق و احتمال فاسد شدن مواد غذایی، افراد باید توجه ویژه‌ای نسبت به سلامت غذاها داشته باشند، افزود: تا حد امکان زوار در این سفر باید از امتحان کردن غذاهای جدید که پیش از این از آنها استفاده نکرده‌اند، پرهیز کنند، چراکه احتمال حساسیت و واکنش گوارشی وجود دارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نعنا و پونه خاصیت ضدعفونی کنندگی دستگاه گوارش را دارد و توصیه می‌شود که زوار مقداری از این دو گیاه را همراه داشته باشند، تصریح کرد: افراد پیش از مصرف میوه‌ها باید آنها را به خوبی شست‌وشو دهند و از خوردن غذاهای خام به طور جدی پرهیز کنند.

محمدی ادامه داد: مصرف آب به میزان کافی با توجه به طولانی بودن مسیر پیاده‌روی و گرمای هوا، از جمله مهم‌ترین نکاتی است که باید مورد توجه افراد قرار داشته باشد، از همین رو زوار باید همواره به منظور جلوگیری از کم آبی بدن خود و درگیر شدن با یبوست، آب بسته‌بندی شده و سالم همراه داشته باشد.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف یخ‌های دارای شرایط غیر بهداشتی گفت: در صورتی که مقداری از آب در بطری باقی مانده باشد، زوار نباید آن را زیر تابش نور خورشید قرار دهند، همچنین خودداری از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بار مصرف شفاف باید مد نظر قرار گیرد.

رعایت چه نکات تغذیه‌ای در پیاده‌روی اربعین لازم است؟ / امتحان غذاهای جدید ممنوع

درهم‌خوری موجب کاهش انرژی و مصرف غذاهای چرب باعث گرفتگی عضلات می‌شود

متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: مصرف میزان زیاد نمک منجر به کم آبی بدن می‌شود، از همین رو افراد باید تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری و به منظور پیشگیری از گرمازدگی می‌توانند از شربت‌های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنند.

محمدی افزود: به همراه داشتن تنقلات سالم و مغذی و استفاده از آنها در بازه‌های زمانی مناسب مانند انواع آجیل‌ها، خرما، انجیر خشک، فندق کم نمک، لیمو ترش، گردو، کشمش و بادام به منظور تأمین انرژی مورد نیاز برای ادامه مسیر، باید مد نظر قرار داشته باشد.

وی با بیان اینکه زوار باید از به همراه داشتن مواد غذایی که زود فاسد می‌شود، خودداری کنند، تصریح کرد: غذاهای پخته شده نباید بیشتر از یک بار گرم شوند و افراد قبل از استفاده از مواد غذایی کنسروی باید حداقل ۲۰ دقیقه آنها را بجوشانند تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه زائران باید از نوشیدن مایعات بسیار سرد به طور جد خودداری کنند، ادامه داد: بیماران گوارشی و دیابتی باید نسبت به تغذیه خود حساسیت بیشتری داشته باشند و سعی کنند برنامه غذایی عادی زندگی خود را در طول این سفر نیز رعایت کنند.

محمدی با تاکید بر لزوم پرهیز زائران از پرخوری گفت: ترکیب بعضی از غذاها با یکدیگر یا درهم‌خوری می‌تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی شود و کاهش انرژی را به همراه داشته باشد، همچنین مصرف غذاهای سخت‌هضم و سنگین نیز منجر به گرفتگی عضلات و بی‌خوابی می‌شود و افراد باید از مصرف این نوع غذاها پرهیز کنند.

کد خبر 782631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.