به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، درگیری روسیه و اوکراین موجب ایجاد بحثهای جدیدی در مورد تأمین انرژی و تمدید احتمالی زمان فعالیت سه نیروگاه هستهای در آلمان شد که قرار بود بهتدریج از صحنه تولید انرژی کشور حذف شوند. مسائل ایمنی یکی از دغدغههای اصلی تصمیم آلمان برای حذف تدریجی انرژی هستهای بود، زیرا استفاده از انرژی هستهای این نیروگاهها موجب ایجاد تشعشعات رادیواکتیو بسیار خطرناک برای انسان و محیطزیست میشود و زبالههای بسیار سمی برجای میگذارد. تعطیلی تنها راه برای کاهش خطرات بهنظر میرسد.
مسئله ذخیرهسازی نهایی زبالههای رادیواکتیو سطح بالا که تا بهامروز در سراسر جهان حلنشده باقی مانده است، دومین دلیل مهم برای حذف تدریجی استفاده از انرژی هستهای در آلمان بود.
تمام نیروگاههای هستهای آلمان که تا سال ۱۹۸۰ به بهرهبرداری رسیده بودند، بلافاصله پس از فاجعه هستهای فوکوشیما تعطیل شدند و برای تعطیلی سه نیروگاه باقیمانده بازه زمانی پانزدهم آوریل ۲۰۲۳ تعیین شده بود. با این حال بحران انرژی نیروگاهها را به سمت تداوم فعالیت سوق داد.
با این حال قدیمیترین نیروگاه هستهای آلمان، گرافنرهینفلد Grafenrheinfeld در ایالت جنوبی بایرن که سال ۱۹۷۵ پایهگذاری شد و شروع فعالیت تجاری آن سال ۱۹۸۲ بود، در سال ۲۰۱۵ بهعنوان بخشی از سیاست دولت برای دور شدن از انرژی هستهای تعطیل و در سال جاری بهطور کامل تخریب شد.
هر نیروگاه هستهای که تعطیل میشود، ریسک باقیمانده مرتبط با استفاده از نیروگاههای هستهای را کاهش میدهد و گامی رو به جلو در سازماندهی مجدد تأمین انرژی است، با این حال هشدار داده میشود که از کار افتادن نیروگاههای هستهای میتواند تأثیراتی منفی داشته باشد.
با این حال آلمان بر اساس استراتژی انتقال انرژی خود قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ حدود ۸۰ درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند. یکچهارم انرژی مورد نیاز این کشور در حال حاضر از منابع پایدار تأمین میشود، با این حال تردیدهایی در مورد پایداری طرح یادشده وجود دارد.
به گزارش شرکت برق آلمان، نیروگاه تعطیلشده بیش از ۱۱ درصد از انرژی استان باواریا را تأمین میکرد و یک نماد و نقطه عطفی مهم در تاریخ این کشور هستند، بنابراین جایگزینی آنها زمانبر خواهد بود.
نظر شما