نحوه دریافت وام اربعین ۱۴۰۳ + جزئیات

وام اربعین، کمک هزینه‌ای است که به زائران پرداخت می‌شود و لازمه و شرط ضروری برای دریافت آن، ثبت نام در سامانه سماح است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، از جمله تسهیلاتی که ستاد اربعین برای تسهیل سفر زائران عتبات عالیات برای حضور در اربعین حسینی و پیاده روی عظیم اربعینی در نظر گرفته، تسهیلات بانکی ویژه‌ای است که با نام وام اربعین شناخته می‌شود.

وام اربعین، کمک هزینه‌ای است که به زائران پرداخت می‌شود و لازمه و شرط ضروری برای دریافت آن، ثبت نام در سامانه سماح است.

البته ثبت نام در سامانه سماح روند پیچیده‌ای ندارد، اما اگر نمی‌دانید که نحوه ثبت نام در این سامانه چگونه است و چه مراحلی دارد، می‌توانید با کلیک روی لینک زیر به صورت گام به گام و با راهنمای تصویری، یا روند ثبت نام در سامانه سماح و دریافت کد رهگیری (که برای دریافت ارز مسافرتی و دریافت وام اربعین هم ضرورت دارد) آشنا شوید.

برای دریافت وام اربعین چه مدارکی لازم است؟

برای دریافت تسهیلات اربعین، ارائه مدارکی لازم است که بانک‌ها برای بررسی صلاحیت متقاضی دریافت تسهیلات و وام نیاز دارند، با این یادآوری که دریافت وام اربعین نیازمند ضامن و طی کردن فرایند رایج ضمانت بانکی نیستند.
به طور کلی برای دریافت این تسهیلات بانکی، به این مدارک نیاز است:

مدارک شناسایی: کارت ملی و شناسنامه.
مدارک ثبت‌نام در سمانه سماح: با ثبت نام در این سامانه، یک کد رهگیری دریافت خواهید کرد که باید به بانک ارائه شود.
مدارک شغلی و درآمدی: فیش حقوقی یا گواهی اشتغال به کار.
مدارک بانکی: شماره حساب «که بایستی مبلغ ودیعه دریافت وام اربعین در آن موجود باشد».
سایر مدارک: پر کردن فرم‌های درخواست وام و عقد قرارداد بانکی دریافت این تسهیلات.

مبلغ وام اربعین ۱۴۰۳ چقدر است؟

آن گونه که بانک‌های عامل مانند بانک ملی اعلام کرده‌اند، مبلغ اعلام شده برای وام اربعین ۱۴۰۳ مبلغ ۱۰ میلیون تومان (یک صد میلیون ریال) است.

البته ممکن است به روال سال قبل مبلغ این وام متفاوت باشد و با توجه به نوع سفر تغییر کند، به این صورت که در سال ۱۴۰۲ مبلغ وام برای زائرانی که زمینی روانه کربلا می‌شدند، مبلغ ۵ میلیون تومان و برای زائرانی که از مرز هوایی عازم اربعین حسینی در عتبات عالیات می‌شدند، مبلغ ۱۰ میلیون تومان تعیین شده بود.

نحوه دریافت وام اربعین ۱۴۰۳ + جزئیات

چگونه برای دریافت وام اربعین ثبت نام کنیم؟

برای دریافت این تسهیلات ویژه می‌توان با همراه داشتن مدارک مورد نیاز به کلیه شعب بانک‌های عامل مراجعه کرده و متقاضی دریافت وام اربعین ۱۴۰۳ شد.

البته برخی بانک‌ها تسهیلاتی فراهم آورده‌اند تا به استفاده از ابزرهای بانکداری الکترونیک نیز بتوان متقاضی دریافت این وام شد و بدون مراجعه به شعب، کلیه فرایندهای تقاضا و دریافت وام اربعین را طی کرد.

دریافت وام اربعین وثیقه و ضمانت نیاز دارد؟

بر اساس مقررات اعلام شده، دریافت وام اربعین نیازمند وثیقه و ضمانت نیست، اما از آنجایی که وام پرداختی از نوع تسهیلات مرابحه است، لازمه دریافت آن تودیع وثیقه ۲۵ میلیون ریالی (۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی) در حساب معرفی شده توسط متقاضیان است که این مبلغ در زمان پرداخت وام به همراه مبلغ ۱۰ میلیون تومانی به حساب زائران مسترد می‌گردد.

همان گونه که تاکید شد، دریافت این وام بی نیاز از ضمانت است و صرفاً با معرفی نامه و بررسی وضعیت بانکی افراد صورت می‌گیرد، اما در انتهای فرایند تقاضای وام، ضرورت دارد که افراد متقاضی، قرارداد مربوط به دریافت این تسهیلات را با بانک منعقد کرده و امضا نمایند.

مهلت ثبت نام برای دریافت وام اربعین ۱۴۰۳

بر اساس برنامه زمان بندی اعلام شده، بازه ده روزه منتهی به ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ برای ثبت نام دریافت این تسهیلات تعیین شده که البته ممکن است تمدید شود.

البته این مهلت برای دانشجویان متقاضی دریافت وام اربعین متفاوت است و آن گونه که اعلام شده، دانشجویان تا ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ می‌توانند با مراجعه به صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه خود برای دریافت این تسهیلات، ثبت نام نمایند.

وام اربعین ۱۴۰۳ چه زمانی واریز می‌شود؟

به طور کلی و به روال سال‌های گذشته، زمان واریز وام اربعین ۱۴۰۳ زمانی است که زائران از مرز ایران عبور کرده و وارد خاک عراق شوند. در این مقطع، مبلغ وام به حساب زائران واریز می‌شود.

البته زمان واریز وام اربعین تابع یک برنامه کلی‌تر است که بر اساس آن، موعد واریز وام اربعین از روز ابتدایی تا پنجم شهریور ماه (۱ تا ۵ شهریور ۱۴۰۳) تعیین شده است.

بازپرداخت وام اربعین چگونه است؟

این وام معمولاً ۶ ماه دوره تنفس دارد، به این معنی که متقاضیان می‌توانند تا ۶ ماه برای بازپرداخت اقساط خود زمان داشته باشند و بعد از آن بازپرداخت وام را آغاز نمایند.

البته این دوره تنفس شامل تسهیلات پرداختی به دانشجویان و اساتید دانشگاه نیست و آن‌ها موظف به بازپرداخت وام قرض‌الحسنه دریافتی در بازه ۱۲ تا ۳۶ ماه (برای اطلاع از جزئیات، ادامه مطلب را بخوانید) هستند.

کد خبر 780696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمود IR ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۳۰
    0 0
    ولی ما هرجا مراجعه کردیم گفتن خبری نیست! شما این اخبار رو از کجا میارید؟