به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی ساسانی اظهار کرد: سامانه خودنویس نسخه جدید سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات است، رونمایی از سامانه جدید تحت عنوان خودنویس، به خرداد ماه سال ۱۴۰۲ بازمیگردد. ذکر این نکته لازم است که تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام قراردادهای اجاره روی این سامانه بارگذاری شده است، از ابتدای سال ۱۴۰۳ و همزمان با قطع شدن دسترسی به نسخه قدیمی سامانه دسترسی مردم و مشاورین املاک به سامانه خودنویس فراهم شد.
وی افزود: بنا بود خرداد ماه امسال، از قراردادهای خرید و فروش هم رونمایی کنیم که با شهادت آیتالله رئیسی مصادف شد اما اکنون این سامانه در دسترس عموم قرار گرفته است و کلاسهای آموزشی آن هم برای مشاورین املاک در حال برگزاری است.
هم خودنویس، هم کاتب از دستگاههای یکسان استعلام میگیرند
مدیر سامانه خودنویس در رابطه با نگرانیهای مردم از شرایط ثبت معاملات در این سامانه گفت: در برخی رسانهها گفته شده که برای ثبت معاملات در این سامانه، ابتدا باید همه املاک خود را معرفی نمایند. شایان ذکر است که قانون الزام به ثبت و قانون ساماندهی بازار اجاره، تقریباً به طور همزمان به دولت ابلاغ شدند؛ بر اساس قانون ساماندهی بازار اجاره، اگر افراد ملکی را اجاره بدهند و کد رهگیری دریافت نکنند، در صورتیکه به هر روشی شناسایی بشود، حتی اگر مستأجر در آن باشد، بهعنوان خانه خالی شناخته میشود. این به معنای آن است که مالیاتی که به خانههای خالی تعلق میگیرد، به این خانهها نیز تعلق خواهد گرفت.
ساسانس در ادامه اظهارات خود گفت: سازمان ثبت اسناد کشور برای ثبت رسمی معاملات دو ابزار دارد؛ یکی سامانه کاتب و دیگری سامانه خودنویس. هر دو سامانه دسترسی یکسانی برای گرفتن استعلامهای لازم از دستگاههای مربوطه دارند. وجود خواهد داشت، هیچ تفاوتی بین سامانه کاتب و سامانه خودنویس وجود ندارد. هر دو سامانه استعلامات خود را میگیرند، استعلام اصالت سند از سازمان ثبت و احراز اهلیت از قوه قضائیه انجام خواهد شد.
امکان ثبت آسان معاملات در سامانه خودنویس فراهم است
وی در خصوص آمار معاملات ثبت شده در این سامانه عنوان کرد: از خرداد ماه تا کنون هزار قرارداد خرید و فروش در سامانه خودنویس ثبت شده است، بخشی از این آمار توسط مشاورین املاک به ثبت رسیده است و بخش دیگرِ آن توسط مردم.
مدیر سامانه خودنویس درباره مزایای این سامانه گفت: مهمترین مزیتی که این سامانه دارد این است که هرگاه مردم بخواهند به شیوهای غیر از مراجعه به بنگاه، ملکی را معامله کنند، خودشان میتوانند به طور رایگان و از سراسر کشور اسناد خود را در این سامانهها ثبت کنند. بهترین مثال برای این وضعیت، املاکی است که بین خانوادهها معامله میشود. البته باید توجه داشت که این سامانهها فقط پیشنویس ثبت میکنند و مردم برای تبدیل اسناد خود به اسناد رسمی باید یک مراجعه به دفتر اسناد رسمی داشته باشند. امکان ثبت معاملات در سراسر کشور به طور شبانه روزی برای شهروندان فراهم شده است. افزون بر این، تیم پشتیبانی این سامانه، بهصورت تماموقت آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان هستند.
نظر شما