مساجد ممتاز در خراسان شمالی/ اینجا صفوف نماز همیشه شلوغ است

بعضی از مساجد خراسان شمالی با برنامه‌ریزی صحیح روز به روز با جمعیت بیشتری از نمازگزاران مواجه می‌شوند تا علاوه بر عبادت، فضایی برای اعتلای فرهنگی و حل مسائل شهروندان فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مساجد همواره نقشی بی‌بدیل در افزایش وحدت و انسجام مردم و احیای سنت‌های دینی در جامعه ایفا کرده‌اند، در خراسان شمالی نیز آثار عظیم مساجد به صورت ملموس مشاهده می‌شود، از برگزاری پیوسته نمازهای جماعت در مساجد تا انجام برنامه‌های کاربردی تربیتی و تشکیل گروه‌های جهادی که همگی از درون مساجد مردمی استان برمی‌خیزد.

در این استان مساجدی است که شاید به اسم معروف نباشند، اما اقداماتشان مکانی زنده را تحویل جامعه داده است؛ مردم روستای فرحدین رازوجرگلان سه سالی است که درگیر ساخت مسجدی زیبا برای خود هستند و تلاش و همکاری میان آن‌ها بر مهر، محبت و همدلی‌شان با یکدیگر اضافه کرده است.

مسجد روستای فرحدین شهرستان رازوجرگلان سه سال پیش تخریب شد و مردم این روستا با همراهی خیران از همان زمان فرایند ساخت مسجد را آغاز کردند، مردم این روستا با وجود تمام مشکلات و مسائل مالی که داشتند دست از تلاش برای ساخت این مسجد برنداشتند و آن را به مراحل پایانی خود نزدیک کردند.

گروه جهادی شهید پاک‌زاد طی سه سال گذشته با حضور جوانان روستا تشکیل شده است و بزرگترها به عنوان راهنما در امور آن نقش‌آفرینی می‌کنند، این گروه جهادی فعالیت‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و عمرانی را برای نیازمندان روستا و منطقه انجام می‌دهد و برای ساخت مسجد افراد مختلفی همکاری می‌کنند، گویا شوقی که برای مهیا کردن مکان عزاداری و نیایش دارند، دل‌هایشان را به یکدیگر گره می‌زند.

یکی از اهالی روستا از کمک‌های سپاه حضرت جوادالائمه (ع) در ساخت مسجد می‌گوید و عنوان می‌کند: از همان ابتدای کار، نیروهای جهادی سپاه استان پابه‌پای مردم در این امر مشارکت داشتند و بخش مالی سپاه نیز یک خَیر را برای کمک به ساخت مسجد معرفی کرد.

وی ادامه می‌دهد: وجود گروه جهادی شهید پاکزاد تأثیری غیرقابل انکاری بر پیشرفت ساخت مسجد و همدلی میان مردم روستا گذاشته است.

مرتضی نامی، یکی دیگر از اعضای این گروه جهادی نیز می‌گوید: چهار بار تاکنون به کربلا رفته‌ام و هربار نیز سلامتی و تندرستی هم‌وطنانم را دعا کردم؛ او تکلف و ریا را از خود رانده و با وجود اینکه سنش زیاد است، دست از تلاش خالصانه برنمی‌دارد.

مساجد پیش‌رو در خراسان شمالی/ اینجا صفوف نماز همیشه شلوغ است

۱۵ سال رسیدگی به ایتام توسط اهالی مسجد

مسجد امام حسن عسگری بجنورد از دیگر اماکن مذهبی این شهر است که متولیان آن علاوه بر توجه ویژه به برگزاری مراسم مختلف طی ۱۵ سال گذشته اهتمامی جدی به ایتام داشته‌اند، نزدیک به ۱۵ سال است که اعضای هیئت امنای این مسجد با همکاری مردم محله، پنجشنبه‌ها با غذای گرم از ایتام پذیرایی می‌کنند.

اعطای اقلام مختلف و کمک‌های مومنانه نیز بخشی از اقدامات مسئولان این مسجد است، سیدمحمدعلی آقامیری، مسئول پایگاه بسیج مسجد از فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و جهادی بسیجیان عنوان می‌کند: بیشتر فعالان بسیج پایگاه را نوجوانان تشکیل می‌دهند و کمک به مرمت و ساخت منازل نیازمندان و همیاری در برداشت محصولات کشاورزان محرومان از مهم‌ترین اقدامات جهادی بسیجیان بوده است.

وی اضافه می‌کند: اهالی محله مسجد امام حسن عسگری (ع) اقدام به برگزاری هیئت خانوادگی در یکشنبه شب‌ها می‌کنند؛ این هیئت خانوادگی تأثیر شگرفی بر افزایش همدلی و وفاق میان شرکت کنندگان دارد.

مسئول پایگاه بسیج مسجد امام حسن عسگری (ع) تاکید دارد: هزینه‌های هیئت هفتگی و توزیع غذای گرم میان ایتام در پنج‌شنبه‌ها از جانب هیئت امنای مسجد و مردم عادی تأمین می‌شود و مسئولان توجه مضاعفی به برگزاری باشکوه انواع مراسم مذهبی دارند و مراسم ملی را نیز با اهتمامی ویژه برگزار می‌کنند.

مساجد پیش‌رو در خراسان شمالی/ اینجا صفوف نماز همیشه شلوغ است

مسجدی که صف‌های نمازش استوار مانده است

در مسجد سیدالشهدا (ع) بجنورد بیش از ۱۵ سال است که نمازهای سه‌گانه به صورت مرتب برگزار می‌شود، این مسجد فعالیت‌های خود را به عبادات محدود نکرده و انجام برنامه‌های فرهنگی و تربیتی را به عنوان یک راهبرد اصلی در پیش گرفته است.

مهدی رحمانی، مسئول مسجد سیدالشهدا (بجنورد) اظهار می‌کند: در مسجد سیدالشهدا (ع) بجنورد بیش از ۱۵ سال است که نمازهای سه‌گانه به صورت مرتب برگزار می‌شود.

وی می‌افزاید: مسجد سیدالشهدا (ع) به لحاظ فضای فیزیکی ظرفیت بسیار ارزشمندی دارد که همین امر نیز سبب شده است تا فعالیت‌های مختلف فرهنگی و تربیتی نیز در مسجد انجام شود.

مسئول مسجد سیدالشهدا (ع) بجنورد عنوان می‌کند: اجرای طرح استعدادیابی در مسجد از مهم‌ترین برنامه‌های محوری است که با مشارکت کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود و در طرح استعدادیابی سال جاری بیش از ۲۵۰ نفر شرکت کرده‌اند که میانگین سنی ۸ سال تا ۲۰ سال نیز در میان شرکت‌کنندگان است.

رحمانی تصریح می‌کند: طرح استعدادیابی با اعلام فراخوان کلاس‌های آموزشی کار خود در تابستان آغاز کرد و بیستم شهریور نیز مراسم اختتامیه آن برگزار می‌شود، ارائه مشاوره‌های مربوط به سبک زندگی، مشاوره حقوقی، توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان و تهیه جهیزیه برای نوعروسان مددجو از دیگر اقدامات مسجد است.

وی با بیان اینکه به کمک اداره اورژانس و هلال‌احمر استان، آموزش امدادرسانی اولیه به نمازگزاران مسجد انجام می‌شود، خاطرنشان می‌کند: طرح اوقات فراغت با خانواده از دیگر برنامه‌های تربیتی مسجد سیدالشهدا (ع) است که در نتیجه آن نوجوانان و کودکان فعال مسجد همراه خود در محفل ویژه شرکت می‌کنند.

مساجد پیش‌رو در خراسان شمالی/ اینجا صفوف نماز همیشه شلوغ است

مساجد برنامه‌هایی متناسب با روحیه جوانان داشته باشند

محمد سعیدی، دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان خراسان‌شمالی در خصوص فعالیت مساجد می‌گوید: امروزه اگر به دنبال احیای سنت‌های دینی هستیم باید تربیت را به‌عنوان امری جدی دنبال کنیم.

وی ادامه می‌دهد: بعضی مساجد تنها به برنامه‌ها و مراسم مذهبی اکتفا می‌کنند که با وجود پسندیده بودن کافی نیست، چراکه ظرفیت اصلی مساجد بر حفظ انسجام و افزایش وحدت میان آحاد مردم است تا جوانان از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند.

این فعال تربیتی انجام امور آموزشی و استعدادیابی در مساجد را مطلوب عنوان می‌کند و می‌گوید: زمانی که فرایند تربیت به صورت جدی در مساجد انجام شود، بسیاری از مشکلات فرهنگی جامعه حل خواهد شد.

کد خبر 779790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.