به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، رودولف دیزل در سال ۱۸۹۰ موتوری را طراحی کرد که هم با سوخت نفتی و هم توسط روغن نباتی کار میکرد و با این کار امکان استفاده از روغنهای ارگانیک را فراهم کرد.
سوخت تجدیدپذیر و قابل دوام
سوخت زیستی نوعی سوخت است که از روغنهای گیاهی تولید میشود و میتواند بدون ایجاد آلودگی هوا به اندازه سوختهای فسیلی عمل کند. این روز با هدف افزایش آگاهی در مورد اهمیت سوختهای غیر فسیلی به عنوان منبع جایگزین برای سوخت وسایل نقلیه و ماشین آلات برگزار میشود.
تاریخچه روز جهانی بیودیزل
هیچ کس نمیتواند دنیایی را بدون وسایل نقلیه مدرن تصور کند. تلاش ما در حملونقل از زمانی شروع شد که حیوانات را اهلی کردیم و شروع به استفاده از آنها برای تردد کردیم. باستانشناسان معتقدند که گاوها اولین حیواناتی بودند که برای کار و حملونقل مورد استفاده قرار میگرفتند. همانطور که در طول زمان پیشرفت کردیم، متوجه شدیم که موتورهای بخار کارآمدتر و سریعتر هستند و شروع انقلاب صنعتی و تکامل وسایل نقلیه مدرن در این دوران رقم خورد.
با توسعه موتورهای بخار، اهمیت سوخت نیز مطرح شد. نحوه ایجاد انرژی که نیروی موتور بخار را تأمین میکرد یک سوال بزرگ بود، در حالی که زغال سنگ پاسخ آشکار به این مشکل بود اما چالشهای خود را نیز ایجاد کرد. زغال سنگ یک منبع تجدیدناپذیر است که دود و آلودگی زیادی ایجاد میکند.
در سال ۱۸۹۰ رودولف دیزل موتور دیزلی را اختراع کرد که قادر بود با سوختهای مختلف از جمله روغنهای گیاهی کار کند. با این حال، در دسترس بودن و کارایی ارزان فرآوردههای نفتی، رقابت با آنها را دشوار میکرد اما بعضی از مردم متوجه جایگزینها شدند و چند نفر نیز شروع به توسعه آنها کردند. در دوران جنگ جهانی دوم، عرضه سوخت نفت کاهش یافت و چند کشور شروع به استفاده از بیودیزل کردند. با این حال، مصرف سوخت نفت دوباره اوج گرفت و تا به امروزه هنوز پابرجاست. روز جهانی بیودیزل برای ایجاد آگاهی در مورد انواع سوختهای جایگزین مانند بیودیزل برگزار میشود.
شعار روز جهانی بیودیزل ۲۰۲۴
شعار روز جهانی بیودیزل ۲۰۲۴ «سوختهای زیستی پایدار: تأمین سوخت آیندهای سبزتر» است که بر اهمیت توسعه و استفاده پایدار از سوختهای زیستی برای اطمینان از مزایای زیستمحیطی بلندمدت تأکید میکند.
نکات جالب در مورد بیودیزل
- بدون گوگرد و زیست تخریبپذیر است.
- تقریباً ۹۰ درصد از انرژی دیزل معمولی را تولید میکند.
- انتشار بیودیزل ۸۶ درصد کمتر از گازوئیل نفتی است
- نسبت به نمک خوراکی کمتر سمی است
- سریعتر از شکر تجزیه میشود.
- میتوان از بیودیزل در رنگبرها و حلالها استفاده کنیم.
نظر شما