محمدحسین ایمانیخوشخو در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در تهران با اشاره به دستاوردهای دولت سیزدهم در عرصه صنایع فرهنگی اظهار کرد: در حوزه صنایع فرهنگی اتفاقات مهمی رقم خورد و مهمترین آن تأسیس شهر جهانی صنایع خلاق فرهنگی بود که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.
وی با بیان اینکه ابلاغیه ایجاد شهر جهانی صنایع فرهنگی توسط رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی صورت گرفت، افزود: پس از این ابلاغیه بود که اساسنامه شهر جهانی صنایعدستی کامل شد و در شورای هنر مجدد آن را تصویب کرد.
رئیس پارک ملی و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی خاطرنشان کرد: این اساسنامه در حال حاضر مسیر خود در شورای عالی انقلاب فرهنگی را طی میکند؛ از آنجا که مصوبه شورای عالی است، به نظر میرسد که با وجود تغییر دولت خللی در مسیر آن ایجاد نخواهد شد.
ایمانیخوشخو در تشریح جزئیات «شهر جهانی صنایع فرهنگی» عنوان کرد: اصل شهر جهانی صنایع فرهنگی در تهران است و دهکدههایی از آن در سراسر کشور و مراکز استانها تأسیس خواهد شد که وابسته به این شهر جهانی خواهند بود.
وی با تاکید بر تأمین بودجه ایجاد شهر جهانی صنایع فرهنگی تصریح کرد: بودجه تأسیس شهر جهانی صنایع فرهنگی دولتی پیشبینی نشده، بلکه سرمایهگذاریهای آن به طور کامل غیردولتی است و سرمایهگذاران آن مشخص شدهاند و با هدایت و برنامه کلی شهر جهانی، سرمایهگذاری صورت میگیرد و به امید خدا شاهد این اتفاق خواهیم بود.
رئیس پارک ملی و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به بودجه ایجاد شهر جهانی صنایع فرهنگی عنوان کرد: در حال حاضر نمیتوانیم درباره میزان بودجه ایجاد آن پیشبینی داشته باشیم، چراکه در حال بررسی طرحهایی هستیم که از سمت سرمایهگذاران پیشنهاد میشود، اما این مجموعه در ۱۰۰ هکتار زمین طراحی شده است که بهطور قطع بزرگترین پروژه فرهنگی خاورمیانه خواهد بود.
ایمانیخوشخو درباره ابعاد بینالمللی شهر جهانی صنایع فرهنگی تاکید کرد: یک پهنه از شهر جهانی به کشورهایی اختصاص خواهد داشت که با جمهوری اسلامی ایران قرابت فرهنگی، تاریخی و زبانی دارند، این کشورها میتوانند در بخشهایی از این شهر جهانی خودشان را در قالب فرهنگشان معرفی کنند.
وی با تاکید بر اینکه در شهر جهانی صنایع فرهنگی، یک پهنه جهانی وجود خواهد داشت و سپس موضوعاتی همچون سینما، لباس، معماری و مد در پهنه موضوعی قرار میگیرد، گفت: یکی از پهنههای مهم شهر جهانی صنایع فرهنگی مربوط به استانها است که استانهای مختلف کشورمان خودشان را در آن نشان میدهند، در واقع فضایی ایجاد میشود تا بازدیدکنندگان در یک محیط کاملاً فرهنگی و هنری با مسیر تولید و محصول آشنا میشوند و کسانی که میخواهند در حوزه صادرات فعالیت کنند امکان تفاهم و ایجاد قراردادهایی را خواهند داشت.
رئیس پارک ملی و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی از پیشبینی تسهیلات رفاهی و فوقبرنامه در بخش هُتلینگ این مجموعه خبر داد و افزود: بافت تمام این مجموعه با معماری ایرانی اسلامی خواهد بود، چراکه وقتی صحبت از شهر جهانی در جمهوری اسلامی میشود، یعنی تمام معماری و فرهنگ آن را لحاظ خواهیم کرد.
نظر شما