منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به افزایش غلظت آلایندههای جوی ناشی از گردوخاک و ازن سطح زمین اظهار کرد: طی چند روز اخیر که شاخص آلودگی هوا در شرایط ناسالم برای عموم در شهر اصفهان، کاشان، آران و بیدگل و سایر شهرهای واقع در شعاع ۵۰ کیلومتری ثبت شده، لازم است عموم به ویژه افراد آسیبپذیر و بیماران نسبت به رعایت اصول بهداشتی و کاهش سفرهای شهری اقدام کنند.
وی افزود: به منظور آمادگی دستگاههای ذیربط جهت پیشگیری از وقوع مخاطرات محتمل و تأمین پایدار برق و آب جلسه ستاد مدیریت بحران استان روز جاری با حضور اعضا تشکیل و در جهت مواجهه با شرایط فوق تمهیدات لازم اجرایی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: مقرر شده است که شرکتهای توزیع برق و برق منطقهای و شرکتهای آب و فاضلاب با تشکیل تیمهای فنی و عملیاتی مدیریت بحران نسبت به اجرایی کردن طرحهای کاهش خطر، ارائه آموزشهای لازم به مشترکان جهت رعایت الزامات مصرف بهینه آب و برق و اعمال نظارتهای میدانی از وضعیت رعایت الزامات صرفهجویی در ادارات، بانکها صنوف تجاری، فروشگاههای زنجیرهای اقدام کنند و نیز اجرای موارد زیر تاکید شد.
وی گفت: با توجه به تأثیرات افزایش دما بر کاهش راندمان و بازدهی تجهیزات برقی و تشدید حوادث حریق در تابلوها، پستهای برق و ترانسها به علت داغ شدن تجهیزات شبکهها و کابلهای برق؛ تیمهای امدادی شرکتهای برق و آتشنشانی موظف شدند در جهت کنترل به موقع حوادث، بازسازی و اصلاح شبکهها و ترانسها اقدام کند.
شیشهفروش اظهار کرد: تقویت تجهیزات و تانکرهای آبرسانی سیار در مناطق کم آب و روستاها و مناطق عشایری، نظارت بهداشتی توسط شبکههای بهداشت و درمان در مراحل آبرسانی سیار، نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب در تأسیسات داخلی ادارات و نصب مخازن ذخیره استراتژیک آب در ادارات، جلوگیری از هر گونه هدر رفت آب از شبکههای فرسوده آب شرب و فضای سبز در اماکن عمومی پارکها، ادارات، صنوف با بازسازی به موقع شبکهها و رفع نواقص، نصب سایهبان بر روی کولرها و انجام تعمیرات پیشگیری از استفاده از آب شرب برای شستشوی خودروها، حیاط منازل و ادارات تاکید شده است.
وی افزود: آبیاری شبانه به فضاهای سبز شهری و استفاده از روشهای نوین آبیاری، کاهش ۳۰ درصدی مصارف برق در ساعات اداری و کاهش ۶۰ درصدی مصرف در ساعات غیر اداری نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰، اعمال نظارت ادارات بر خاموش بودن سیستمهای روشنایی و سرمایشی پس از اتمام ساعات اداری و روزهای تعطیل، رعایت دمای متعارف ۲۴ درجه در ادارات و فضاهای مسقف در تمام بخشهای مصرف تاکید به استفاده از نور خورشید برای روشنایی و تعویض لامپهای پر مصرف با کم مصرف، تاکید به تمام ادارات و صنایع جهت استفاده از ظرفیت دیزل ژنراتورهای برق اضطراری در ساعات ۱۱ الی ۱۳ ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: همچنین به واحدهای صنفی به ویژه فروشگاههای زنجیرهای، میوه فروشیها، مغازههای لوستر و عموم مشترکان برق، تاکید شده است که نسبت به رعایت اصول صرفهجویی در مصارف برق با اولویت موارد زیر اقدام و اتاق اصناف و شرکتهای برق نظارت لازم در این مورد معمول دارند.
وی تاکید کرد: استفاده از لامپهای کم مصرف و ال ای دی، استفاده از دور کند کولرهای آبی، تنظیم دمای کولرهای گازی ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد، خاموش کردن لامپهای اضافی و غیر ضروری، بکارگیری دیزل ژنراتورها توسط واحدهای تجاری بزرگ و پاساژها و فروشگاههای زنجیرهای، خاموش کردن لوازم برقی غیر ضروری در ساعات اوج مصرف ۱۱ الی ۱۶ و ۹ الی ۲۳ و جابجایی ساعات کاری صنوف از ساعات اوج مصرف ظهر گاهی به سایر ساعات ممکن با برنامهریزی اتاق اصناف اجرایی خواهد شد.
شیشهفروش گفت: خدمات بهداشتی و درمانی به موقع به افراد آسیبپذیر در برابر گرمازدگی با آمادهباش تلفنهای امدادی ۱۱۵، اورژانس ۱۱۲ هلال احمر جهت پاسخ به حوادث تلفنهای فوریتی ۱۲۱ حوادث برق و ۱۲۲ حوادث آب به صورت ۲۴ ساعته در جهت امدادرسانی در حوادث برق و آب فعال خواهند بود.
وی افزود: رعایت الزامات بهداشتی و حفاظتی برای عموم در برابر افزایش دما، عدم قرارگیری در برابر تابش مستقیم خورشید و حفاظت در برابر اشعه فرابنفش در ساعات ۱۰ صبح تا ۱۷ بعدازظهر و استفاده از لوازم حفاظت فردی مطابق با توصیههای مراکز بهداشتی تاکید شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: رعایت اصول ایمنی و پیشگیری از حریق در مراتع و پوششهای گیاهی و اجتناب از شنا در کانالهای آب استخرهای ذخیره آب کشاورزی، دریاچه سدها و رودخانههای جاری در مناطق غرب و جنوب استان و نیز رعایت اصول ایمنی در رانندگی و سفرهای جادهای و پیشگیری از تصادفات با توجه به کاهش میدان دید و گرد و غبار الزامی است.
نظر شما