گرمازدگی ۵۳ نفر اصفهانی را طی ۲۴ ساعت راهی بیمارستان کرد/آماده‌باش ۳۲۰ تیم امدادی و فوریتی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: با ماندگاری توده هوای گرم از روز دوشنبه هفته‌جاری تاکنون به ۵۳ نفر به دلیل عوارض گرمازدگی و آفتاب سوختگی خدمات امدادی درمانی و اورژانسی در مرکز درمانی و فوریتی ارائه شد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه ماندگاری توده هوای گرم در استان تا پایان هفته جاری، اظهار کرد: از روز دوشنبه پانزدهم مرداد تاکنون توسط عوامل امدادی در مسیر جاده‌های شهری و روستایی به ۴۵ خودرو که به علت افزایش دما دچار نقص فنی، جوش آوردن، ترکیدگی لاستیک شده بودند، امدادرسانی شد.

وی افزود: عوامل شرکت‌های توزیع برق و آب و فاضلاب نیز نسبت به اصلاح و بازسازی ۶۱ مورد حادثه ایجاد شده در اثر شدت گرما در شبکه‌های آبرسانی ناشی از ترکیدگی و نشت آب، قطع برق و آتش‌سوزی در تابلوهای برق، ترانسفورماتورها و شبکه‌های برق اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: با توجه به تداوم شرایط گرما و افزایش دما تا روز یکشنبه هفته آینده، مدیریت بحران استان اصفهان نسبت به اعلام آماده‌باش به شرکت‌های برق آب و فاضلاب، اورژانس، جمعیت هلال احمر و مراکز بهداشتی درمانی در جهت ارائه به موقع خدمات امدادی، فوریتی و کنترل حوادث اطلاعیه صادر کرد.

وی با اشاره به اینکه افزایش دمای بی‌سابقه طی تیر و مرداد سال جاری و کمبود جدی منابع آب سبب خزان در تابستان و برگ‌ریزان در درختان شهر اصفهان و شهرهای در مسیر زاینده رود شده است، گفت: بروز تنش آبی در ۵۰۰۰ هکتار از فضای سبز اصفهان و فضاهای سبز دانشگاه‌ها و صنایع، پارک ناژوان، کمربند فضای سبز شرق اصفهان پارک جنگلی حبیب‌آباد ایجاد شد.

شیشه‌فروش پیرامون افزایش دما، خشکی رودخانه زاینده رود و کاهش سطح آب و کیفیت آب چاه‌ها، خشکی قنوات و چشمه‌ها باعث از دست رفتن منابع آبی محلی و بروز تنش آبی در ۱۶۰۰۰ هکتار از باغات کشاورزی و کمبود آب شرب شود، اظهار کرد: در حال حاضر در ۳۲ نقطه شهری و ۳۵۶ روستای سطح استان و ۴۲ نقطه عشایری آب شرب از طریق تانکر و به صورت سیار انجام می‌شود.

وی افزود: ناترازی ایجاد شده در شرایط افزایش دما در تأمین منابع آب شرب در شهرها و روستاهای واقع در طرح آبرسانی اصفهان بزرگ به میزان ۳ مترمکعب و نیز نا ترازی در توان تولید برق در استان بیش از ۱۷۰۰ مگاوات باعث کمبود آب شرب قطعی و کم فشاری در بسیاری از محله‌های شهر اصفهان، شهرستان‌های شهرضا، خمینی‌شهر، اردستان، نائین، ورزنه، هرند، فلاورجان، شاهین‌شهر، برخوار، زیار، نجف‌آباد و بسیاری از روستاهای محدوده شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در شهرستان‌های غرب و جنوب استان به ویژه چادگان، فریدن، فریدونشهر، بویین میاندشت، سمیرم و تیران و کرون نیز که در کنار منابع آبی استان هستند نیز بیشتر روستاها با آبرسانی سیار تأمین آب می‌شود.

وی گفت: آبرسانی درختان به دلیل مشکل قطع برق و کمبود منابع آبی با مشکل مواجه است که باید وزارت نیرو در جهت صدور مجوزهای تأمین آب و تسریع در اجرای طرح‌های آب و نیز آبرسانی سیار اقدام جدی کند، چرا که آبرسانی سیار و تأمین آب از طریق تانکرهای سیار، بطری آب معدنی و دبه‌های آب در حال انجام است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه راهکار رفع مشکل تأمین آب شرب احیای زاینده‌رود و تکمیل فاز دوم طرح آبرسانی به اصفهان بزرگ است، اظهار کرد: وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور باید نسبت به انجام تعهدات خود در تأمین منابع اعتباری مورد تعهد برای پیشگیری از تکرار موارد مشابه اقدام کند.

وی با بیان اینکه محدودیت برق در حال حاضر در بخش‌های کشاورزی اداری صنعتی و شهرک‌های صنعتی در حال اعمال است، افزود: دمای بالاتر از ۴۰ درجه در ۱۷ ایستگاه هواشناسی استان طی روز گذشته ثبت شد که خور و بیابانک، بادرود و چوپانان با ثبت دمای بیشینه ۴۷ درجه بیشترین دما را امروز داشتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: دمای شهرستان‌های آران و بیدگل، کاشان و اصفهان با ۴۴ درجه، زواره و مهاباد با ۴۶ درجه و نیز افزایش دمای کمینه اردستان، چوپانان، انارک، خور و بیابانک و زواره بیش از ۳۰ درجه ثبت شده است.

وی عنوان کرد: با توجه به تأثیرات افزایش دما بر کاهش راندمان و بازدهی تجهیزات برقی و تشدید حوادث حریق در تابلوها و پست‌های برق و ترانسفورماتورها به علت داغ شدن تجهیزات شبکه‌ها و کابل‌های برق، تیم‌های امدادی شرکت‌های برق و آتش نشانی، شهرداری‌ها موظف شدند در جهت کنترل به موقع حوادث، بازسازی، اصلاح شبکه‌ها و ترانس‌ها اقدام کند با آماده‌باش تیم‌های امدادی تلفن اضطراری ۱۲۵ آتش نشانی‌ها و ۱۲۱ شرکت برق، فعال است.

شیشه‌فروش گفت: تعداد ۱۴۳ تیم عملیاتی و فنی شرکت‌های برق و ۱۲۰ تیم عملیاتی شرکت‌های آب و فاضلاب در جهت تأمین برق و آب پایدار و کنترل به موقع حوادث احتمالی روی شبکه‌های توزیع، آبرسانی سیار در ۳۵۶ روستا و ۳۲ شهر فعال و تجهیز شدند.

وی با اشاره به اینکه ۳۲۰ تیم اورژانس شبکه‌های بهداشت و درمان، راهداری، هلال احمر، پلیس راه و راهور، خدمات شهری و آتش نشانی شهرداری‌ها در زمینه خدمات رسانی امدادی در مسیر جاده‌ها و شهرها و روستاها استقرار یافتند، خاطرنشان کرد: در اختیار قراردادن تانکرهای سیار و ثابت برای آبرسانی در مناطق تحت تأثیر کم‌آبی و مناطق عشایری و همکاری با ادارات آب و فاضلاب و امور عشایر تاکید شده است.

کد خبر 779034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.