تالاب زریبار مریوان از وضعیت مناسبی برخوردار است

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به بارش‌های خوب سال گذشته، تالاب زریبار را به لحاظ پویایی در شرایط خوبی توصیف کرد و گفت: این تالاب نسبت به تالاب‌های سطح کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی، امروز چهارشنبه هفدهم مرداد_ در حاشیه کارگاه آموزشی مسئولان اجرایی تالابی سراسر کشور که در شهرستان مریوان برگزار شد، به ارائه جزئیاتی از طرح‌های پژوهشی، عمرانی و حفاظتی پرداخت که قرار است با استفاده از اعتبارات ۳۰ میلیارد تومانی به بهبود وضعیت تالاب و رسیدن زریبار به شرایط آرمانی کمک کند.

وی افزود: بر اساس مطالعات جامع و با در نظر گرفتن ذی‌نفعان مختلف و هماهنگی با سایر ارگان‌ها مانند آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، سازمان گردشگری، آبفا و حتی منابع طبیعی برنامه‌هایی طرح‌ریزی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: برنامه‌های مورد نظر در خصوص اعتبارات موجود در راستای ساماندهی مباحث گردشگری، مدیریت منابع و پایش کمی و کیفی تالاب، مدیریت آلاینده‌های ورودی به تالاب و بحث‌های آموزشی از جمله آموزش‌های مردمی در راستای حفاظت و صیانت از این تالاب هزینه خواهد شد.

حمیدی با یادآوری بارش‌های خوب سال گذشته، تالاب زریبار را از لحاظ پویایی در شرایط خوبی توصیف کرد و گفت: این تالاب نسبت به تالاب‌های سطح کشور از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار است.

وی اضافه کرد: با وجود چالش‌ها و تنش‌های موجود، در زمینه کنترل دست درازی‌ها به تالاب، اجرای برنامه‌های جامعی را از نظر حریم گذاری و بحث احیای حریم بستر و تقریباً حد بستر آب منطقه‌ای آغاز کرده‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان تصریح کرد: بخشی از اعتبارات مصوب ریاست جمهوری را به اطفای حریق، خرید تجهیزات و کنترل پایش کمی و کیفی تالاب همچنین مطالعاتی در حوزه ایمونولوژی و اکولوژی تالاب و بحث مطالعات کمی و کیفی آب اختصاص داده‌ایم.

حمیدی خاطرنشان کرد: اختصاص اعتباراتی به تصفیه خانه مریوان و استفاده از سد گاران برای شرب این شهر اقدام شده است و دیگر از کاسه آبی برداشتی در این خصوص نداریم.

وی تاکید کرد: طرح‌های خوبی که اداره منابع طبیعی در آبخیزداری حوزه تالاب و حوزه حیات وحش انجام داده همگی در افزایش حد وسط آب تالاب و کنترل ثبات و کنترل فرسایش، تأثیر بسزایی در اطراف تالاب به سمت کاسه آبی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه نه رودخانه‌ای به تالاب زریبار منتهی و نه آبی به آن تزریق می‌شود، تاکید کرد: غالباً آب زریبار از طریق نزولات آسمانی، بارش‌های فصلی و چشمه‌های کف جوش تالاب تأمین می‌شود که قاعدتاً با افتتاح این پروژه‌های کشاورزی در پایین دست و محدود کردن دسترسی به چاه‌ها، آینده بسیار خوبی در انتظار تالاب خواهد بود.

حمیدی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۵۰ تا ۲۶۰ هکتار از نیزارهای تالاب در آتش سوختند، تصریح کرد: با ارائه آموزش‌های لازم و همکاری مردم و تبعات مثبت ناشی از انتقال آب از سد گاران، در سال ۱۴۰۲ شاهد آتش سوزی گسترده‌ای در نیزارها نبودیم که این به دلیل ارائه آموزش‌ها و کنترل‌های لازم و همکاری مردمان روستاهای اطراف و تشکل‌های مردم نهاد به تالاب زریبار است.

وی با بیان اینکه زریبار تالاب بیست و پنجمین تالاب تحت کنوانسیون جهانی است، گفت: کاهش حریق‌ها نشان می‌دهد که ما با مردم به نقطه مشترکی رسیدیم که حریق در زریبار به حداقل برسد و این نویدبخش حرکت همسو و مشترک مردم با محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: دغدغه ما حفظ این تالاب بین المللی است که در سطح کشور از وضعیت بسیار پویا و زنده‌ای از لحاظ تنوع گیاهی، آبزیان و پرندگان برخوردار است.

کد خبر 778917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.