برنامه‌ریزی برای انجام ۲۵۴ هزار هکتار کشت تابستانه در خوزستان

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به کشت ۵۰ هزار هکتار از ۲۵۴ هزار هکتار کشت تابستانخ محصولات کم آب‌بر است گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و در صورت رعایت الگوی کشت توسط کشاورزان در کشت تابستان امسال، تنش آبی وجود نخواهد داشت.

کورش نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: امسال برنامه‌ریزی در بیش از ۲۵۴ هزار هکتار کشت تابستانه بر اساس میزان آب قابل تأمین در حوضه‌های آبریز استان داشته باشیم که در قالب برنامه الگوی کشت به شهرستان‌های استان ابلاغ شده است، حدود ۵۰ هزار هکتار از این سطح مربوط به محصولات کم آب‌بر از جمله حبوبات (لوبیا و ماش) و کنجد است که در بیشتر شهرهای استان کشت شده یا در حال انجام است.

وی افزود: در همین راستا و به منظور بهره‌وری بیشتر از منابع آب با توجه به سابقه کشت برنج در استان و نیاز به این محصول مهم در کشور، برنامه‌ریزی برای کشت بیش از ۱۱۱ هزار هکتار در استان انجام می‌شود که بیش از ۹۵ درصد کشت به صورت خشکه کاری (کشت مستقیم برنج با استفاده از دستگاه کارنده در محیط خشک) است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اضافه کرد: بیش از ۵۰ درصد از این سطح به صورت آبیاری متناوب آبیاری می‌شود و مصرف آب بسیار پایین‌تر از روش‌های مرسوم و غرقابی دارد؛ بنابراین با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و در صورت رعایت الگوی کشت توسط کشاورزان در کشت تابستان امسال تنش آبی وجود نخواهد داشت.

نوروزی با اشاره به نیازها و توصیه‌های مدیریت مصرف آب گفت: توصیه می‌شود کشاورزان با کمک دولت نسبت به اجرای روش‌های مختلف آبیاری تحت فشار و هوشمند سازی آن اقدام کنند، از سوی دیگر باید تمرکز بر هوشمندسازی و فرهنگ‌سازی برای اصلاح و اجرای الگوی مصرف آب در تمام بخش‌های مختلف از جمله خانگی، صنعت و کشاورزی باشد.

وی تصریح کرد: به رعایت الگوی کشت متناسب با شرایط منابع آب و خاک و اقلیم استان توسط کشاورزان نیاز داریم. اجرای کشاورزی قرار دادی و تضمین خرید محصولات کم آب بر، توسعه روش‌های آبیاری نوین (تی تیپ) و توسعه خشکه کاری با آبیاری متناوب در کاشت محصول برنج، توسعه کشاورزی حفاظتی و مدیریت بقایای محصولات قبلی در خاک، تولید و توسعه کشت ارقام مقاوم به خشکی، اقناع سازی کشاورزان از طریق رسانه‌های ملی و توسعه و حمایت از کشت محصولات دیم در مناطق مستعد استان نیز مورد تاکید است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تاکید کرد: تمامی توصیه‌ها و نیازها توسط سازمان جهاد کشاورزی استان به جد در حال پیگیری و اجرا است که یکی از مهمترین اقدامات در مدیریت مصرف بهینه آب خشکه کاری برنج در سطح بیش از ۹۵ درصد اراضی شالی‌کاری استان است که علاوه بر مصرف کمتر آب با توجه به سهولت کشت هزینه کمتری در واحد سطح نسبت به روش‌های نشایی دارد.

کد خبر 778846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.