آهنگ رشد اعتیاد در کشور کنترل و متوقف شده است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آمارهای موجود نشان می‌دهد که آهنگ رشد اعتیاد در کشور کنترل و متوقف شده است و این شروع خوبی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بسیج مستضعفین با هدف راه اندازی پنج مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر و نیز کیفی سازی عملکرد مراکز و مانایی درمان بهبود یافتگان تفاهم‌نامه همکاری جدید امضا کردند.

اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آئین مراسم امضای این تفاهم نامه که در سازمان بسیج برگزار شد، اظهار کرد: موضوع مواد مخدر امروزه در دنیا یکی از بزرگترین آسیب‌ها برای دولت‌ها و کشورها محسوب می‌شود و تمام کشورهای دنیا به گونه‌ای درگیر این چالش و آسیب بزرگ هستند.

وی افزود: آمارهای رسمی سازمان ملل نشان می‌دهد که در دنیا تولید، کشت، قاچاق و مصرف مواد مخدر رو به افزایش است و قاچاق و توزیع مواد مخدر در فضای مجازی افزایش روزافزونی یافته و احساس نگرانی جدیدی را ایجاد کرده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر پایین آمدن سن اعتیاد در دنیا و تغییر الگوی مصرف مواد مخدر را از دیگر چالش‌ها دانست و ادامه داد: اعتیاد بلایی بزرگ و خانمان سوز برای همه کشورها به ویژه برای کشورهای غربی است، که زمینه گسترش آن را خودشان فراهم کردند.

وی بیان کرد: در افغانستان بیش از ۸۰ درصد تریاک دنیا تولید می‌شود و از زمان حضور کشورهای فرامنطقه‌ای به ویژه آمریکا، میزان تولید در این کشور قریب به ۵۰ برابر شده است، به طوری که در سال ۲۰۰۰ میلادی که تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود، در اواخر دوره اشغال به ۹۵۰۰ تن رسید.

مؤمنی با اشاره به تهدید مواد مخدر صنعتی گفت: پایه اصلی مخدرهای صنعتی، پیش سازها هستند که به خودی خود غیرقانونی نیستند و در برخی صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما این پیش‌سازها از کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی به افغانستان صادر و در آنجا به متامفتامین تبدیل و مجدد به کشورهای دیگر ارسال می‌شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از دنیا در خط مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و با اقدامات کشور و تمام ارکان نظام که وارد این عرصه شده‌اند، آمارهای موجود نشان می‌دهد که آهنگ رشد اعتیاد در کشور کنترل و متوقف شده است و این شروع خوبی است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ما چهار حوزه مقابله، درمان، توانمندسازی و پیشگیری را در ستاد مبارزه با مواد مخدر دنبال می‌کنیم و در این حوزه‌ها همکاری خوبی را از سوی سپاه و بسیج شاهد هستیم.

وی با اشاره به همکاری‌های بسیج مستضعفان در حوزه مقابله با مواد مخدر گفت: از زمان انعقاد نخستین تفاهم نامه تاکنون، ۱۰ مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی در استان‌های تهران، قم، مازندران، اصفهان، فارس، کرمان، همدان، لرستان، مرکزی و خوزستان راه اندازی شده و ایجاد دو مرکز در استان‌های سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری در دست اقدام است.

مؤمنی تصریح کرد: داشتن انگیزه و اعتقاد و اقدام جهادی موجب شده این اردوگاه‌ها از عملکرد و کارکرد خوبی برخوردار باشند، حفظ ارتباط با بهبود یافتگان بعد از ترخیص نیز باعث مانایی بیشتر در درمان شده است.

وی پیشگیری از اعتیاد را یکی از مسائل مهم در امر مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و گفت: ظرفیت‌های زیادی در بسیج در موضوع پیشگیری از اعتیاد وجود دارد که تقویت این حوزه می‌تواند از هزینه‌های بسیار بعدی جلوگیری کند.

کد خبر 778656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.