اجرای دقیق قانون عین مبارزه با بی‌عدالتی است

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای پیشرفت و تعالی جامعه نیازمند برقراری عدالت هستیم و اجرای دقیق قانون عین مبارزه با بی‌عدالتی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام حمزه پیشقدم، امروز_ سه‌شنبه شانزدهم مرداد_ در جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد که جهت تجلیل از بانوان کارمند این نهاد صورت گرفت، اظهار کرد: مراسم تحلیف ریاست محترم جمهوری اسلامی در مجلس شورای اسلامی را داشتیم، شعار و گفتمان رئیس‌جمهور آنچنان که عنوان می‌کند، برگرفته از سیره عملی مولی الموحدین امیرالمومنین علی (ع) است که در صورت پیروی از این سیره، زمینه پیشرفت و توسعه همه‌جانبه کشور فراهم می‌شود.

وی افزود: حضرت امیرالمؤمنین علی‏ (ع) نسبت به حفظ و مصرف بیت‌المال کمال دقّت و احتیاط را داشت.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در یکی از شب‌های آغازین خلافت، امام علی‏ (ع) چراغی را در اتاق بیت‌المال روشن کرده و مشغول محاسبات بیت‌المال امور مسلمین بودند که طلحه و زبیر بر حضرت سلام کرده، وارد شدند و گفتند: با شما کاری داریم! امام فرمود: آیا مربوط به حکومت و امور مسلمین است یا به امور شخصی شما ارتباط دارد؟ پاسخ دادند: امور شخصی خودمان است، امام علی‏ (ع) چراغی را که از بیت‌‏المال در مقابلش روشن بود خاموش، و چراغ دیگری را روشن کرد، پرسیدند: چرا این گونه عمل کردید؟ حضرت پاسخ داد: روغن چراغی که روشن بود از بیت‌المال و کار شما شخصی است، روا نبود که روغن چراغ بیت‌‏المال در مصارف شخصی قرار گیرد، امّا روغن این چراغ از اموال شخصی من است، حال هر مقدار که می‌خواهید از مسائل شخصی خود بگویید.

وی تصریح کرد: این شعار، گفتمان و مکتب دستور همه اولیا، انبیا و نقطه اشتراک همه ادیان الهی است.

پیش‌قدم خاطرنشان کرد: امروز هم آرمان همه عقلای جهان در هر عصر و زمانی همین موضوع عدالت است، چرا که این شعار برخاسته از فطرت پاک الهی و انسانی است.

وی با اشاره به اینکه در مسیر تحقق عدالت دو کار اساسی باید دنبال شود، افزود: ابتدا هدف‌گذاری است که باید مبتنی بر شرع مقدس و عقول عاقله و همچنین تخصص نخبگان باشد، در جمهوری اسلامی به برکت انقلاب اسلامی قوانین مربوط به زندگی اجتماعی، برخاسته از مکتب قرآن که متناسب با شناخت از انسان و همچنین عقول عاقله و برگرفته از نظر تخصصی نخبگان تنظیم و تبیین شده‌است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد، یکی از مشکلات در مسیر تحقق عدالت را وجود منفعت‌طلبان دانست و گفت: منافع فردی و رسیدن به مقاصد دنیایی به عنوان مانعی بزرگ در مسیر اجرای عدالت است، چرا که شایسته‌سالاری یکی از ارکان عدالت در به کارگیری افراد در سیستم اجرایی حکمیت است، بر همین اساس همیشه افرادی هستند که منافع فردی و حزبی را بر منافع جمعی و تخصصی و شایسته‌سالاری ترجیح داده و اجازه اجرای عدالت را نمی‌دهند و از این رو نیاز به اشخاصی عادل است که به مبارزه با این موانع برخیزد و آنها را برطرف سازند.

وی منفعت‌طلبی و ظلم را که ثمره آن نارضایتی مردمی است، منشأ بروز انقلاب‌ها دانست و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران برخاسته از همین نگرش در راستای مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی و در جهت تحقق عدالت و شایسته‌سالاری صورت گرفت.

پیش‌قدم خاطرنشان کرد: هر چه حاکمیت‌ها و مدیریت‌ها در تحقق شعار عدالت، جدی‌تر و پایبندتر باشند، چون همراه آن رضایت‌مندی حاصل می‌شود ماندگارتر و و پایدارتر هستند.

وی با بیان اینکه در کار خود معیار عدالت‌محوری و عدالت‌گستری را شاخص انتخاب مدیران قرار دهید، افزود: چرا که شاخصه عدالت اداری صیانت از حق عامه مردم در استفاده صحیح از بیت‌المال و شایسته‌سالاری در به‌کارگیری نیروهای زیر مجموعه در جایگاه‌های تخصصی با نگرش استفاده از تخصص آنها برای رشد و توسعه کشور در جهت فتح قله‌های پیشرفت دنیا است.

دبیر ستاد امر به معروف کهگیلویه و بویراحمد به موضوع استفاده از بیت‌المال اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از امکانات دولتی تبدیل به امکانات شخصی شده‌است، چرا باید شاهد بی‌قانونی در حوزه خانه‌های سازمانی باشیم؟

وی تصریح کرد: چرا قانون پنج‌ساله استفاده در برخی ادارات استان به نصف عمر یک کارمند تبدیل شده و امروز شاهد استفاده ۱۳ ساله و حتی ۲۲ ساله این منازل توسط یک فرد از خانه‌های سازمانی هستیم.

پیش‌قدم خاطرنشان کرد: چرا قانون استفاده خانوادگی تبدیل به استفاده افراد مجرد شده و شاهد حضور افراد مجرد در خانه‌های سازمانی هستیم، چرا قانون تک خانه، تبدیل به دو خانه برای یک کارمند شده‌است؟

وی افزود: چرا شاهد حضور افرادی در خانه‌های سازمانی هستیم که از خود خانه دارند و گاهی نه یک خانه، بلکه چند خانه دارند، افرادی که از ملک و زمین و از تمکن مالی برخوردار هستند، اما در عین حال بیش از مدت قانونی در این خانه‌های اداری هستند، تا کی باید شعاری حرکت کنیم؟.

دبیر ستاد امر به معروف کهگیلویه و بویراحمد گفت: امروز یک جوان تازه مشغول شده در سیستم اداری با حقوق پایه به دنبال منزل اجاره‌ای است که به سختی می‌تواند به دست آورد، ولی خیلی از کارمندان با حقوق‌های آن‌چنانی و تمکن مالی در خانه‌های سازمانی سکنیٰ دارند! این کجا با عدالت اداری سازگار است؟ این کجا کمک به فرزندآوری می‌کند؟ چرا جوانان را در این مسیر یاری نمی‌کنیم؟.

وی تصریح کرد: از شورای امر به معروف ادارات که متشکل از مدیران مجموعه‌ها و حراست‌ها هستند، انتظار می‌رود که نسبت به استفاده از بیت‌المال جدی‌تر باشند و مانع بروز منکرات در ادارات شوند، اجازه ندهند یأس و ناامیدی در سیستم اداری شکل بگیرد.

پیش‌قدم خاطرنشان کرد: چرا برای انجام تکلیف که از قبل آن از بیت‌المال حقوق می‌گیریم درخواست هدیه داده می‌شود؟ حقوق می‌گیریم که کار مردم را انجام دهیم و کوتاهی در انجام وظایف، گناهی نابخشودنی است.

وی با بیان اینکه ان‌شاءالله با مدیر اجرایی دولت جدید این مباحث را در میان خواهیم گذاشت و در کنار آنان به مانند قبل با بی‌عدالتی‌های اداری جدی‌تر مبارزه خواهیم کرد، افزود: اجرای دقیق قانون، خود مبارزه با بی‌عدالتی است و این باید فصل الخطاب یک مدیر عدالت محور باشد.

کد خبر 778613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.