سرمایه‌گذاری خارجی ۱۸۰ میلیون دلاری در استان تهران طی سال گذشته

معاون اقتصادی استاندار تهران با اشاره به اینکه سال گذشته بالای ۱۸۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در این استان صورت‌ گرفته است گفت: مبلغ دو میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار صادرات برای سال ۱۴۰۲ در استان تهران ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد علیمهری با موضوع تشریح وضعیت اقتصادی استان تهران در دولت سیزدهم اظهار کرد: بیشترین رشد اقتصادی استان تهران طی سه سال اخیر مربوط به حوزه صنعت بوده است.

وی در ادامه با انتقاد از وضعیت ارائه تسهیلات توسط بانک‌ها طی سال جاری گفت: طبق تصمیم بانک مرکزی مبنی بر سقف ترازنامه برای کنترل نقدینگی، بانک‌ها فقط به شرکت‌هایی که میانگین حساب بیشتری داشتند یا تجار و بازرگان بودند تسهیلات ارائه می‌دادند و به‌این‌ترتیب این افراد در اولویت بیشتر از تولیدکنندگان قرار گرفتند که سبب شد به تولید اجحاف شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران در خصوص وضعیت اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان استان تهران خاطرنشان کرد: در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ استان تهران در حوزه تسهیلات وضعیت خوبی داشت و توانست جذب مناسبی را در این زمینه داشته باشد.

راه‌اندازی ۶۲۶ واحد تعطیل در تهران

علیمهری با اشاره به حوزه احیای واحدهای تولیدی در استان تهران عنوان کرد: در استان تهران طی ۱۰ سال قبل ۱۳۰۰ واحد تولیدی، تعطیل و نیمه‌فعال شده بود که با تشکیل کمیته‌ای در استانداری تهران توانستیم استمهال بگیریم که تولید را آغاز کنند و طی آن ۶۲۶ واحد تعطیل را راه‌اندازی و ۱۳۷۰ واحد نیمه‌فعال را به بالای ۵۰ درصد و واحدهای نیمه‌تمام را هم که کمبود سرمایه در گردش داشتند فعال کنیم و در نهایت توانستیم ۱۳۱۴ واحد نیمه‌تمام را به بهره‌برداری برسانیم و در هفته دولت امسال نیز بیش از ۱۰۰ واحد را به بهره‌برداری خواهیم رساند.

وی در رابطه با بازسازی و نوسازی در حوزه صنعت استان تهران گفت: شرکت‌هایی که می‌خواستند هم بهره‌وری را بالا ببرند و هم خطوط قدیمی‌شان را نوسازی و به‌روز کنند باید این مجوز را دریافت می‌کردند که سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۱ واحد، سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۱۰ واحد و سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۹۷ واحد توانستند بازسازی و نوسازی را دریافت کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اشاره به موضوع واحدهای تملیکی که به علت بدهی در اختیار بانک‌ها بودند تاکید کرد: در این راستا کمیته جداگانه‌ای تشکیل و مشکلات این واحدها رسیدگی و ۴۳ واحد تعیین تکلیف شدند که در ابتدای مسئولیت ما در استان تهران بیش از ۳۰۰ واحد تملیکی در استان داشتیم و پس از پایش مشخص شد بیش از نیمی از این واحدها در استان تهران نیستند و به استان‌های مبدأ واگذار شدند.

رفع مشکل تولید در بیش‌از ۳۰۰۰ واحد

علیمهری گفت: یک کار مهم که به‌طورجدی پیگیری شد کارگروه تسهیل بود که مربوط به ماده ۶۱ و ۶۲ قانون است که در حوزه رفع موانع تولید اختیار خوبی را به استان داده که بتوانند موارد را رسیدگی کنند، این مورد به‌صورت هفتگی و کارگروه برگزار شد که یک هزار و ۱۱۰ واحد سال ۱۴۰۰ و ۹۵۱ واحد سال ۱۴۰۱ و یک هزار و ۳۹ واحد سال ۱۴۰۲ در کارگروه تسهیل بررسی و رفع مشکل شده‌اند.

وی با اشاره به حوزه سرمایه‌گذاری خارجی نیز خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز در دولت سیزدهم، روابط احیا شد و در استان تهران هم تمایل به سرمایه‌گذاری بالابود که به طور رسمی اعلام نشده است، شرکت‌های خارجی به علت انرژی و نیروی کار ارزان و سهولت تهیه مواد اولیه تمایل دارند در ایران سرمایه‌گذاری کنند و امیدوار هستیم که این مسیر ادامه‌دار باشد و در همین راستا باید اعلام کنیم که سال گذشته بالای ۱۸۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان تهران انجام شده است.

افزایش ۱۲.۵ درصدی صادرات استان تهران در سه‌ماهه ابتدای امسال

معاون اقتصادی استانداری تهران درخصوص آمار صادرات استان تهران نیز افزود: صادرات استان برای سه‌ماهه ابتدایی امسال ۱۲.۵ درصد افزایش داشته و سال قبل نیز ۵۴ درصد افزایش داشته‌ایم و مفتخر هستیم که اعلام کنیم سال گذشته از تهران ۲ میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم.

علیمهری مشکل قطعی برق واحدهای تولیدی که در استان و کشور را نیز یکی از معضلات عنوان کرد و گفت: برای این موضوع با توجه به اینکه ما در تهران امکان ایجاد نیروگاه جدید نداریم به سمت نیروگاه خورشیدی رفتیم و امسال ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را قرارداد نوشتیم و برای بیش یک هزار میلیارد در شرف امکان‌سنجی هستیم که زمین اختصاص‌یافته و امکان برای مکان‌یابی در حال انجام است که تا سال آینده وارد مدار می‌شود.

وی به موضوع خودکفایی استان تهران در حوزه پروتئینی اشاره کرد و عنوان کرد: در ابتدای مسئولیت ما در استان تهران ۳ درصد از مرغ در استان تهران تولید می‌شد و وابسته بودیم پس از جلسه با مرغداری‌ها و با ارائه تسهیلات الان این میزان بیش از ۱۳ درصد رسید.

معاون اقتصادی استانداری تهران ادامه داد: درحوزه پروتئینی سال گذشته بالای ۱۸۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان تهران انجام شده است.

ثبت درخواست ۷۵۷ هزار مجوز از طریق سامانه ملی مجوزها در تهران

علیمهری بیان کرد: در خصوص مجوزهای کسب‌وکار نیز باید اعلام کنیم که در دولت سیزدهم سامانه ملی مجوزها راه افتاد که طی آن کل مجوزهای درخواستی ۷۵۷ هزار عدد بود که ۵۳۰ هزار مجوز صادر ۱۷۵ هزار مجوز رد و شاخص پاسخگویی هم ۹۸ درصد است.

وی بیشترین عنوان مجوزهای کسب‌وکار صادر شده در استان تهران را متعلق به مشاورین املاک با ۳۳ هزار و ۸۲۰ مجوز اعلام کرد و گفت: طبابت در رده دوم صدور مجوزهای استان تهران است.

منبع: فارس

کد خبر 778218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.