به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجانغربی و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، برداشت گوجه فرنگی از سطح پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع استان آغاز شده و پیشبینی میشود که امسال ۴۰۰ هزار تن از این محصول برداشت شود.
وی افزود: این محصول در ارقام مختلف مانند متین، سانست، سما، پارس ،۸۳۲۰ کارن، لونا، سوپر لونا، کومودور و کامنتا، اناری برداشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازهخوری و فرآوری شده مصرف میشود.
شهبازی ادامه داد: شهرستانهای ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
وی تصریح کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عملآوری آن در کارخانههای داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد.
شهبازی بیان کرد: ۳۰ کارخانه فرآوری رب و پوره گوجه فرنگی در سطح استان فعال است و سالانه ۵۵۰ هزار تن ظرفیت این واحدهای تولیدی است.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی استان متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۷۰ تن است که علاوه بر تأمین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استانهای کشور نیز صادر میشود.
شهبازی گفت: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر میکند و در حال حاضر ۸۵ درصد سبزی و صیفی کشت شده در مزارع استان با استفاده از نوار تیپ است.
وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفهجویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ، توسعه کشت نشایی و انتقال نشا به مزرعه از اواسط اردیبهشت ماه است.
شهبازی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت گوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.
وی اظهار کرد: علاوه بر صرفهجویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد میشوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد میشود، جلوگیری میکند.
شهبازی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازهخوری مصرف و بقیه توسط کارخانههای تبدیلی خریداری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجانغربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازهخوری پس از فرآوری در کارخانههای استان به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه نیز صادر میشود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.
نظر شما