برای گرفتن پروژه های کاری نیاز به ثبت شرکت دارید. پیشنهاد ما برای کارهای بالای یک میلیارد تومان ثبت شرکت سهامی خاص است که اعتبار بیشتری دارد. ثبت شرکت سهامی خاص دارای 17 مرحله است که باید در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور انجام شود. برای انجام این کار، شرایطی وجود دارد که یکی از آنها، وجود حداقل 5 نفر است که باید در تاسیس و ثبت شرکت حضور داشته باشند.
ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص یکی از آن دسته مواردی است که در برخی جزئیات با ثبت کردن شرکت های دیگر تفاوت دارند. این گونه مجموعه ها، از انواع شرکت های تجاری تعریف شده در ماده 20 قانون اساسی هستند که بایستی با حداقل 3 شریک تشکیل شوند. نحوه شکل گیری بر طبق اساسنامه شرکت سهامی خاص فی مابین شرکا انجام می شود. البته این نوع شرکت ها هر دو سال نیاز به تمدید شرکت که در واقع همان تمدید مدیران و بازرسین شرکت است، نیاز دارد.
همانطور که از نام آن ها پیداست، میزان سود و بدهی اشخاص بسته به مقدار مبلغی است که آنها در زمان تاسیس نمودن شرکت و ثبت سرمایه ارائه می کنند. در واقع سرمایه آنها تبدیل به سهام آن شرکت می شود که برحسب آن درصد و مسئولیت شرکت به آن فرد می رسد. از جمله ویژگی های دیگر این نوع از شرکت ها باید به غیرقابل جابه جایی بودن سهام آنها به صورت عمومی و نیز تصمیم گیری بنا به اکثریت رای اشاره نمود.
ثبت شرکت سهامی خاص دارای یک سری قوانین هستند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. این گونه از شرکت ها به دلیل محدود بودن موسسین و نیز خاص بودن سهامداران آن، معمولا سریع تر و راحت تر شکل می گیرند و دردسر کمتری دارند. همچنین این قضیه در هنگام ثبت کردن آن نیز نسبت به شرکت های سهامی عام ساده تر است. حال با یک معرفی اجمالی، با ما همراه باشید تا به بررسی کامل ثبت شرکت سهامی خاص بپردازیم.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
بسیار مهم است که فرآیند ثبت شرکت سهامی خاص را به درستی و با اطلاعات کافی انجام دهید. از آنجایی که این نوع شرکت ها به صورت شریکی هستند، لازم است حتما مسئولیت و سرمایه های وارد شده در آن به صورت صحیح و قانونی ثبت گردد. ابتدا به یاد داشته باشید که شرایط زیر را رعایت کنید:
- ثبت شرکت باید توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز و دارای صلاحیت انجام شود.
- جهت ثبت شرکت شما باید حداقل 5 نفر را داشته باشید که 3 نفر آنها سهامدار هستند. این 3 نفر می توانند عضو هیئت مدیره هم باشند. همچنین به 2 نفر دیگر به عنوان بازرس اصلی و نیز بازرس علی البدل نیاز خواهید داشت. این 2 فرد می توانند به تمام اتفاقات شرکت و مصوبات آن نظارت و دسترسی داشته باشند.
- در این نوع شرکت ها باید چند فرد به عنوان سهامدار شرکت انتخاب شده باشند.
همچنین بهتر است قبل از اینکه اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص نمایید، از عدم داشتن سوء پیشینه افراد و یا اشخاصی که مدیریت عاملی شخصیت حقوقی دیگری را دارند اطمینان حاصل نمایید. چراکه این موارد می توانند موجب ایجاد مشکلات خاصی در ثبت این شرکت ها شوند. حال در مورد نحوه ثبت شرکت سهامی خاص باید گفت:
- ابتدا افراد بایستی نقش و میزان سهامداری خود را در شرکت تعیین کنند.
- سپس بایستی به سامانه ثبت شرکت سهامی خاص مراجعه کرده و در آن قراردادی را که برای قانونی کردن این نوع شرکت ها وجود دارد به صورت آنلاین پر کنند. این سامانه به آدرس اینترنتی ssaa.ir در دسترس می باشد.
- حال لازم است این قرارداد که طی 13 مرحله اطلاعات کامل حقیقی و حقوقی شما و سایر افراد را دریافت می کند را کامل و با دقت پر کنند.
- از جمله اطلاعاتی که در این زمینه از شما دریافت می شوند می توان به اطلاعات هویتی، اطلاعات شرکت، راه های ارتباطی، مشخصات دفتر قانونی، تعیین گروه فعالیت، ثبت اساسنامه شرکت، صورتجلسه مجمع عمومی و هیئت مدیره، مشخصات هیئت مدیره و غیره اشاره کرد.
- همچنین برای ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه لازم است آگهی ثبت شرکت را در روزنامه کثیر الانتشار منتشر نمایید.
مزایا
مزایای ثبت کردن شرکت های سهامی خاص چیست؟
حال ممکن است بپرسید ثبت شرکت سهامی خاص چه مزایایی دارد. در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- این نوع از شرکت ها به سرمایه کمی نیاز دارند.
- اگر شما به عنوان فردی سهامدار در این نوع شرکت ها حضوری دارید، با توجه به میزان سرمایه ای که ارائه می کنید در ضرر آن سهیم هستید.
- یکی دیگر از مزایای ثبت کردن شرکت سهامی خاص، مشخص شدن مسئولیت های هر فردی است که در آن حضوری دارند.
- شما می توانید با ثبت این نوع شرکت ها، از مزایای یک شخصیت حقوقی برخوردار شوید که می تواند در دریافت تسهیلات و یا غیره مفید باشد.
مدارک و هزینه های لازم
از جمله مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص می توان گفت:
- مدارکی همانند اظهارنامه شرکت که باید به امضا اعضای سهامداران و شرکاء برسد.
- اساسنامه شرکت که باید در قالب 2 جلد و با امضا اعضای سهامداران و شرکاء ارائه شود (تمامی صفحات).
- همچنین نیاز به 2 نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره با امضای مدیران منتخب دارید.
- 2 نسخه از صورتجلسه که شامل امضای سهامداران و بازرسین شرکت باشند. این صورت جلسه مربوط به مجمع موسسان می باشد.
- مدارک هویتی و تصویر آنها.
- لازم است به میزان 35 درصد از سرمایه ای که در تاسیس شرکت ذکر شده است، به حساب به نام شرکت واریز شده باشد. برای این کار به یک گواهی نیاز دارید.
- کپی از کارت ملی.
- ممکن است در صورت نیاز به مجوز نیاز داشته باشید.
همچنین برای ثبت شرکت سهامی خاص و یا هر نوع شرکت دیگری، باید یک جلد ثبت سهام شرکت و یک جلد دفتر سهام را داشته باشید. هزینه ثبت این گونه شرکت ها مورد نیاز است، شامل موارد زیر هستند که عبارتند از:
- هزینه مشاوره در صورت نیاز،
- هزینه سرمایه اولیه شرکت و واریز آن به حساب،
- هزینه وسایل مورد نیاز برای ثبت که می توان در حدود 30 هزار تومان درنظر گرفت،
- هزینه حق الثبت که در حدود 250 هزار تومان می باشد،
- هزینه حق الوکاله برای وکیل که در حدود 300 هزار تومان می باشد،
- هزینه چاپ آگهی که باید در یک روزنامه رسمی انجام شود. این مورد در حدود 270 هزار تومان هزینه خواهد داشت.
نظر شما