حسین احمدیکیا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به ثبت تصاویر ماهواره و شبیهسازی eumet گردوغبار (رنگ صورتی) طی امروز _چهارشنبه دهم مرداد_ در استان اصفهان اظهار کرد: بررسی این تصاویر نشان میدهد که منشأ بیشتر گردوغبار در اصفهان محلی است.
وی با بیان اینکه هم اکنون وضعیت گردوغبار در کلانشهر اصفهان بسیار نامناسب گزارش شده است، افزود: شاخص کیفی بعضی از ایستگاهها در موقعیت بسیار ناسالم (بنفش) قرار دارد.
مدیرگروه پژوهشی آلودگی هوای دانشگاه اصفهان تصریح کرد: در سالهای اخیر بحران ناشی از گردوغبار در اصفهان یکی از ملموسترین حوادث طبیعی_انسانی مؤثر در زندگی روزمره شهروندان و اقتصاد این منطقه بوده است.
احمدیکیا گفت: لازم است بدانیم تغییر اقلیم، خشکسالیهای اخیر، وزش بادهای موسمی، بهرهکشی بیرویه از منابع طبیعی، کشاورزی سنتی، زمینهای کشاورزی رها شده، شهرکسازی و جاده سازیهای اطراف شهر، چرای بیش از حد دام، بهرهبرداری معادن خاک برای تولید آجر و آهک، از جمله عوامل طبیعی و انسانی است که ذرات معلق را در اتمسفر پراکنده میکند.
وی خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد که چنین تغییراتی سبب شده است که سرعت آستانه برخاستن ذرات از روی زمین از پنج متر بر ثانیه به حدود چهار متر بر ثانیه برسد و با وزش هر باد نسبتاً تند، گردوغبار ایجاد شود، همچنین تصاویر ماهواره و شبیهسازی نشان میدهد که زبانههای گردوغبار تا حدودی از سمت سمنان و افغانستان به شهر اصفهان رسیده، اما بیشتر گردوغبار موجود در اصفهان محلی است.
نظر شما