افزایش چندبرابری قیمت شن و ماسه در گلستان / اجرای پروژه‌های عمرانی دیگر توجیه ندارد

شن و ماسه یکی از مهم‌ترین مصالح استراتژیک در پروژه‌های عمرانی است اما این روزها افزایش چند برابری قیمت شن و ماسه در گلستان ادامه روند ساخت‌وساز را برای سازندگان با چالش مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، شن و ماسه، یکی از مصالح مهم در ساخت‌و ساز است که با توجه به طبیعت استان گلستان و وجود معادن در آن دسترسی به این مصالح میسر است اما مدتی است که افزایش بی‌رویه قیمت شن و ماسه ادامه روند پروژه‌های عمرانی را با مشکل مواجه کرده است و سازندگان و پیمانکاران معتقد هستند در صورت وجود نداشتن دستگاه‌های نظارتی در این بخش، اشتغال و اقتصاد پیمانکاران این حوزه با مشکل مواجه خواهد شد.

ساخت‌وساز توجیه اقتصادی ندارد

بهرام سیفی، رئیس انجمن پیمانکاران عمرانی گلستان در این‌باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: با وضعیت فعلی اجرای پروژه‌ها توجیه ندارد و امکان‌پذیر نیست چراکه قیمت شن و ماسه در گلستان بیش از سایر استان‌ها افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه می‌دهد: در سال ۱۴۰۰، هر تن ماسه شسته ۷۴، فیلر ۶۹، نخودی ۵۹ و سنگ و بادامی هر تن ۳۹ هزار تومان بوده است که امروز این رقم چندین برابر افزایش پیدا کرده است، به عنوان مثال در حال حاضر هر تن سنگ را باید ۱۶۰ هزار تومان خریداری کنیم.

بهرامی اضافه می‌کند: اگر بخواهیم گلستان با استان هم‌جوار و تهران مقایسه کنیم، قیمت شن و ماسه در این استان بیش از سایر استان‌ها افزایش پیدا کرده و به نوعی گلستان در این زمینه تافته جدا بافته شده است.

وی با بیان اینکه گرانی شن و ماسه علاوه بر صنعت ساختمان، پروژه‌های عمرانی و پل‌ها را شدیداً تحت تأثیر قرار می‌دهد، افزود: آخرین شورای فنی که سال گذشته با حضور استاندار برگزار شد، به جد بر موضوع کنترل قیمت‌ها تاکید شد.

رئیس انجمن پیمانکاران عمرانی گلستان با بیان اینکه رایزنی سازمان صمت استان به خروجی منتهی نشده است، می‌افزاید: متولی قیمت شن و ماسه سازمان صمت است و مسئولان این سازمان قیمت‌های فعلی را قبول ندارند اما اکنون شن و ماسه در بازار با همین قیمت‌ها در حال فروش است.

وی با بیان اینکه پروژه‌های عمرانی تابعی از تورم جامعه است، ادامه می‌دهد: گرانی شن و ماسه نه تنها صنعت ساختمان بلکه پروژه‌های عمرانی و پل‌ها را شدیداً تحت تأثیر قرار داده است.

افزایش چندبرابری قیمت شن و ماسه در گلستان / اجرای پروژه‌های عمرانی دیگر توجیه ندارد

افزایش یکباره قیمت شن و ماسه نشانه بی‌تدبیری است

سیدمحمد مرتضوی، رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان افزایش یک‌باره قیمت شن و ماسه را نشانه بی‌تدبیری و انجام ندادن ملاحظات می‌داند و به خبرنگار ایمنا می‌گوید: قیمت شن و ماسه به شدت در تعیین قیمت ساختمان تأثیرگذار است و زمانی که قیمت به یکباره تغییر می‌کند، با کمبود مصالح روبه‌رو می‌شویم و این مسئله روی قیمت فرآورده‌هایی نظیر بتن تأثیر می‌گذارد.

وی معتقد است که در حال حاضر امکان خانه‌دار شدن مردم وجود ندارد و زمانی که کنترلی روی امور صورت نمی‌گیرد، منجر به وقوع فرآیندهای این چنینی مانند افزایش دو برابری قیمت شن و ماسه می‌شود.

این فعال حوزه صنعت ساختمان معتقد است که این شرایط منجر به سقوط صنعت ساختمان و گرفتاری مضاعف پروژه‌های عمرانی می‌شود، ضمن اینکه آسیب به صنعت ساختمان به بخش اشتغال هم آسیب وارد می‌کند.

رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه در رابطه با گرانی شن و ماسه هیچ تحرکی از ذی‌نفعان نمی‌بینم، تاکید می‌کند: حل شدن این مسئله نیازمند یک صدای بلند و یکپارچه است.

وی اضافه می‌کند: اینکه کالایی تولید و چند نفر برای قیمت‌گذاری آن تصمیم‌گیری کنند واقعاً غیرقابل قبول است.

افزایش چندبرابری قیمت شن و ماسه در گلستان / اجرای پروژه‌های عمرانی دیگر توجیه ندارد

لزوم افزایش مجوز برداشت شن و ماسه

هرچند فعالان صنعت ساختمان علت افزایش چندین برابری قیمت شن و ماسه را فقدان نظارت درست و بی‌ملاحظگی می‌دانند اما مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان معتقد هستند کمبود مجوز برداشت شن و ماسه عامل ایجاد این شرایط است.

رضا حسنی‌نسب، معاون امور معادن صمت گلستان به خبرنگار ایمنا می‌گوید: چنانچه مجوز تغییر کاربری توسط امور اراضی صادر شود بسیاری از مشکلات در خصوص معادن برداشت شن و ماسه بر طرف و معادن بیشتری برای تأمین مصالح فعالیت می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: اگر تعداد مجوزهای تغییر کاربری برای صدور مجوز برداشت شن و ماست افزایش پیدا کند میزان تولید بالا رفته و قیمت فروش هم پایین می‌آید.

او با بیان اینکه در حال حاضر چهار الی پنج معدن در گلستان وجود دارد که مصالح را تأمین می‌کنند، می‌افزاید: چنانچه مجوز تغییر کاربری صادر شود بسیاری از مشکلات این حوزه برداشته خواهد شد و معادن بیشتری برای تأمین مصالح فعالیت می‌کنند.

معاون امور معادن صمت گلستان با بیان اینکه قانون ما هر چند سال یک‌بار عوض می‌شود اما قانون امور اراضی تغییر نکرده است، اضافه می‌کند: سازمان صمت برای برداشت مصالح نمی‌تواند مجوز صادر کند.

به گزارش ایمنا، شن و ماسه یکی از مهم‌ترین مصالح استراتژیک در پروژه‌های عمرانی است اما این روزها افزایش چند برابری قیمت شن و ماسه در گلستان ادامه روند ساخت‌وساز را برای سازندگان با چالش مواجه کرده است و باید تدبیر مناسبی برای حل این چالش اندیشیده شود چرا که کاهش ساخت‌وساز به اشتغال نیز ضربه خواهد زد.

کد خبر 776697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.