۳.۶ میلیون هکتار از اراضی اصفهان در معرض آتش‌سوزی/تاثیر ۹۸ درصدی عوامل انسانی در حریق

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هکتار از عرصه‌های استان استان به ویژه جنگل‌ها، مراتع و پهنه‌های زیست محیطی در روزهای پیش‌رو طی افزایش دمای هوا با خطر آتش سوزی مواجه هستند.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، پیرامون اینکه با گرم شدن هوا ظرفیت وقوع حریق در مراتع افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین جلسه مدیریت بحران را برگزار و برنامه‌ریزی‌های لازم برای پیشگیری از وقوع حریق صورت گرفت، اظهار کرد: با توجه به رویشگاه‌ها گیاهی و خشکی علفزارها، پیش‌بینی می‌شود که با افزایش دما، شاهد وقوع حریق در مراتع باشیم.

وی افزود: با گرم شدن هوا و وزش بادهای گرم، پیش‌بینی می‌شود تابستان امسال حریق در مراتع صورت گیرد، لذا لازم است برنامه‌ریزی‌ها برای پیشگیری از رخداد حوادث انجام و اقدامات فنی، اجرایی و آموزشی در تمام مناطق اجرایی شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: وسعت استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار است که ۹۰ درصد آن را اراضی منابع طبیعی تشکیل می‌دهد، همچنین ۳.۲ میلیون هکتار از وسعت استان بیابانی و ۶.۳ میلیون هکتار اراضی مرتعی است.

وی با بیان اینکه پهنه‌بندی دو میلیون هکتار مستعد وقوع حریق در مراتع و ی استان انجام شده است، گفت: یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مراتع استان تحت تأثیر ظرفیت وقوع حریق قرار دارد که در منطقه غرب و جنوب برای کمربند زاگرسی و بعضی در محدوده منطقه کوه کرکس است.

شیشه‌فروش با اشاره به اینکه حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هکتار از عرصه‌های استان استان به ویژه جنگل‌ها، مراتع و پهنه‌های زیست محیطی در روزهای پیش‌رو طی افزایش دمای هوا با خطر آتش سوزی مواجه هستند، اظهار کرد: از این میزان حفاظت نزدیک به دو میلیون هکتار منابع طبیعی و ۱.۶ میلیون هکتار پهنه‌های زیست محیطی استان، ضروری است.

وی پیرامون اینکه طی سال گذشته ۱۰۰ هکتار از مراتع طبیعی و ۳.۵ هکتار از عرصه‌های محیط زیست استان اصفهان به دلیل حریق دچار آسیب شدند، افزود: نزدیک به ۹۸ درصد از عوامل انسانی در آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها تأثیرگذار است، سال گذشته بیشترین میزان حریق در منطقه سمیرم و فریدون‌شهر ثبت و گزارش شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: گاهی پیش می‌آید که خطای انسانی مانند خاموش نکردن آتش توسط گردشگران، انداختن ته سیگار، کبریت خاموش نشده، رها کردن قوطی کنسرو و بطری و شیشه که انعکاس نور در آن‌ها حالت ذره‌بینی ایجاد می‌کند و در آن مناطق حریق به وجود می‌آورد و گاهی آتش‌هایی که کف مزارع روشن می‌شود، حریق‌های کنترل نشده به بار می‌آورد.

خسارت جبران‌ناپذیر یک میلیارد تومانی حریق بر یک هکتار از پوشش گیاهی

وی با اشاره به آسیب‌های وقوع حریق به پوشش‌های گیاهی و مراتع ادامه داد: وقوع حریق می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری به پوشش‌های گیاهی و مراتع وارد کند و در فصل گرم و خشک سال که علوفه کف مراتع خشک می‌شود، حریق افزایش پیدا می‌کند.

شیشه‌فروش با بیان اینکه وقوع حریق در یک هکتار از مراتع حدود ۳۰۰ میلیون تومان و آتش‌سوزی یک هکتار پوشش گیاهی نزدیک به یک میلیارد تومان خسارت وارد خواهد کرد، گفت: با بررسی علت آتش‌سوزی‌ها نیز می‌توان گفت عواملی مانند گرمای بیش از حد هوا، گاهی صاعقه و عوامل غیرطبیعی با منشأ انسانی به صورت عمدی یا غیرعمدی، علت افزایش حریق‌ها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: گاهی آتش زدن باقی‌مانده محصول در مزارع نیز با سرایت به سایر مناطق موجب آتش‌سوزی بیشتر می‌شود. دستورالعمل ایمنی آتش سوزی در مراتع و پوشش گیاهی ابلاغ و به جهاد کشاورزی نیز اعلام شده است تا به کشاورزان منتقل شود تا از آتش زدن باقی‌مانده مزارع خود، خودداری کنند.

کد خبر 776425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.