به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی درباره وضعیت پروژه عظیم آبرسانی سیستان هم با اشاره به تکمیل طرح، اما نرسیدن حق آبه از طرف افغانستان اظهار کرد: امسال ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب در چاه نیمهها ذخیره شده که بخش اعظم آن برای شرب مصرف خواهد شد، اما امیدواریم با رایزنیهای سیاسی در قالب دیپلماسی آب، ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزه در اختیار کشاورزان پروژه آبرسانی سیستان قرار گیرد.
وی افزود: بخش اعظم بزرگترین طرح ملی آبیاری و زهکشی اراضی کشاورزی غرب و شمال غرب کشور دو الی سه ماه پس از تأمین آب از سوی وزارت نیرو، تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه این طرح در منطقه غرب و شمال غرب کشور در حال اجرا است تصریح کرد: بزرگترین طرح آبرسانی و زهکشی اراضی کشاورزی ۲۲۷ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز محدوده غرب و شمال غرب کشور را تحت پوشش کامل قرار میدهد که برای افزایش تولید محصولات کشاورزی در سطح ملی بسیار اثرگذار خواهد بود.
نیازی شهرکی عنوان کرد: تکمیل به موقع این طرح مورد تاکید مقام معظم رهبری هم هست و اعتبار مورد نیاز برای رفع نقص، تکمیل و بهرهبرداری پروژههای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور تأمین و متناسب با پیشرفت فیزیکی تخصیص مییابد.
وی با بیان اینکه در این طرح عظیم ملی صدها پیمانکار در حال فعالیت هستند، افزود: از ۲۲۷ هزار هکتار این طرح تاکنون ۱۴۰ هزار هکتار با تأمین آب تحویل بهرهبرداران شده و ۸۷ هزار هکتار آن در مرحله تست عملکرد شبکه قرار دارد، با وزارت نیرو هم توافق شده است حداکثر ظرف دو الی سه ماه بعد از تکمیل طرح آب مورد نیاز تأمین شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مراحل پیشرفت این طرح بسیار عظیم، هر هفته از سوی مجموعه دستگاههای اجرایی و به صورت دورهای توسط دستگاههای نظارتی و حتی شورای عالی امنیت ملی در حال رصد است، اظهار امیدواری کرد؛ وزارت نیرو برای تأمین آب به موقع اقدام کند تا بخش دیگری از اراضی برای کشت پاییزه در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
نیازی شهرکی در خصوص اجرای نخستین پایلوت ملی طرح جامع زیرساخت اراضی کشاورزی شمال کشور هم گفت: این طرح بزرگ هم با ۴ زیر پروژه مرمت و بهسازی آب بندان ها، تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، سامانه آبیاری کم فشار در نظام توزیع و تحویل آب و زهکشی اراضی و بازچرخانی آب همزمان برای مساله مدیریت آبی اراضی همراه با ایجاد بستر مکانیزاسیون با نگاه صرفه جویانه و ارتقای بهرهوری در دستور کار است که برای تکمیل آن در حال مذاکره با طرف چینی جهت فاینانس و یا تأمین اعتبار از منابع داخلی هستیم.
وی همچنین با اشاره به ضرورت تقویت حوزه آب و خاک برای کشاورزی پایدار و مطمئن و تضمین امنیت غذایی، گفت: بیشترین اعتبارات بخش کشاورزی و بالغ بر ۶۰ درصد پروژههای افتتاحیه در مراسم مختلف ملی و استانی بخش کشاورزی به حوزه آب و خاک و ۴۰ درصد بقیه به همه معاونتها و سازمانهای زیرمجموعه اختصاص دارد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی تکمیل سدهای کشاورزی و استخرهای معیشتی و تسریع در اجرای طرحهای آبیاری نوین را از دغدغهها و اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی به شمار آورد.
نیازی شهرکی با تاکید بر ضرورت تأمین بودجه طرحهای نیمهتمام، افزود: ایجاد سیستمهای آبیاری هوشمند، تجهیز، نوسازی و اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار، خطوط کانالهای خاکی، آببندانها و هوتکها در حوزه معاونت و خاک جهاد کشاورزی اجرا میشود.
نظر شما