به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان World Day Against Trafficking in Persons هر سال سیام جولای برگزار میشود و مناسبتی برای حساس کردن شهروندان جهانی نسبت به همهگیری قاچاق انسان است که شامل استخدام، حملونقل و در اختیار داشتن افراداز طریق اجبار یا سایر ابزارهای متقلبانه برای بهرهبرداری از آنها بهمنظور سودجویی میشود. قاچاق انسان در سراسر جهان وجود دارد و هرکس بدون توجه به سن و پیشینه میتواند قربانی این عمل شنیع شود.
قاچاق انسان میتواند شامل مردان، زنان و کودکان باشد. با این حال، بیشتر موارد شامل زنان و دختران، برای استثمار جنسی، و کودکان برای کار ارزان کودکان است.
تاریخ روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان ۱۴۰۳
روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان هر سال سیام جولای مصادف با نهم مرداد ۱۴۰۳ برگزار میشود.
تاریخچه روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان
قاچاق انسان یک معضل همهگیر جهانی است که از دوران بردهداری سرچشمه میگیرد و امروزه نیز بسیار رایج است. میتوان آن را به سادگی بهعنوان عمل غیرقانونی حملونقل یا اجبار افراد برای بهرهمندی از کار یا خدمات خود تعریف کرد که بهطور معمول به شکل کار اجباری یا بهرهکشی مشخص میشود. این عمل یک جنایت علیه شخص است، زیرا از طریق اجبار و این واقعیت که قربانی مورد بهرهبرداری تجاری قرار دارد، حقوق قربانی را نقض میکند.
قاچاق انسان بهطور ویژه زنان و کودکان را هدف قرار میدهد و ممکن است همیشه شامل جابهجایی فرد از یک مکان به مکان دیگر نباشد. یکی از وجوه مشترک قربانیان هر اشکال گوناگون قاچاق انسان این است که فرایند قاچاق آنها با مهاجرت به محیطی به ظاهر بهتر آغاز شد.
در سال ۱۹۱۲ پلیس هامبورگ آلمان ۴۰۲ تاجر شناخته شده در زمینه تجارت زنان را فهرست و بدین وسیله گمانهزنیها را مبنی بر این تقویت کرد که این قاچاق بین پایان دهه ۱۸۰۰ و آغاز دهه ۱۹۰۰ رخ داده است.
اولین سند الزامآور قانونی علیه قاچاق انسان و بهرهبرداری از دیگران در سال ۱۹۴۹ توسط کنوانسیون سازمان ملل متحد برای سرکوب قاچاق به تصویب رسید و در سال ۱۹۵۱ لازمالاجرا شد. تا به امروز تنها ۶۶ کشور این کنوانسیون را تصویب کردهاند. پس از اجرای کنوانسیون، جامعه بینالمللی چندین سند غیرالزامآور از لحاظ قانونی را تصویب کرد که تمرکز قاچاق انسان را به قاچاق زنان معطوف کرد. یکی از این ابزارها، پلتفرم اقدام پکن است که توسط چهارمین کنفرانس جهانی زنان در سال ۱۹۹۵ تصویب شد و خواستار سرکوب مؤثر قاچاق زنان و دختران است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳، نشستی در سطح بالا برگزار کرد که در آن سیام جولای بهعنوان روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان نامگذاری شد.
شعار روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان ۲۰۲۴
شعار روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان در سال ۲۰۲۴ از همه جهان میخواهد که در مبارزه با قاچاق انسان هیچ کودکی را پشت سر نگذارند، زیرا کودکان در معرض قاچاق در همه اشکال آن، از جمله قربانی شدن برای کار اجباری، جنایت اجباری و برای بهره کشی جنسی قرار میگیرند.
شعار تعیین شده برای این روز «پشت سر نگذاشتن هیچ کودکی: رویکردهایی برای مقابله با قاچاق کودکان در سطح جهانی» تعیین شده است که در راستای آن نادیده گرفته نشدن کودکان سراسر جهان در مبارزه با قاچاق انسان، سیاستها و رویکردهای جامعهمحور برای مقابله با قاچاق کودکان و شناسایی و مراقبت از آسیبهای روانی ناشی از آن بررسی خواهد شد.
نظر شما