به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهرداد بذرپاش در جلسه ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی که امروز _دوشنبه هشتم مرداد_ در این وزارتخانه برگزار شد، اظهار کرد: در بخش جادهای که اصلیترین نقش و بیشترین سهم را در جابهجایی زائران دارد، برنامهریزیشده که هم حملونقل عمومی و هم ظرفیتهای اتوبوسها به خدمت گرفته شود و برای این کار مکانیزمهای تشویقی مطلوبی در نظر گرفته شده تا رانندگان بتوانند با انگیزه بیشتری به مردم خدمترسانی کنند. در کنار آن برای خودروهای شخصی افراد نیز پارکینگهای بیشتر و گستردهتر نیاز است که در این راستا نیز اقدامات مربوطه در حال انجام است.
وی افزود: در محورهای اربعینی در سالهای گذشته ۱۰ نقطه حادثهخیز مهم داشتیم که این نقاط برای سفرهای اربعین رفع شده است، علاوهبر این، مناسبسازی معابر، روکش آسفالت، خطکشی و نصب علائم نیز برای ایمنسازی محورها در همه محورهای مواصلاتی به مقصد پایانههای مرزی در دستور کار است که تا یک هفته آینده به پایان خواهد رسید، همچنین برای استفاده از تاکسیهای اینترنتی نیز مذاکرات در حال انجام است و امیدواریم سال جاری هم بتوانیم از این ظرفیت برای جابهجایی زائران استفاده کنیم.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در پایانههای مرزی نیز بهدلیل گرمای شدید که طبق برآورد سازمان هواشناسی هوای گرمتری نسبت به سال گذشته در ایام اربعین تجربه خواهیم کرد، مهپاشها افزایش قابل توجهی داشتهاند و سایهبانها در پایانهها و پارکینگها ۱۵ هزار متر مربع افزایش پیدا کرده است.
بذرپاش با اشاره به این که حجم بالای ناوگان نیز کمک خواهد کرد که ایستایی مسافر کمتر باشد، اظهار کرد: وزارت کشور نیز سهولت بیشتری برای تردد سریعتر را فراهم کرده که ایستایی زائران کمتر باشد.
وی با تأکید بر این که همه تدارکات در بخش حملونقلی ما بهویژه جادهای که بخش اعظم جابهجایی را به خود اختصاص میدهد، برای آسایش بیشتر مسافران به کار گرفته شده است، گفت: در بخش فرودگاهی در سال گذشته از ۲۱ فرودگاه کشور اعزام زائرین انجام شد و سال جاری سعی خواهیم کرد که به تعداد این فرودگاهها افزوده شود تا شرکتهای هواپیمایی بتوانند بیش از پیش به زائران خدمترسانی کنند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هر چه تعداد فرودگاهها افزایش پیدا کند، جابهجایی بینشهری زائران کمتر خواهد شد و نیاز نیست که مسافران به شهرهای دیگر سفر کنند و کم ترددی زائران برای دسترسی به فرودگاهها میتواند کمک قابل توجهی به سهولت خدماتدهی کند، علاوهبر این تمهیدات ویژهای نیز در بخش فرودگاهی در نظر گرفته شده تا پذیرایی بهتری در فرودگاهها و هواپیماها برای مردم داشته باشیم.
پیشبینی میشود که مسافران ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته از طریق هوایی در روزهای اربعین به عراق سفر کنند
بذرپاش افزود: از کشورهای دیگر نیز کمک خواهیم گرفت تا بتوانیم تعداد زائران بیشتری را جابهجا کنیم و پیشبینی میشود که مسافران ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته از طریق هوایی در روزهای اربعین به عراق سفر کنند. این در حالی است که قیمت نیز توسط سازمان هواپیمایی اعلام شده که بخش قابلتوجهی از این میزان هزینه بلیت را خود فرودگاههای عراق دریافت میکنند.
وی عنوان کرد: برآوردها این است که حداقل ۱۰ درصد به تعداد زوار افزوده خواهد شد و این رشد بیش از ۱۰ درصدی نیازمند افزایش آمادگیها در بخش ناوگان است.
وزیر راه و شهرسازی درباره اتوبوسهای وارداتی که در گمرک ماندهاند نیز توضیح داد: امیدواریم که ترخیص اتوبوسهای وارداتی که در گمرک ماندهاند نیز در هفتههای آتی انجام شود تا این اتوبوسها بتوانند در مسیر اربعین تردد کنند.
بذرپاش تصریح کرد: سال جاری اتوبوسهایی از عراق نیز از مبدأ تهران و چند شهر دیگر به مقصد عراق حرکت خواهند کرد که امیدواریم تعداد این ناوگان به ۴۰۰ دستگاه برسد و مجموع این اقدامات کمک میکند که بتوانیم زائران بیشتری را در زمانی کمتر جابهجا کنیم.
به گزارش ایمنا، تاریخ اربعین در تقویم شمسی برابر با یکشنبه چهارم شهریور ۱۴۰۳ است، بهطور معمول زائران امام حسین (ع) میتوانند روز شانزدهم ماه صفر مصادف با سیویکم مرداد ۱۴۰۳ حدود چهار روز پیش از اربعین را بهعنوان تاریخ شروع پیادهروی اربعین ۱۴۰۳ در نظر داشته باشند.
نظر شما