به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، حجت الاسلام رضا براتی زاده ظهر امروز _ چهار شنبه سوم مرداد _ در کمیته پیشگیری از وقوع سرقت استان اظهار کرد: آمار وقوع سرقت در استان طی چهار ماهه ابتدایی سال جاری بیش از ۱۹ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: عوامل متعددی در شکل گیری سرقتها نقش آفرینی میکنند و برای حصول موفقیت در اجرای برنامههای پیشگیرانه در راستای کاهش موارد سرقت باید روند همکاری دستگاهها یکپارچه شود.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: بهرغم همه تلاشهای انجام شده باید اذعان داشت که جرم سرقت کماکان در ردیف نخست جرایم کشور قرار دارد و این وضعیت علاوه بر گسترش میزان نارضایتیهای عمومی در حوزههای امنیتی و اقتصادی، آثار و تبعات منفی در ابعاد مادی، روحی و روانی نیز بر روی فرد و جامعه در پی دارد.
براتیزاده عنوان کرد: کاهش حدود ۲۰ درصدی آمار سرقتهای قانونی در استان در نتیجه ارتقا و بهبود سازوکارهای نظارتی و اجرای بهتر برنامههای پیشگیرانه محقق شده است.
وی گفت: یکی از علل مؤثر در افزایش و تکرار جرم سرقت تسهیل زمینههای بهرهمندی سارقان سابقه دار از تأسیسات حقوقی و قانونی است لذا شایسته است هم قضات رسیدگی کننده و اجرای احکام و ناظر زندان و هم مدیران و مسئولان قضائی با اتخاذ تدابیر لازم در این خصوص اهتمام جدی تری داشته باشند.
سیدجواد ایلالی، دادستان عمومی و انقلاب بجنورد نیز با بیان اینکه ۱۳ درصد از جرایم کل استان به طور مستقیم تحت عنوان مجرمانه ذیل سرقت تعریف میشود، اضافه کرد: تلاش دستگاه قضائی استان در گام نخست همواره حول محور سیاستهای پیشگیرانه به منظور کاهش وقوع موارد جرم سرقت متمرکز شده است.
وی اضافه کرد: طی چهار ماهه اخیر در سال جاری نیز شاهد کاهش موارد وقوع این جرم بودهایم و امیدواریم این فرایند همچنان تداوم یابد.
دادستان عمومی و انقلاب بجنورد تصریح کرد: قانونگذار در خصوص سرقتی که ارزش مال مسروقه کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال بود انعطاف بیشتری داشت و آن را در ردیف جرایم قابل گذشت تلقی میکرد در حالی که با اصلاح این قانون در حال حاضر تا حدود قابل توجهی بازدارندگی مورد انتظار در مبانی قانونی وجود دارد.
نظر شما